ΣΙΝΕ

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Τόμας Πρωτόπαπας: Η ακινησία τα μασάζ και η σημερινή μάχη των Γιατρών να τον κρατήσουν!

Με αφορμή το χθεσινοβραδινό ρεπορτάζ μπήκα στη διαδικασία να μιλήσω με Γιατρούς για την κατάκλιση. Τι σημαίνει αυτό σε απλά Ελληνικά; Όταν ένας ασθενής παραμένει ακίνητος για ...
μεγάλο διάστημα σ΄ένα κρεβάτι. Τόσο οι δυο Γιατροί με τους οποίους συνομίλησα αλλά και η προϊσταμένη βάρδιας νοσηλευτών σε νοσοκομείο μου μετέφεραν πώς ο κίνδυνος να εμφανιστεί κατάκλιση είναι μεγάλος.
Συνήθως η κατάκλιση εμφανίζεται στα σημεία του σώματος που το δέρμα είναι ελάχιστο. Όπως το αυτί, η φτέρνα, ο αγκώνας και ο κόκκυγας. Υπάρχουν 3 βαθμοί στην κατάκλιση.Ο 3ος βαθμός οδηγεί στον θάνατο. Και συμβαίνει αυτό καθώς μολύνεται το κορμί του ασθενούς!!!

Για να προληφθεί η κατάκλιση επιβάλλεται τακτικό μασάζ στις παραπάνω περιοχές και συχνή αλλαγή θέσης. Κάτι που στην περίπτωση του Τόμας δε μπορεί να συμβεί καθώς μια λάθος κίνησή κατά την μεταφορά μπορεί να αποβεί μοιραία. Βεβαίως παίζει ρόλο, τόσο η υγεία του κορμιού του ασθενούς και η η ηλικία του. Και σήμερα οι θεράποντες Ιατροί θα μπουν στη μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Είναι εκεί. Από πάνω του. Και προσέχουν με κάθε λεπτομέρεια τον ασθενή τους. Και το κάνουν καθώς έχουν βάλει στοίχημα πώς ο Τόμας θα κρατηθεί. Κι επειδή ιατρικώς έχουν «σηκώσει τα χέρια» μέρες τώρα αφού το παιδί δεν αντιδρά στις αγωγές…θέλουν να τον προστατέψουν από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις!

nassos-blog

ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: