ΣΙΝΕ

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Βρέθηκε η θεραπεία για τη νευρική ανορεξία!!!

Σύμφωνα με άρθρο του naftemporiki.gr, με τη νέα προηγμένη τεχνολογία που αναπτύσσουν αυτόν τον καιρό, επιστήμονες στις ΗΠΑ έχουν αρχίσει να μελετούν τη...
νευροβιολογία των διατροφικών διαταραχών, όπως είναι η νευρική ανορεξία και η βουλιμία, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν σύντομα να τις θεραπεύσουν οριστικά.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο έχουν αναπτύξει τεχνολογίες απεικόνισης του εγκεφάλου που δείχνουν με ακρίβεια τι μπορεί να ευθύνεται για τις συγκεκριμένες διαταραχές και τη νευρική ανορεξία , στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει ξεκινήσει το Κέντρο Θεραπείας των Διατροφικών Διαταραχών του πανεπιστημίου για τη δημιουργία νέων και πιο αποτελεσματικών θεραπειών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι στον εγκέφαλο των ατόμων που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές, υπάρχουν συγκεκριμένες μεταβολές, γεγονός που εξηγεί τη μη φυσιολογική σχέση που έχουν αναπτύξει με το φαγητό. «Ο βασικός λόγος για τη δυσκολία που υπάρχει στην ανάπτυξη νέων θεραπειών γι” αυτές τις διαταραχές, είναι η περιορισμένη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η λειτουργία του εγκεφάλου μπορεί να ενισχύει τα συμπτώματα των διατροφικών διαταραχών», αναφέρει ο δρ Walter H. Kaye, καθηγητής Ψυχιατρικής και διευθυντής του Ερευνητικού Προγράμματος για τη Θεραπεία των Διατροφικών Διαταραχών του πανεπιστημίου.

Όπως εξηγεί, οι θεραπείες που υπάρχουν σήμερα για τη βουλιμία και τη νευρική ανορεξία συχνά δεν έχουν αποτέλεσμα, αφού οι περισσότεροι υποτροπιάζουν και υποφέρουν από αυτές επί σειρά ετών, ενώ διατρέχουν και μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου. «Η τεχνολογία αυτή μας επέτρεψε να φύγουμε από την περιγραφή των συμπτωμάτων και να περάσουμε στην κατανόηση της σχέσης αιτίας – αποτελέσματος.

Στην περίπτωση της νευρικής ανορεξίας, η μελέτη των εικόνων που πήραμε από τον εγκέφαλο των ασθενών μάς βοήθησε να καταλάβουμε γιατί όσοι πάσχουν από αυτήν αποφεύγουν το φαγητό και κατ” επέκταση να αναπτύξουμε θεραπείες που στοχεύουν απευθείας στην αιτία του προβλήματος, παρά στο σύμπτωμα ή σε δευτερεύουσες συμπεριφορές».

fimes.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: