ΣΙΝΕ

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Μπαρτσελόνα - ΠΑΟ 64-53 (video)

Aποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός!!!
Το Λονδίνο αποτελεί παρελθόνγια τον Παναθηναϊκό, ο οποίος απόψε απώλεσε την τελευταία ευκαιρία που είχε για...

να πάρει το εισιτήριο για το Φάιναλ Φορ χάνοντας από τη Μπαρτσελόνα με 64-53. Τι κι αν είδε τον Δημήτρη Διαμαντίδη να "παροπλίζεται" από το α' δεκάλεπτο λόγω των πολλών φάουλ; Τι κι αν είδε τη Μπαρτσελόνα να προηγείται με δεκαεννιά πόντους (37-18) στο 14ο λεπτό; Τι κι αν έχασε δεκαεννιά (19) αμυντικά ριμπάουντ; Τι κι αν σούταρε με το απογοητευτικό 6% από τη γραμμή των τριών πόντων; Αυτός ο Παναθηναϊκός πάλεψε!

Και πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, αλλά η έλλειψη ψυχραιμίας (λογικό βάσει της κούρασης και της καταπόνησης) και η απουσία… ενός μεγάλου σουτ "στοίχισαν" στο τριφύλλι, το οποίο ηττήθηκε και επιστρέφει στην Αθήνα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι "πράσινοι" έδειξαν πως είναι πραγματικοί μαχητές και αν ήταν λίγο πιο τυχεροί (ή ικανοί, όπως το βλέπει κανείς) θα μπορούσαν να γράψουν ένα έπος απόψε στο "Παλαού Μπλαουγκράνα"… Κάτι το πολύ καλό ξεκίνημα της Μπαρτσελόνα, κάτι ο καταλογισμός τριών φάουλ στον Δημήτρη Διαμαντίδη (σ.σ.: το ένα πιο… υπερβολικό από το άλλο) και οι Καταλανοί μπήκαν από νωρίς σε θέση οδηγού στο παιχνίδι.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν "πλήρωσε" το γεγονός πως ο Άντε Τόμιτς χρεώθηκε με δύο γρήγορα φάουλ (απόρροια της δράσης του Σοφοκλή Σχορτσανίτη στο "ζωγραφιστό") καθώς μόλις στο πέμπτο λεπτό ο αρχηγός του Παναθηναϊκού χρεώθηκε με τρίτο φάουλ με αποτέλεσμα οι "πράσινοι" να… χάσουν τη συγκέντρωσή τους. Έτσι, οι γηπεδούχοι μπόρεσαν σταδιακά να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ και σταδιακά να "χτίσουν" μία διαφορά ασφαλείας (14-6 στο 5', 20-10 στο 7'), η οποία όσο περνούσε η ώρα… μεγάλωνε επικίνδυνα. Ως εκ τούτου το +14 (28-14) του α' δεκαλέπτου ήρθε απολύτως φυσιολογικά για τη Μπαρτσελόνα, η οποία κυριαρχούσε στον τομέα των ριμπάουντ (10 έναντι 4), αλλά, παράλληλα, "σκότωνε" το τριφύλλι με τα περιφερειακά της σουτ (4/6 τρίποντα). Το γήπεδο είχε αρχίσει να… γέρνει, κάτι το οποίο έγινε ακόμα πιο εμφανές στο 14ο λεπτό, οπότε και το προβάδισμα των "μπλαουγκράνα" "άγγιξε" τους είκοσι πόντους (37-18) μετά από καλάθι του Τζο Ινγκλς.

Η επιστροφή του Δημήτρη Διαμαντίδη κρίθηκε επιβεβλημένη. Με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο από (τόσο) νωρίς, άλλωστε, ο Αργύρης Πεδουλάκης ήταν αναγκασμένος να πάρει μεγάλα ρίσκα για να μην επιτρέψει στους γηπεδούχους να ξεφύγουν κι άλλο στο σκορ. Κι η είσοδος του αρχηγού των "πρασίνων" απέδωσε γρήγορα καρπούς αφού το τριφύλλι είχε ορθότερες επιλογές στην επίθεση, ενώ, παράλληλα, βελτίωσε σημαντικά την αμυντική του συμπεριφορά. Έτσι, η διαφορά "ροκανίστηκε" φτάνοντας στο -9 (42-33) χάρη σε δύο εύστοχες βολές του Στεφάν Λάσμε στο 19ο λεπτό. Το πρώτο μέρος βρήκε τη "Μπάρτσα" να προηγείται με +11 (44-33), αλλά τον Παναθηναϊκό να δείχνει πως δεν επρόκειτο να αποχωρήσει από το παρκέ πριν δώσει κάθε σταγόνα ιδρώτα που του είχε απομείνει εν όψει του δεύτερου ημιχρόνου… Στην επανάληψη, το επιθετικό… τροπάριο των Καταλανών άλλαξε άρδην αφού τα σουτ τριών πόντων δεν αποδείχθηκαν ευδόκιμη λύση για να "πιεστεί" η άμυνα των Κυπελλούχων Ελλάδος.

Έτσι, ο Τσάβι Πασκουάλ "φόρτωσε" παιχνίδι στο "ζωγραφιστό", με τους Άντε Τόμιτς (περισσότερο) και Νέιθαν Τζαουάι (λιγότερο) να αποτελούν τη μοναδική πηγή κινδύνου για τους "πράσινους". Το πλάνο του Αργύρη Πεδουλάκη άρχισε, πλέον, να λειτουργεί στην εντέλεια αφού η Μπαρτσελόνα "μάτωνε" για να πετύχει κάποιο καλάθι. Την ίδια στιγμή, όμως, το τριφύλλι αδυνατούσε να σκοράρει από την περιφέρεια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνει η διαφορά κοντά στους δέκα πόντους (50-41 στο 25’) και να μην μετουσιωθεί η αλλαγή στο μομέντουμ σε κάποια… ανατροπή του σκορ.

Ακόμα κι όταν οι γηπεδούχοι δεν σκόραραν εντός παιδιάς για κάτι περισσότερο από εφτά (7) λεπτά, ο Παναθηναϊκός δεν είχε απάντηση. Κι αυτό γιατί δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην επίθεση αφού πότε ο Τζέιμς Γκιστ (0/4 τρίποντα), πότε ο Ρόκο Λένι Ούκιτς (1/4 τρίποντα) και πότε ο Δημήτρης Διαμαντίδης (0/3 τρίποντα) δεν έβρισκαν στόχο. Όταν, μάλιστα, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο πέτυχε πέντε συνεχόμενους πόντους στο 33ο λεπτό (56-45) βάζοντας τέλος στην "μπλαουγκράνα" δυστοκία, οι Καταλανοί πήραν και πάλι τα πάνω τους. Σε εκείνο το σημείο, ο Γιόνας Ματσιούλις τράβηξε το κουπί στο σκοράρισμα παίρνοντας αρκετές επιθέσεις στο λόου ποστ, αλλά όσο τα περιφερειακά σουτ των "πρασίνων" έβρισκαν σίδερο, τότε τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει.

Η χαριστική βολή ήρθε στο 38ο λεπτό, όταν (με το σκορ στο 59-53) ο Ρόκο Λένι Ούκιτς αστόχησε σε αμαρκάριστο σουτ τριών πόντων και στην επόμενο κατοχή, ο Μαρσελίνιο Χουέρτας δε λάθεψε από τα 6μ75 "γράφοντας" τον επίλογο της αναμέτρησης αφού το +9 (62-53) με το οποίο προηγήθηκε σε εκείνο το σημείο η Μπαρτσελόνα ήταν αδύνατο να ανατραπεί.

Τα τελευταία δύο λεπτά κύλησαν με την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη να μην σκοράρει, όπερ και σημαίνει πως γνώρισε φυσιολογικά την ήττα, αλλά να αποδεικνύει για ένα ακόμα παιχνίδι (το τέταρτο στη σειρά, με μοναδική εξαίρεση από της περασμένης Πέμπτης στο ΟΑΚΑ) πως μπορούσε να ρίξει τη Μπαρτσελόνα στο καναβάτσο και να πάρει αυτή το εισιτήριο για το Φάιναλ Φορ του Λονδίνου…

Διαιτητές: Λαμόνικα - Ζαμοϊσκι - Λάτισεβς.

Τα δεκάλεπτα: 28-14, 44-33, 51-43, 64-53.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Σάδα, Χουέρτας 10 (2), Αμπρίνες 2, Ναβάρο 15 (3), Γιασικεβίτσιους 6, Τοντόροβιτς 3, Ουάλας, Ινγκλς 8 (2), Λόρμπεκ 6, Τζαουάι 9, Τόμιτς 5.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 3, Ματσιούλις 9, Ούκιτς 7 (1), Λάσμε 16, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 6, Μπανκς 2, Σχορτσανίτης.



basketblog.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: