ΣΙΝΕ

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Οι δύο ''ύποπτοι'' που αναζητούνται για τη Βοστώνη!!!

Οι αρχές που διεξάγουν τις έρευνες για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη επιχειρούν να αναγνωρίσουν δύο άνδρες που καταγράφηκαν να συνομιλούν μεταξύ τους κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου, υποστηρίζει η εφημερίδα New York Post δημοσιεύοντας τρεις φωτογραφίες που δείχνουν τα εν λόγω πρόσωπα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι φωτογραφίες αυτές έχουν διανεμηθεί εσωτερικά σε όλες τις μονάδες των δυνάμεων της τάξης προκειμένου να αναγνωρισθούν οι δύο άνδρες.
Ένας εκ των δύο ανδρών κρατά μία μπλε τσάντα· ο δεύτερος στην πρώτη φωτογραφία που ελήφθη στις 10:53, τοπική ώρα, φορά ένα σακίδιο πλάτης, το οποίο δεν είναι ορατό στη δεύτερη φωτογραφία που ελήφθη στις 12.30.

«Δεν υπάρχουν άμεσες ενδείξεις που να τους συνδέουν με την επίθεση, όμως οι Αρχές θέλουν να αναγνωρισθούν» αναφέρει η New York Post.
Στο ίδιο άρθρο η εφημερίδα αναφέρει επικαλούμενη πηγές των διωκτικών αρχών ότι έχουν αναγνωριστεί δύο πιθανοί ύποπτοι από βίντεο που τράβηξαν οι κάμερες ασφαλείας πριν τις φονικές εκρήξεις. Οι Αρχές φέρεται να γνωρίζουν τα ονόματα των δύο ανδρών, όμως δεν έχουν αρκετά στοιχεία προκειμένου να προχωρήσει σε συλλήψεις, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες ανώνυμες πηγές.

Δεν είναι, επίσης, σαφές εάν οι δύο άνδρες στις φωτογραφίες που διακινούνται εσωτερικά στις μονάδων των δυνάμεων ασφαλείας πρόκειται για τους δύο άνδρες που απεικονίζονται στα βίντεο των καμερών ασφαλείας.
Οι αμερικανικές Αρχές ερευνούν χιλιάδες στοιχεία από βίντεο που καταγράφηκαν σε κινητά τηλέφωνα έως θραύσματα και μεταλλικά αντικείμενα που αφαιρέθηκαν από τα θύματα προκειμένου να φθάσουν στον δράστη ή τους δράστες της επίθεσης.

Το FBI εξετάζει επισταμένως υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας ενός πολυκαταστήματος, στο οποίο εμφανίζεται ένας πιθανός ύποπτος να αφήνει μία τσάντα στον τόπο της τραγωδίας πριν εκραγεί η δεύτερη βόμβα και στη συνέχεια να απομακρύνεται.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Βοστώνης Στέφεν Μέρφι δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν γνωρίζει εάν ο ύποπτος έχει αναγνωριστεί από τις αρχές ασφαλείας, ωστόσο εκτίμησε πως ενδέχεται να επίκειται κάποια σύλληψη.

Την Τετάρτη επικράτησε κομφούζιο σχετικά με πληροφορίες περί αναγνώρισης και σύλληψης υπόπτου για τις βομβιστικές επιθέσεις. Το FBI διέψευσε τελικώς ότι οι Αρχές έχουν προβεί σε σύλληψη, ακυρώνοντας επίσης προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου.
Οι μηχανισμοί που έβαψαν στο αίμα τον Μαραθώνιο της Βοστώνης ήταν κατασκευασμένοι από χύτρες ταχύτητας μέσα στις οποίες είχαν τοποθετηθεί μικρά μεταλλικά αντικείμενα, όπως μπάλες ρουλεμάν και καρφιά, με προφανή στόχο του δράστη ή των δραστών να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ
 
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis 
 Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: