ΣΙΝΕ

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

H πιστωτική κάρτα του μέλλοντος!!!


Μια «έξυπνη» κάρτα ικανή να διαβάζει την υπογραφή του ιδιοκτήτη της ανέπτυξαν γερμανοί ερευνητές από το Ινστιτούτο Φραουνχόφερ, στο Ντάρμσταντ. Πίσω από την εφεύρεση των ειδικών κρύβεται η...
ανάγκη για την αύξηση της ασφάλειας των χρεωστικών και των πιστωτικών καρτών.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το πρωτοποριακό σύστημα που ανέπτυξαν είναι σε θέση να παρακολουθεί τον τρόπο που υπογράφει ο κάτοχος της κάρτας και να αναλύει στη συνέχεια στοιχεία που ξεκινούν από τον τρόπο που κινεί το στυλό επάνω στο χαρτί και φτάνουν ως την ένταση της πίεσης που ασκεί σε αυτό.

Η υπογραφή αποτελεί μοναδικό χαρακτηριστικό του καθενός, καθώς κατά την όλη διαδικασία αφήνουμε πίσω μας πολύτιμα βιομετρικά αποτυπώματα των οποίων η πλαστογράφηση είναι απλά αδύνατη. Με τη βοήθεια μιας ταμπλέτας αφής, στην οποία υπογράφει ο κάτοχος της κάρτας με μια ειδική γραφίδα, το σύστημα αναγνωρίζει κατά πόσον η υπογραφή είναι αυθεντική.

«Η σύγκριση των δεδομένων γίνεται απευθείας στην κάρτα, η οποία χάρη σε ένα μικροτσίπ αντιπαραβάλλει τα ήδη αποθηκευμένα βιομετρικά δεδομένα του κατόχου της με τα νέα στοιχεία. Η διαδικασία αυτή προστατεύεται από την παρέμβαση άλλων ηλεκτρονικών συσκευών με σκοπό την υποκλοπή δεδομένων» εξηγεί ο δρ Αλεξάντερ Νουάκ, επικεφαλής του Κέντρου Αναγνώρισης και Βιομετρικών Τεχνολογιών του Φραουνχόφερ IGD.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα «μυστικά» της υπογραφής θα καταγράφονται ήδη από την ημέρα υποβολής της αίτησης απόκτησης της κάρτας, όταν ο μελλοντικός κάτοχος θα υπογράφει επάνω στην ταμπλέτα της τράπεζας. Τα πολύτιμα και μοναδικά αυτά δεδομένα στη συνέχεια θα αποθηκεύονται στο τσιπάκι της κάρτας η οποία θα είναι πλέον «ετοιμοπόλεμη».

tovima.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: