ΣΙΝΕ

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Superleague: ΑΕΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-2 (VIDEOS)


Μ' ένα μεγαλοπρεπέστατο «διπλό», ο Παναθηναϊκός έκανε άλμα για play-off!
Mε γκολ των Βιτόλο (55'), Σο (70') επικράτησε με 2-0 της ΑΕΚ που μετά...

το 1-0 έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Κατίδη, o οποίος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την απίστευτη γκέλα του Πίντο για να κάνει το 1-1...

Κι αν οι «πράσινοι» πάνε φουλ για Ευρώπη, η ΑΕΚ βρίσκεται κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού, αν αναλογιστεί κανείς το δύσκολο πρόγραμμα πρόγραμμα που ακολουθεί, το υλικό της και βεβαίως τα αποτελέσματα των ομάδων που επίσης διεκδικούν την παραμονή.

Με τα αναμενόμενα σχήματα παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ οι δυο ομάδες. Ο Εβαλντ Λίνεν επέλεξε τον Κατίδη ως αντικαταστάτη του τιμωρημένου, Φούντα και τον Τσουκαλά αντί του τραυματία, Βλάχου. Από την άλλη, ο Φάμπρι έβαλε εν τέλει τον Εσπάρθα στην κορυφή ως αντί-Τοτσέ, ενώ επέλεξε και τον Σο που μέσα στην εβδομάδα αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμού.

Καλύτερη η ΑΕΚ, προς το τέλος απείλησε ο Παναθηναϊκός

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που δημιούργησε κάποιες καταστάσεις στο πρώτο τέταρτο του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Η «Ενωση» είχε την κατοχή της μπάλας, έλεγχε το ρυθμό και σε δυο περιπτώσεις απείλησε την εστία του Καρνέζη. Στο 10' ο διεθνής πορτιέρο έδιωξε το σουτ υπό καλές προϋποθέσεις του Κατίδη, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα μπλόκαρε την κεφαλιά του Μητρόπουλου σε κόρνερ του Γκερέιρο.

Ηταν εμφανές πως η ΑΕΚ αναπτυσσόταν καλύτερα και μπορούσε κατ' αυτόν τον τρόπο να ανεβάσει παίκτες στην αντίπαλη περιοχή πλην του Πετρόπουλου που βρισκόταν στην κορυφή της «κιτρινόμαυρης» επίθεσης. Πότε, λοιπόν, ο Κορδέρο, πότε ο Μητρόπουλος, πότε ο Γκερέιρο βρίσκονταν στα όρια της μεγάλης, αλλά και της μικρής περιοχής του «τριφυλλιού».

Ο χρόνος περνούσε και ο Παναθηναϊκός κατάφερε στο 28' να ΄χει την πρώτη τελική του προσπάθεια με τον Σισοκό να σεντράρει και τον Εσπάρθα να πιάνει μία αδύναμη κεφαλιά που κατέληξε εύκολα στα χέρια του Κωνσταντόπουλου. Το 0-0 παρέμενε, το σκηνικό του ματς δεν άλλαζε με την ΑΕΚ να ελέγχει το ρυθμό και να ΄χει την κατοχή με τους «πράσινους» να περιμένουν και να επιδιώξουν να κτυπήσουν στην κόντρα.

Φάσεις, όμως, δεν υπήρχαν με συνέπεια το «λευκό» 0-0 να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, από τη στιγμή που στο 44' ο Τσουκαλάς ναι μεν αιφνιδιάστηκε, αλλά δεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ενώ στο 45 και κάτι ο Μαυρίας δεν εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Σισοκό.

Γκολ ο Παναθηναϊκός, τεράστια χαμένη ευκαιρία από Κατίδη
Στο β' ημίχρονο, τα δεδομένα άλλαξαν σχετικά γρήγορα με τον Παναθηναϊκό στο 55' να παίρνει το προβάδισμα με τον Βιτόλο. Ο Ισπανός εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ζέκα που έκλεψε την μπάλα από τον Κουτρουμπή, τη σέρβιρε στον Ισπανό χαφ, ο οποίος με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Κωνσταντόπουλο και έδωσε το προβάδισμα στο «τριφύλλι».

Η «Ενωση» δεν μούδιασε, προσπάθησε να αντιδράσει και στο 57' έφθασε μία ανάσα από το 1-1. Ο Κατίδης βρέθηκε απέναντι από τον Καρνέζη μετά την τούμπα του Πίντο, πλάσαρε, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι με το «πράσινο» προβάδισμα να παραμένει.

Πλέον ο Παναθηναϊκός περίμενε στην άμυνα και επεδίωκε να κτυπήσει στην κόντρα με την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην κυκλοφορία, αλλά και στη δημιουργία. Ετσι το 2-0 μάλλον έμοιαζε να είναι πιο κοντινό εν συγκρίσει με την ισοφάριση και αυτό επιβεβαιώθηκε στο 70'.

Ο Σο βρέθηκε στο σημείο που έπρεπε στο φάουλ του Σεϊταρίδη και με εξ επαφής κεφαλιά έγραψε το 2-0 υπέρ των «πράσινων». Και κάπου εκεί τελείωσε το ντέρμπι… Η ΑΕΚ έδειχνε και ήταν ανήμπορη να αντιδράσει, την ώρα που ο Παναθηναϊκός έδειχνε ικανός να σημειώσει ακόμα και ένα 3ο γκολ.

Πρώτη για Φιγκερόα
Στο 83' ο Φάμπρι έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Φιγκερόα, ο οποίος στην πρώτη επαφή με την μπάλα παραλίγο να χρηστεί σκόρερ. Στο λίγο που αγωνίστηκε ο Αργεντινός έδειξε πόσο κατέχει το ποδόσφαιρο, αν και είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα για έναν παίκτη που έχει μείνει για μεγάλο διάστημα εκτός δράσης και ταυτόχρονα δεν είναι 100% έτοιμος.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 55' Βιτόλο, 70' Σο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)

ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Τσουκαλάς, Τσουμάγκας, Κουτρουμπής, Μπουγαΐδης, Μητρόπουλος, Φέτσης (70' Παυλής), Κορδέρο (80' Σταματής), Γκερέιρο, Κατίδης (80' Καραλής), Πετρόπουλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Μαρίνος, Σο (90+' Τριανταφυλλόπουλος), Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Μαυρίας (86' Φορναρόλι), Εσπάρθα (85' Φιγκερόα).



Τα στιγμιότυπα του αγώνα ΑΕΚ - Παναθηναϊκός


Το... στραβοπάτημα του Πίντο
sport-fm
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: