ΣΙΝΕ

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Πνίγηκε η Σάμος- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Hραίο (video)


Σφοδρή καταιγίδα έπληξε το νησί.
Περισσότερα από 50 υπόγεια πλημμύρισαν ενώ δύο αυτοκίνητα και ένα κοντέινερ παρασύρθηκαν στην...
θάλασσα. Άλλα 15 τουλάχιστον υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ και τα καΐκια που ήταν δεμένα στη στεριά δεν γλύτωσαν από τη μανία της φύσης όπως και μια μηχανή μεγάλου κυβισμού η οποία βρέθηκε δεκάδες μέτρα μακριά με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλη ζημιά.

Τα ορμητικά νερά της βροχής παρέσυραν τόνους λάσπη στους κάθετους δρόμους του οικισμού κατακλύζοντας σπίτια και μαγαζιά. Υπόγεια πάρκινγκ γέμισαν νερά ενώ άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντικών κλιμακίων έδωσαν μάχη για να προχωρήσουν στην άντλησή τους .

Οι κάτοικοι έκαναν λόγο για πρωτοφανή νεροποντή που όμοιά τους είχαν ζήσει το 1998 χωρίς όμως, τότε, να υπάρχουν ζημιές της ίδιας έκτασης. Στον τόπο της καταστροφής βρέθηκε ο Δήμαρχος Σάμου Στέλιος Θάνος ο αναπληρωτής προϊστάμενος του γραφείου πολιτικής προστασίας Γιώργος Στάτζος οι αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Καρλοβασίτης , Δημήτρης Μηλλίγκος , ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Λύκος. Μαζί με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική όλοι τους προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους κατοίκους της περιοχής.

Πριν από λίγη ώρα ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους κήρυξε την περιοχή του Ηραίου «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», ενώ το συνεργείο της Περιφερειακής Ενότητας που βρέθηκε, από την πρώτη στιγμή, στο σημείο κάτω από αντίξοες συνθήκες πραγματοποίησε την διευθέτηση του χειμάρρου που λόγω της υπερχείλισής του προκάλεσε τις εκτεταμένες καταστροφές στην περιοχή.



Βιβλικές καταστροφές στη Σάμο από allthewebnews


blog.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: