ΣΙΝΕ

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Μπάγερν-Γιουβέντους 2-0 (video)

Με ηγέτη έναν εξαιρετικό Μάριο Μάτζουκιτς που «έκοβε κι έραβε» η Μπάγερν επικράτησε δικαίως της Γιουβέντους με 2-0 στο Μόναχο και...
απέκτησε σαφές προβάδισμα για την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Champions League. Πολύ καλοί για τους Γερμανούς και οι Αλάμπα (σκόραρε στο πρώτο λεπτό), Μίλερ (πέτυχε το δεύτερο γκολ), Ριμπερί, και ειδικότερα ο Αριεν Ρόμπεν που πέρασε στο παιχνίδι ως αναγκαστική αλλαγή, αλλά έκανε την διαφορά, ειδικά στο α' ημίχρονο.
 Από την άλλη η «μεγάλη κυρία» έδειξε μεγάλη αστάθια στην άμυνα κάτι το οποίο πλήρωσε ενώ στον επαναληπτικό δεν θα έχει στην διάθεσή της τους Βιδάλ και Λιχστάινερ που αντίκρισαν κίτρινες κάρτες. Ο Γιούπ Χάινκες δεν επεφύλασσε εκπλήξεις στην κατάρτιση της 11άδας, παρατάσσοντας την Μπάγερν με 4-2-3-1 και τον Μάντζουκιτς στην κορυφή της επίθεσης. Από την πλευρά του ο Αντόνιο Κόντε προτίμησε το 3-5-2 για την Γιουβέντους με δίδυμο τους Μάτρι και Κουαλιαρέλα.

 Βεβαίως ιδανικότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσαν να φανταστούν οι Βαυαροί, αφού μόλις στα 35ο δευτερόλεπτο ο Αλάμπα άνοιξε το σκορ με ένα εξαιρετικό, αλλά και τυχερό σουτ. Κι αυτό γιατί η μπάλα βρήκε στο πόδι του Βιδάλ και άλλαξε τροχιά (σημ: μάλιστα στη συνέχεια χτύπησε και στο έδαφος) μπερδεύοντας τον Μπουφόν, πριν καταλήξει στα δίχτυα του. Το γκολ αυτό άλλαξε την μορφή του αγώνα, δίνοντας έναν πολύ γρήγορο ρυθμό στο μεγαλύτερο μέρος του α' 45λεπτου.

 Οι Ιταλοί αναγκάστηκαν να βγουν άμεσα στην επίθεση και στο 10λεπτο 5'-15' πίεσαν αρκετά τους Γερμανούς απειλώντας τους με τους Πίρλο (13') και Βιδάλ (14'). Στο 14' ο Χάινκες προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Κρόος τραυματίστηκε σε μια φάση με τον Λιχτστάινερ και δύο λεπτά αργότερα στην θέση του πέρασε ο Ρόμπεν. Η είσοδος του Ολλανδού μάλλον… έκανε καλό στην Μπάγερν αφού με ηγέτη αυτόν όχι μόνο ισορρόπησε, αλλά κατάφερε να πάρει και τον έλεγχο του παιχνιδιού, ασκώντας αρκετή πίεση στην περιοχή της «μεγάλης κυρίας». Μάλιστα ο ίδιος έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 18' και το 32' για να γράψει το 2-0, ενώ ενδιάμεσα (20'), μια καλή φάση είχε και ο Ριμπερί. Η Γιουβέντους πλέον είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο με την άμυνά της να μην εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία και κατάφερε να απηλείσει ξανά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με μια καλή κεφαλιά του Μπονούτσι, ύστερα από κόρνερ του Πίρλο.

 Το δεύτερο μέρος άρχισε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες, ενώ όσον αφορά την εικόνα του αγώνα, ο ρυθμός δεν ήταν το ίδιο έντονος με το πρώτο. Και πάλι όμως η ομάδα που είχε ξεκάθαρα την υπεροχή ήταν η Μπάγερν. Ετσι στο 63' οι Βαυαροί κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, εκμεταλλευόμενοι την ασταθέστατη απόκρουση του Μπουφόν.

 Σε μια φάση με υποψία οφσάιντ, σε σουτ του Λουίς Γουστάβο ο Ιταλός «κίπερ» δεν κατάφερε να μαζέψει την μπάλα σταθερά, και ο Μάντζουκιτς που πήρε το ριμπάουντ πάσαρε στον Μίλερ ο οποίος προ κενής εστίας έγραψε το 2-0! Η εξέλιξη αυτή οδήγησε τον Κόντε στο να αλλάξει άμεσα και τους δύο επιθετικούς τους, περνώντας στις θέσεις τους τους Βούτσινιτς και Τζιοβίνκο. Με την είσοδο των δύο τελευταίων η «Γιούβε» βρήκε καλύτερο ρυθμό. Άρχισε να βελτιώνει τα ποσοστά κατοχής της και να βγαίνει μπροστά για ένα γκολ.

 Ωστόσο με εξαίρεση μια διπλή ευκαιρία του Ιβδάλ στο 70' (και τις δύο φορές ο Νοίερ είπε «όχι»), οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν άλλες κλασικές ευκαιρίες παρότι κατά διαστήματα πίεσαν. Αντιθέτως η Μπάγερν μπορούσε να κάνει τρία τα τέρματά της, καθώς ο Μίλερ έχασε διπλή ευκαιρία στο 89' για το 3-0. Στο 83' πάντως ο Ριμπερί θα μπορούσε να δει την κόκκινη κάρτα για φάουλ με τις τάπες πάνω στον Βιδάλ. ο Αγγλος διαιτητής Κλάτενμπεργκ ωστόσο δεν τιμώρησε τον Γάλλο ούτε καν με κίτρινη, καθώς έχασε την φάση.

 ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Χάινκες): Νόιερ, Ντάντε, Φαν Μπούιτεν, Λαμ, Ριμπερί (92' Σακίρι), Μίλερ, Αλάμπα, Λουίς Γκουστάβο, Κρόος (16'λ.τ. Ρόμπεν), Μάντζουκιτς (90' Γκόμες), Σβαϊνστάιγκερ.

 ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Κόντε): Μπουφόν, Κιελίνι, Πελούζο (75' Πογκμπα), Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Λιχτστάινερ, Μαρκίζιο, Πίρλο, Βιδάλ, Κουαλιαρέλα (65' Τζιοβίνκο), Μάτρι (65' Βούτσινιτς). 

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: