ΣΙΝΕ

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Η απόφαση για το Σχέδιο Πόλεως στα «χέρια» των δημοτών (VIDEO)

 
Δημοσθένης Κουπτσίδης: αν χρειαστεί θα αποφασίσουν οι πολίτες με δημοψήφισμα.
Η αποπληρωμή μέχρι και 6 χρόνια.
ΟΛΟΚΛΗΡΗ η συνέντευξη.

Συνέντευξη τύπου παρουσία των υπηρεσιακών παραγόντων των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, παραχώρησε ο Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης το μεσημέρι της Τρίτης, σε μια προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα που προέκυψαν κατά τη διαδικασία ολοκλήρωσης του σχεδίου πόλεως των Γρεβενών.
Πρόκειται για ένα θέμα που ταλανίζει την τοπική κοινωνία και κυρίως τους δικαιούχους των εκτάσεων από το 1982. Ένα όραμα για τους γρεβενιώτες το οποίο ολοκληρώθηκε με την κύρωση της πράξης εφαρμογής τον Ιούνιο του 2012.
Σε κρίσιμη σημείο, λοιπόν, βρίσκεται η ολοκλήρωση του σχεδίου πόλεως Γρεβενών μετά την πρόσκληση των ιδιοκτητών για την καταβολή της εισφοράς σε χρήμα που σε ορισμένες περιπτώσεις τα ποσά είναι πολύ μεγάλα καθώς εκτάσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο ανέρχονται σε κάποιες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.

Ο κ. Κουπτσίδης Εξήγησε του τρόπους που μπορούν οι δικαιούχοι, κυρίως οι μεγαλοϊδιοκτήτες, να ρυθμίσουν και να εξοφλήσουν το ποσό που τους αναλογεί σε βάθος χρόνου έως και 6 χρόνια, τονίζοντας ότι: «δεν είναι χαράτσι , είναι η αναγνώριση και η απόκτηση του τίτλου ιδιοκτησίας μιας έκτασης που τώρα είναι αγρός και γίνεται οικοδομήσιμη έκταση, οικόπεδο ενώ τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να υλοποιηθούν έργα υποδομής στις εν λόγω περιοχές».
Σύμφωνα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, όλοι οι δικαιούχοι ήταν ενήμεροι για τα ποσά που θα κατέβαλαν αλλά και με πιο τρόπο. Από τους 3.300 δικαιούχους μόνο οι 1.739 καλούνται να καταβάλουν εισφορά από 100 € έως 70.000 ή 80.000 €.

Δείτε ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη συνέντευξη

VIDEO .. greveniotis.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: