ΣΙΝΕ

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΑΜΚΑ και ΑΦΜ με ένα κλικ...

Μέχρι την Τρίτη 9 Απριλίου, θα παραμείνουν διαθέσιμες, για συμπλήρωση του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ από τους συνταξιούχους, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες στις ιστοσελίδες του...
ΙΚΑ του ΑΜΚΑ και της ΗΔΙΚΑ ΑΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.
Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες απευθύνονται στους συνταξιούχους και δικαιούχους μερισμάτων του Δημοσίου και των ταμείων, οι οποίοι μπορούν με τον τρόπο αυτό να συμπληρώσουν τα κενά ή να διορθώσουν λάθη σε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, χωρίς να απαιτείται η επίσκεψή τους σε κάποια δημόσια υπηρεσία.
Η συμπλήρωση των κενών ή η διόρθωση των σφαλμάτων, όπου υπάρχουν, είναι απαραίτητη προκειμένου να αποφευχθεί η αναστολή συντάξεων και μερισμάτων στο τέλος Απριλίου, λόγω έλλειψης έγκυρων στοιχείων ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.

Ειδικότερα:
- Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (τ. ΕΤΕΑΜ), ΤΑΠΙΛΤ και τ. ΤΑΠ-ΟΤΕ μπορούν να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που βρίσκονται διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ (www.ika.gr) στα παρακάτω πεδία:

Στο πεδίο «Πληροφόρηση Συνταξιούχων για ΑΜΚΑ και ΑΦΜ» μπορούν να πληροφορούνται εάν υπάρχει κατεγεγραμμένος ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ στα αρχεία του ΙΚΑ.

Στο πεδίο «Ενημέρωση Στοιχείων Συνταξιούχων» μπορούν να συμπληρώσουν τα σωστά στοιχεία σε περίπτωση έλλειψης.

- Οι συνταξιούχοι όλων των υπόλοιπων ταμείων κύριας και επικουρικής σύνταξης, μπορούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας της ΗΔΙΚΑ στην ιστοσελίδα της (www.idika.gr) και στο πεδίο «Συμπλήρωση στοιχείων ΑΜΚΑ και ΑΦΜ» καθώς και στην ιστοσελίδα του ΑΜΚΑ (www.amka.gr).

Οι υπηρεσίες αυτές δεν απευθύνονται στους συνταξιούχους ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ καθώς στα σχετικά αρχεία δεν υπάρχει έλλειψη σε ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: