ΣΙΝΕ

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ποιοι είναι οι νέοι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και το εξώφυλλο στο STATUS


Σαρωτικές αλλαγές αποφάσισε χθες το ΚΥΣΕΑ στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τοποθετώντας τους νέους αρχηγούς με βασικό κριτήριο την επιχειρησιακή τους πείρα και όχι τα «επιτελικά» τους χαρακτηριστικά, κίνηση η οποία είναι... ενδεικτική της μέριμνας που θέλει να δείξει η κυβέρνηση μετά και τις αυξημένες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και τη ρευστότητα που επικρατεί στις αραβικές χώρες. Δεν λείπουν δε και οι ...σταρ του χώρου όπως συμβαίνει στην περίπτωση του νέου αρχηγού της αεροπορίας Ευάγγελου Τουρνά.

Τη θέληση της κυβέρνησης να προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο με τις Ενοπλες Δυνάμεις να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα δείχνουν οι αλλαγές που έγιναν στην ηγεσία του Στρατού Ξηράς, του Ναυτικού και της Αεροπορίας, με τις αυξημένες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης αλλά και την έκρυθμη κατάσταση σε Συρία και Αίγυπτο, να αποτελούν «κρας τεστ» για τους νέους αρχηγούς των τριών κλάδων σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία». Και οι τρεις νέοι αρχηγοί θεωρούνται «μάχιμοι» έχοντας σύντομη «θητεία γραφείου» και χαίρουν γενικής αναγνώρισης.

Αθανάσιος Τσέλιος: «Ανθρωπος της παραμεθορίου» ο νέος αρχηγός ΓΕΣ
Από τις πλέον «μάχιμες» επιλογές των Ενόπλων Δυνάμεων θεωρείται ο νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού στην Ξάνθη. Ο κ. Τσέλιος, γεννήθηκε το 1956 στο Πετρόπορο Τρικάλων και αποφοίτησε το 1979 από τη Σχολή Ευελπίδων. Ο νέος Α/ΓΕΣ, είναι εν ενεργεία αλεξιπτωτιστής και δύτης, ενώ έχει υπηρετήσει σε όλη την παραμεθόριο με ελάχιστο χρόνο υπηρεσίας στην Αθήνα.

Ευάγγελος Αποστολάκης: Πρώην υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ και υποβρύχιος καταστροφέας ο νέος αρχηγός ΓΕΝ
«Της γενικής αναγνώρισης» των Ενόπλων Δυνάμεων χαίρει ο νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος προέρχεται από τον κλάδο των Υποβρυχίων Καταστροφών. Ο κ. Αποστολάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1957 και αποφοίτησε ως Μάχιμος Σημαιοφόρος από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1976. Θεωρείται από τα στελέχη, τα οποία έχουν υπηρετήσει σε πολλές δύσκολες μονάδες όπως αντιτορπιλικά και ναρκαλιευτικά πλοία, με σύντομη μόνο θητεία ως υπασπιστής του τότε υπουργού Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου προ δεκαετίας, ενώ μέχρι να αναλάβει τα καθήκοντα του Α/ΓΕΝ ήταν ο «νούμερο δύο» πίσω από τον Μιχάλη Κωσταράκο, ως υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Ευάγγελος Τουρνάς: Με πάνω από 4.000 ώρες στον αέρα και εξώφυλλο στο STATUS ο νέος αρχηγός ΓΕΑ
Από τους καλύτερους χειριστές αεροπλάνων θεωρείται ο νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς, ο οποίος αποφοίτησε ως Ανθυποσμηναγός από τη Σχολή Ικάρων το 1980. Ο κ. Τουρνάς, έχει διατελέσει αξιωματικός επιχειρήσεων και Διοικητής Μοίρας σε αρκετές μάχιμες μονάδες, ενώ οι συνάδελφοί του θεωρούν ότι έχει μεγάλη πείρα στην οργάνωση πολεμικών μοιρών και την προετοιμασία ευέλικτων δυνάμεων κρούσης. Ο κ. Τουρνάς θεωρείται άριστος πιλότος έχοντας συμπληρώσει πάνω από 4.000 ώρες πτήσης εκ των οποίων 3.000 ώρες με μαχητικά αεροσκάφη, ενώ στα μέσα της δεκαετίας του 1990 είχε γίνει και εξώφυλλο στο περιοδικό Status.
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: