ΣΙΝΕ

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Το κ@@@δάχτυλο του Μ.Γουέμπερ στον Σ.Φέτελ (video)

Πολλά έχουν ήδη ειπωθεί για τον νέο εμφύλιο ανάμεσα στους οδηγούς της Red Bull Racing, που οδήγησε τον Μαρκ Ουέμπερ στο να αντιδράσει εν θερμώ, υψώνοντας το...
μεσαίο δάκτυλο του χεριού του προς τον Σεμπάστιαν Φέτελ.
Το συμβάν που απαθανάτισε ο τηλεοπτικός φακός και σας παραθέτουμε, έλαβε χώρα λίγο μετά την… ανταρσία του παγκόσμιου πρωταθλητή που πήγε στις εντολές της ομάδας, ρισκάροντας το 1-2 που είχαν στα χέρια τους οι ταύροι.

Παρότι δεν υπήρξε ένταση μπροστά στις κάμερες, οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών ήταν χαρακτηριστικές. Ξεκινώντας από του Γερμανού.
«Τα έκανα θάλασσα σήμερα. Θα ήθελα να έχω μία καλή εξήγηση για το λόγο που το έκανα αλλά δεν βρίσκω. Μπορώ να κατανοήσω την απογοήτευση του Μαρκ αλλά και τη δυσαρέσκεια της ομάδας απ’ ότι έκανα σήμερα. Του χρωστάω μία εξήγηση – όπως άλλωστε σε όλους στην ομάδα. Θα προσπαθήσω να το κάνω αργότερα. Έχουμε συζητήσει πολλές φορές σχετικά με το τι θα κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Δεν συμβαίνουν συχνά αλλά σήμερα που συνέβη εγώ δεν έπραξα όπως έπρεπε. Θα έπρεπε να εφαρμόσω όσα μου είπαν. Έλαβα ειδοποίηση και την αγνόησα. Έχουμε συνηθίσει να μονομαχούμε με τον Μαρκ αλλά με τα σημερινά ελαστικά όπου δεν ξέρεις πόσο θα αντέξουν, ήταν μεγάλο ρίσκο να αγνοήσω την εντολή να παραμείνω δεύτερος. Θα μπορούσαμε να έχουμε τερματίσει όγδοοι ή ένατοι, έχοντας καταστρέψει τα ελαστικά μας σε εκείνους τους δύο γύρους. Έβαλα τον εαυτό μου πάνω από την ομάδα, επιλογή λανθασμένη. Έκανα λάθος και αν μπορούσα να το αλλάξω τώρα, θα το έκανα. Δεν είναι εύκολη κατάσταση και χρωστάω εξηγήσεις στον Μαρκ και την ομάδα», δήλωσε ο Φέτελ.

Η απάντηση του Ουέμπερ: «Νομίζω πως ο Σεμπάστιαν σέβεται εμένα κι εγώ εκείνον αλλά σήμερα δεν χειρίστηκε σωστά τη κατάσταση. Όταν μαχόμαστε στο όριο, πιέζοντας όσο περισσότερο μπορούμε, είναι μία κατάσταση δύσκολη για μία ομάδα. Είμαι σίγουρος πως αγχώνονται πολύ αφού ξέρουν πως τα πράγματα μπορούν να πάνε στραβά. Έχουμε άλλωστε και ιστορία σε αυτό τον τομέα. Στους τελευταίους 15 γύρους σκεφτόμουν πολλά. Είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που οδήγησα αλλά προφανώς δεν είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Πλέον θα υπάρχει πίεση σε κάποιους ανθρώπους και δυστυχώς δεν υπάρχει κουμπί που να γυρνά το χρόνο πίσω. Ξέρω πως ο κόσμος διψάει για εντάσεις και παρότι υπάρχει ένταση μετά από ένα τέτοιο συμβάν, πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι. Έχουμε τρεις εβδομάδες μέχρι τον επόμενο αγώνα, έχουμε λοιπόν χρόνο για να λύσουμε τα θέματα μας».

Ενδιαφέρον έχει και η τοποθέτηση του επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ: «Μετά τη τελευταία αλλαγή ελαστικών θέλαμε να διαχειριστούμε τη κατάσταση μέχρι τον τερματισμό, προφυλάσσοντας ελαστικά, με στόχο να φτάσουμε με ασφάλεια στο 1-2 που θα μας χάριζε πολλούς βαθμούς. Δυστυχώς τα προσωπικά συμφέροντα των οδηγών μερικές φορές έρχονται σε σύγκρουση με αυτά των ομάδων. Ο Σεμπάστιαν αποφάσισε να πάρει τη κατάσταση στα χέρια του και να μονομαχήσει με τον Μαρκ, ευτυχώς προσπερνώντας χωρίς απρόοπτα. Άλλαξε όμως τη σειρά τερματισμού. Αυτό ήταν δυσάρεστο για όλους μας. Η Formula 1 είναι ομαδικό αλλά και ατομικό σπορ και μερικές φορές, οι επιθυμίες των οδηγών δεν εναρμονίζονται με το συμφέρον της ομάδας. Αυτό που συνέβη σήμερα, δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί. Είναι κάτι για το οποίο ο Σεμπάστιαν έχει ήδη απολογηθεί αλλά και που θα συζητηθεί ενδελεχώς εντός των τειχών της ομάδας».

seleo.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ



Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: