ΣΙΝΕ

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Σωκράτης Μάλαμας & Βασίλης Καρράς Από τον Love Radio 97,5 (video)

"ΌΛΟΙ ΤΑ ΜΠΕΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ"
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ & ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΡΑΣ 
‘’Δύο παρέες που κατηγοριοποιούν την μουσική τα πίνουν στο ίδιο μαγαζί. Στο τέλος καταλήγουν να...

ενοποιήθούν αφού οι διαφορές τους είναι ανούσιες και λιγόψυχες γιατί τελικά η μουσική είναι μία’’.
Όλα αυτά κάτω από το άκουσμα και την προτροπή της ατάκας «Όλοι για τα μπετά ή για τα λεφτά δουλεύουμε» διά στόματος Σωκράτη Μάλαμα και Βασίλη Καρρά, σε ένα τραγούδι που εξέπληξε πολλούς και χαρακτηρίστηκε ως ντουέτο της χρονιάς.
Η Νίκη Μουσαδάκου, (Έτσι οι μέρες περνούν, Μην το βάζεις κάτω κ.α.), σκηνοθετεί το μοναδικό ντουέτο, με αναφορές στα πρόσωπα των δύο σημαντικών καλλιτεχνών. 


Στίχοι, μουσική Δημήτρης Καρράς / Ενορχήστρωση Νίκος Γύρας 
Σκηνοθεσία: Νίκη Μουσαδάκου 
Η Αποκλειστική μετάδοση του τραγουδιού μόνο στον "Love Radio" 


Συνέντευξη
Δημήτρης Καρράς & Νίκος Γύρας: «Η Μουσική Είναι Μία».
Απαντήσεις στη δημοσιογράφο Ρίτα Καραγιώργου, στα γυρίσματα του web video clip  «Όλοι για τα μπετά δουλεύουμε»
Τραγουδούν: Σωκράτης Μάλαμας & Βασίλης Καρράς / Στίχοι – μουσική: Δημήτρης Καρράς / Eνορχήστρωση: Νίκος Γύρας

Δύο τραγουδιστές που έχουν ακολουθήσει διαφορετικά μουσικά μονοπάτια, ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Βασίλης Καρράς, ενώνουν τις φωνές τους σε ένα ντουέτο που πολλοί χαρακτηρίζουν «ανατρεπτικό». Πώς γεννήθηκε η ιδέα αυτής της συνεργασίας και ποιο μήνυμα θέλετε να περάσετε μέσα από το web video clip;
Δημήτρης Καρράς:  Η συνεργασία προέκυψε από μία ιδέα του Σωκράτη Μάλαμα. Μαζί με τον Νίκο, είχαμε στο μυαλό μας να πει ο καθένας τους από ένα τραγούδι. Ο Μάλαμας πήγε την ιδέα μας ένα βήμα πιο μπροστά, συμφώνησε ο Βασίλης Καρράς και γεννήθηκε το τραγούδι. Το ντουέτο αυτό το αντιλαμβάνομαι σαν ένα δώρο που έκαναν σε όλους τους ακροατές και σε εμένα. Τους ευχαριστώ πολύ και τους είμαι υπόχρεος .
Νίκος Γύρας: Δεν θεωρούμε τη συνεργασία ανατρεπτική, αυτά είναι για όσους βάζουν ταμπέλες στην τέχνη. Η μουσική είναι μία. Όσο για το μήνυμα του video είναι ακριβώς αυτό, ότι όλοι είμαστε μια παρέα και δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε.
Δ. Καρράς: Να πούμε ακόμη ότι το video το έχει σκηνοθετήσει η Νίκη Μουσαδάκου και δεν εμφανίζονται οι δύο καταξιωμένοι τραγουδιστές απλώς υπάρχουν αναφορές σε εκείνους. Σκεφτήκαμε να το φτιάξουμε, για να μην ανέβει απλώς ένα video με φωτογραφίες στο διαδίκτυο.
Το εν λόγω τραγούδι περιλαμβάνεται σε μία συλλογή που ετοιμάζετε και η οποία μάλιστα θα έχει συλλεκτικό χαρακτήρα. Πότε θα κυκλοφορήσει;
Δ. Καρράς: Με τον Νίκο ετοιμάζουμε μία σειρά από δίσκους βινυλίου 45 στροφών με γενικό τίτλο «Γεροντοπείσματα» για αυτό μασκαρευτήκαμε και ηλικιωμένοι. Να σε προλάβω δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο ο τίτλος. Ο πρώτος δίσκος της συλλογής «Γεροντοπείσματα» θα περιέχει στην Α πλευρά το επίμαχο τραγούδι και στην Β πλευρά το τραγούδι Μισαλλοδοξία. Στους επόμενους δίσκους θα εμφανιστούν εξίσου σημαντικοί καλλιτέχνες.
Ν. Γύρας: Ο δίσκος θα βγει τέλος Μάρτη με αρχές Απρίλη. Να συμπληρώσω ότι οι δίσκοι θα κυκλοφορούν κάθε 3 με 4 μήνες για να προλαβαίνει ο κόσμος να γνωρίζει τα τραγούδια αλλά και για διαδικαστικούς λόγους, επειδή τα βινύλια έχουν μία παραπάνω διαδικασία στην παραγωγή τους.
Η δική σας συνεργασία πώς προέκυψε; Ποιοι είναι συνοδοιπόροι σας σε αυτό το μουσικό ταξίδι;
Δ. Καρράς: Τον Νίκο τον είδα για πρώτη φορά δίπλα στον Μανώλη Πάππο και του ζήτησα να μου κάνει μαθήματα κιθάρας. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και της παρέας που προέκυψε είδα ότι έγραφε τραγούδια δικά του. Του πρότεινα να γράψουμε ένα δίσκο δικό του στο Studio Pazl και εκείνος προθυμοποιήθηκε να με βοηθήσει ενορχηστρωτικά και παικτικά σε δικά μου τραγούδια. Δεν άργησαν λοιπόν να γίνουν τα τραγούδια μας ένα και να αποφασίσουμε να συμπορευτούμε για αυτές τις εκδόσεις βινυλίων. Σε αυτές τις ανεξάρτητες εκδόσεις βοηθούν το δισκοπωλείο Music Corner στην Πανεπιστημίου και η B-Otherside του Δημήτρη Βασιλειάδη.
Ν. Γύρας: Να προσθέσουμε ότι οι συνοδοιπόροι μας είναι εξαιρετικοί μουσικοί που παίζουν σε όλα τα τραγούδια και αξίζει να τους αναφέρω: Δημήτρης Γάσιας και Δημήτρης Τσιβγούλης στο βιολί, Γιάννης Παπαγιαννούλης στα κρουστά, Σταυρούλα Σπανού στο Σαντούρι, Μάνος Πυροβολάκης στην κρητική λύρα, η αδερφή μου Μαρίνα Γύρα στο πιάνο, Κώστας Στεργίου στο πιάνο, Γιώργος Ζωγράφος στο ακορντεόν, Διονύσης Θεοδώσης στο κλαρίνο, Κώστας Φόρτσας στα πνευστά και φυσικά ο Βαγγέλης Καραπέτρος με τις πολύτιμες συμβουλές του και τις ηχοληπτικές του ικανότητες.
Δ. Καρράς: Να πω ότι τα εικαστικά όλης της σειράς, που θα έχουν χαρακτήρα κόμικ, τα σχεδιάζει ο εξαιρετικός Κώστας Παντούλας, τον οποίο θα ήθελα να ευχαριστήσω γιατί κάνει τους δίσκους μας ακόμη πιο συλλεκτικούς, και ότι μόνιμη συνεργάτιδα στα video είναι η Νίκη Μουσαδάκου.
Σας ευχαριστώ πολύ και σας εύχομαι καλή επιτυχία.
Δ. Καρράς & Ν. Γύρας: Σε ευχαριστούμε.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: