ΣΙΝΕ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Mάλαγα - Πόρτο 2-0 (video)


Η Μάλαγα αν και είχε χάσει με 1-0 στο πρώτο ματς κόντρα στην
Πόρτο, κατάφερε να αντιστρέψει την κατάσταση στο «Λα Ροσαλέδα» και με το υπέρ της ...
2-0 προκρίθηκε στα προημιτελικά του θεσμού για πρώτη φορά στην ιστορία της!
«Μαγεία» Ίσκο το πρώτο γκολ με εξαιρετικό σουτ, Σάντα Κρουζ το δεύτερο κι ενώ είχε περάσει σαν αλλαγή τρία λεπτά νωρίτερα.
Λανθασμένα ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ της Μάλαγα κι ενώ το σκορ ήταν στο 0-0, με δέκα παίκτες για 40 λεπτά οι «δράκοι».

Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς ρυθμό. Η Μάλαγα δεν είχε μπει καλά, από την άλλη η Πόρτο είχε και την εμπειρία να πάει στο… χαλαρό το ματς. Μάλιστα, στο 9’ ο Ντανίλο φάνηκε απειλητικός, με το σουτ του από πλάγια θέση να φεύγει λίγο πάνω από το δοκάρι του Καμπαγιέρο. Μέχρι το 20’ το παιχνίδι είχε την ίδια μορφή, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να κρατήσουν μπάλα και τους φιλοξενούμενους να κρατούν με ψυχραιμία το 0-0 που τους έδινε την πρόκριση. Κάπου εκεί όμως, άλλαξαν τα δεδομένα, με τους Ανδαλουσιάνους να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και να επιτίθενται!

Η πρώτη καλή στιγμή για τους παίκτες του Πελεγκρίνι ήρθε στο 35’ όταν ο Έλτον «απογειώθηκε» και κράτησε το μηδέν σε σουτ του Αντούνες. Πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι πέτυχαν γκολ με τον Σαβιόλα, όμως ο διαιτητής το ακύρωσε λανθασμένα. Ο «άρχοντας» του αγώνα, θεώρησε πως ο πεσμένος Ζούλιο Μπαπτίστα έκανε επιθετικό φάουλ στον Έλτον, όμως ο γκολκίπερ των «δράκων» έχασε μόνος του την μπάλα. Και στην αμέσως επόμενη φάση, ήρθε η δικαίωση! Ο Ίσκο πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή της Πόρτο, είδε τον αντίπαλο τερματοφύλακα ελάχιστα εκτός εστίας και με εξαιρετικό ψιλοκρεμαστό σουτ «έγραψε» το 1-0!

Η Μάλαγα όχι μόνο είχε ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα, αλλά είχε μπροστά της 40 λεπτά να πετύχει κι άλλο γκολ, έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα, αφού στο 49’ ο Ντεφούρ αντίκρισε κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την Πόρτο με δέκα παίκτες! Ο Σαβιόλα έχασε δύο συνεχόμενες ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, όμως και στις δύο περιπτώσεις δεν βρήκε στόχο. Όσο περνούσε η ώρα, η Μάλαγα έδειχνε να έχει κουραστεί και στον αντίποδα η Πόρτο να έχει κλείσει καλά τους χώρους και να προσπαθεί να κρατήσει το 1-0 που θα έστελνε το ματς στην παράταση.

Κι όμως ο Πελεγκρίνι έκρυβε άσο στο μανίκι! Πέρασε σαν αλλαγή τον Σάντα Κρουζ στο 74’ και τρία λεπτά αργότερα, με εξαιρετική κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ίσκορ έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα της Πόρτο για το 2-0 και το σκορ πρόκρισης υπέρ των Ισπανών. Αυτή η πρόκριση δεν μπορούσε να χαθεί αφού είχε γίνει η επιστροφή, με τους «δράκους» να δείχνουν πως δεν έχουν περαιτέρω δυνάμεις να το παλέψουν. Έτσι το 2-0 έμεινε ως το τέλος και χάρισε στους Ισπανούς την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Μάλαγα: Καμπαγέρο, Γκάμεζ, Ουέλινγκτον, Ντεμικέλις, Αντούνες, Χοακίν, Τουλαλάν, Ιτούρα, Ίσκο, Σαβιόλα (78’ Πιαζόν), Μπαπτίστα (74’ Σάντα Κρουζ)

Πόρτο: Έλτον, Ντανίλο, Μανγκαλά, Άλεξ Σάντρο (70’ Άτσου), Οταμέντι, Λούτσο Γκονζάλες, Μουτίνιο (46’Ροντρίγκεζ), Φερνάντο, Ντεφούρ, Τζάκσον Μαρτίνεζ, Βαρέλα (58’ Μαϊκόν)

m2-0p Footyroom.com από Futbol2101


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: