ΣΙΝΕ

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Η εκδήλωση ανάδειξης Τοπικών Οίνων στο Βαθύλακκο Κοζάνης! (pics)


Εκδήλωση ανάδειξης τοπικών οίνων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 1 Μαρτίου 2013 σε café του Βαθυλάκκου, που διοργανώθηκε από την τοπική Ένωση Αμπελουργών Ιωνίας, σε συνεργασία με τη... φάρμα τυροκομικών προϊόντων Λευκάρων "Κοσμάς". Εκεί, στη ζεστή και φιλόξενη αίθουσα, οι κάτοικοι της περιοχής και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα εκλεκτά τοπικά κρασιά και τα λοιπά εδέσματα.

Η Ένωση Αμπελουργών Ιωνίας που ιδρύθηκε το 2010, σήμερα αριθμεί περί τους 25 αμπελουργούς από το Βαθύλακκο, τη Μεσιανή, το Ροδίτη και τα Λεύκαρα (σαφώς η επωνυμία της Ένωσης παραπέμπει στην πατρώα καταγωγή τους), που συνολικά καλλιεργούν περί τα 400 στρέμματα αμπελιού, με ικανοποιητική παραγωγή κρασιού που διατίθεται -επί του παρόντος- κυρίως στην τοπική αγορά.

Στη σύντομη ομιλία του, ο πρόεδρος της Ένωσης -και γνωστός πνευμονολόγος ιατρός- Αγάπιος Γαβριηλίδης, αναφερόμενος σε σχετική έκθεση του Γεωπονικού τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι η περιοχή είναι ενδεδειγμένη για αμπελοκαλλιέργειες, λόγω των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του εδάφους (σύσταση - οξύτητα - PH) και των λοιπών παραμέτρων ηλιοφάνειας και αερισμού. Και συνέχισε λέγοντας ότι «εμείς ευελπιστούμε ότι αυτά τα 400 στρέμματα αμπελιού που καλλιεργούνται σήμερα, σε μια δεκαετία να γίνουν …4.000! "Πετάμε" λίγο αλλά έχουμε όραμα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι παράγουμε καλό κρασί, που σε λίγο θα είναι όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στα πέρατα της Ευρώπης! Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα πάρει σάρκα και οστά αυτή η υπόθεση, κυρίως από τους νέους που δικαιολογημένα μας αντιμετώπιζαν μέχρι τώρα με κάποια δυσπιστία, και εκτιμούμε ότι κάποια στιγμή θα πάρει μπροστά και η οικονομία αυτής της περιοχής…».

Δείτε φωτό από το kozanilife.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: