ΣΙΝΕ

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Ο Φέτελ μεγάλος νικητής στην Μαλαισία (videos)

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ο μεγάλος νικητής στην Μαλαισία με δεύτερο τον ομόσταυλό του στην Red Bull , Μαρκ Γουέμπερ να είναι στη δεύτερη θέση.
Ο αγώνας της Μαλαισίας ξεκίνησε με ψιλόβροχο, αφού φάνηκε η...

μεγάλη μπόρα πως είχε περάσει πιο πριν από τη Σεπάνγκ. Οι πιλότοι ξεκίνησαν με τα ενδιάμεσα, καθώς η στροφή 3 είχε ακόμα νερό, ενώ και η υπόλοιπη πίστα δεν είχε στεγνώσει. Παρά ταύτα, στη συνέχεια βγήκε ήλιος, το σιρκουί ήταν στεγνό και οι ομάδες ξεκίνησαν τις στρατηγικές τους με τη μέση και τη σκληρή γόμα.
Έξω ο Αλόνσο
Στην εκκίνηση, λοιπόν, ο Σεμπάστιαν Φέτελ έφυγε καλά, όπως και ο Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός, γνωστός για τις καλές εκκινήσεις του, πέρασε τον Φελίπε Μάσα και κυνήγησε τον Γερμανό, όμως αυτό φάνηκε να του κοστίζει τον αγώνα. Συγκεκριμένα, έχασε τα φρένα και χτύπησε στο πίσω μέρος της Red Bull του Φέτελ, με αποτέλεσμα να σπάσει ένα κομμάτι από την μπροστινή του πτέρυγα. Ένα πρόβλημα στην ενδοεπικοινωνία δεν έφερε τον τρις παγκόσμιο πρωταθλητή στα πιτς και λίγο αργότερα η πτέρυγα καταστράφηκε ολοσχερώς για να εγκαταλείψει τον αγώνα από πολύ νωρίς.

Ρίσκο από Φέτελ και νίκη
Έτσι, ο Φέτελ έδειχνε να έχει το... πάνω χέρι για τη νίκη, αλλά οι «κόκκινοι ταύροι» είχαν διαφορετικά σχέδια. Η στρατηγική της αυστριακής ομάδας έφερε τον Μαρκ Γουέμπερ στην κορυφή και η εντολή ήταν ο Φέτελ να προφυλάξει τα ελαστικά.
Ωστόσο, αυτός έκανε πως δεν ακούει, πάλεψε και χρειάστηκε να ρισκάρει για να βρεθεί μπροστά από τον ομόσταβλό του. Αφού πάτησε στη γραμμή του πιτ λέιν, πέρασε τον Γουέμπερ από δεξιά, με τον Αυστραλό και τη Red Bull να έχουν έντονα παράπονα. Μάλιστα, οι Αυστριακοί δεν πανηγύρισαν τη νίκη του στο τέλος, όταν υπήρξαν και κάποιες συζητήσεις γι' αυτή την ενέργειά του.
Μάχη και στη Mercedes
Πάντως, μάχη έγινε και μεταξύ των δυο Mercedes, με τη διαφορά ότι ο Νίκο Ρόζμπεργκ άκουσε τις εντολές της ομάδας του να μείνει πίσω από τον Λιούις Χάμιλτον, αν και τους έλεγε πως ήταν πιο γρήγορος. Με αυτόν τον τρόπο, ο Βρετανός τερμάτισε τρίτος και ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο ως πιλότος της γερμανικής ομάδας, με τον Ρόζμπεργκ να μένει τέταρτος.
Προσπάθεια από Μάσα, προβλήματα για Force India, Μπάτον
Όσον αφορά τις πιο πίσω θέσεις του γκριντ, ο Φελίπε Μάσα κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια, παρά το κακό ξεκίνημα. Ο Βραζιλιάνος έμεινε αρκετά πίσω και στο τέλος χρειάστηκε να δώσει κάποιες μάχες για να δει την καρό σημαία πέμπτος μπροστά από τις δυο Lotus των Ρομάν Γκροζάν και Κίμι Ραϊκόνεν.
Ο πρώτος θα μπορούσε να τερματίσει ακόμα πιο πίσω και μόνο ικανοποιημένος μπορεί να είναι από το αποτέλεσμα, ενώ ο δεύτερος είχε μείνει για αρκετή ώρα... κολλημένος πίσω από τον Σέρχιο Πέρεζ. Όμως, ο Φινλανδός δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε όχι μόνο να τον περάσει, αλλά να αφήσει πίσω του και τη δεύτερη Sauber του Νίκο Χάλκενμπεργκ. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Ζαν Ερίκ Βερν, ο οποίος αποτέλεσε την έκπληξη του αγώνα με το βαθμό που πήρε.
Τέλος, ο Αλόνσο δεν ήταν ο μόνος που έμεινε εκτός. Η Force India αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, ιδίως στα πιτ στοπ, και λίγο μετά τα μισά του αγώνα αναγκάστηκε να αποσύρει στο γκαράζ και τα δυο μονοθέσιά της. Την ίδια ώρα, καταστροφικός ήταν ο αγώνας και για τον Τζένσον Μπάτον, που αρχικά είχε πρόβλημα με τον μπροστινό δεξιό τροχό στο τέταρτο πιτ στοπ και εν συνεχεία εγκατέλειψε.
Έτσι, ο Φέτελ... σκαρφάλωσε στην κορυφή με 40 βαθμούς έναντι 31 του Ραϊκόνεν και 26 του Γουέμπερ, με τον Αλόνσο να μένει πολύ πίσω στους 18. Στους κατασκευαστές η Red Bull πέρασε μπροστά με 66, με τις Lotus Renault και Ferrari να ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση στους 40 και τη Mercedes να... καραδοκεί με 37.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα
Φέτελ Red Bull Νικητής
Γουέμπερ Red Bull +4.2
Χάμιλτον Mercedes +12.1
Ρόζμπεργκ Mercedes +12.6
Μάσα Ferrari +25.6
Γκροζάν Lotus Renault +35.5
Ραϊκόνεν Lotus Renault +48.4
Χάλκενμπεργκ Sauber +53.0
Πέρεζ McLaren +72.3
Βερν Toro Rosso +87.1
Μπότας Williams +88.6
Γκουτιέρεζ Sauber +1 γύρο
Μπιανσί Marussia +1 γύρο
Πικ Caterham +1 γύρο
Φαν ντερ Γκαρντ Caterham +1 γύρο
Τσίλτον Marussia +2 γύροι


Εγκατέλειψαν
Μπάτον McLaren 53ο γύρο
Ρικιάρντο Toro Rosso 51ο γύρο
Μαλντονάντο Williams 45ο γύρο
Σούτιλ Force India 27ο γύρο
Ντι Ρέστα Force India 22ο γύρο
Αλόνσο Ferrari 1ο γύρο


Βαθμολογία οδηγών
Φέτελ 40
Ραϊκόνεν 31
Γουέμπερ 26
Χάμιλτον 25
Μάσα 22
Αλόνσο 18
Ρόζμπεργκ 12
Γκροζάν 9
Σούτιλ 6
Ντι Ρέστα 4
Χάλκενμπεργκ 4
Πέρεζ 2
Μπάτον 2
Βερν 1


Βαθμολογία κατασκευαστών
Red Bull 66
Lotus Renault 40
Ferrari 40
Mercedes 37
Force India 10
Sauber 4
McLaren 4
Toro Rosso 1
Williams 0
Marussia 0
Caterham 0

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis 
 Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: