ΣΙΝΕ

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Τι να μην κάνετε όταν βάφετε μόνες τα μαλλιά σας!!!

Πράγματα που αγνοούμε ή θεωρούμε ασήμαντα!!!
Τι μπορεί να πάει στραβά όταν βάφετε τα μαλλιά στο σπίτι; Γιατί κάποιες τα καταφέρνουν κι εσείς όχι; Πώς μπορεί κάτι τόσο φαινομενικά ακίνδυνο και εύκολο να καταστρέψει τα μαλλιά σας και...

την εμφάνισή σας; Αφού τα κάνατε όλα by the book! Ή μήπως όχι;

Μάλλον δεν προσέξατε αρκετά. Εκτός από τα προφανή, τα οποία και πάλι έχουμε την τάση να αγνοούμε, υπάρχουν και λεπτομέρειες που ακόμη κι αν μας φαίνονται ασήμαντες, κάνουν τι διαφορά. Τι δεν πρέπει να κάνουμε, λοιπόν, όταν επιλέγουμε να βάψουμε τα μαλλιά μας μόνες στο σπίτι;

-Μην νομίζετε ότι θα καταφέρετε να πετύχετε απόλυτα την απόχρωση που δείχνουν οι εικόνες που υπάρχουν επάνω στα κουτιά των βαφών. Αφήστε τα ίδια σας τα μαλλιά να σας καθοδηγήσουν και ποτέ μην προσπαθήσετε να τα βάψετε περισσότερο από δύο αποχρώσεις πιο ανοιχτά ή πιο σκούρα από το φυσικό τους χρώμα.

-Μην αγοράζετε βαφές χωρίς να λάβετε υπόψιν το χρώμα του δέρματός σας. Αν είστε π.χ. σκουρόχρωμη προς θεού μην επιλέξετε ένα έντονο χάλκινο ή κόκκινο ή κίτρινο ξανθό. Αν είστε σταρένια, το σαντρέ και το περλέ θα σας κάνουν να μοιάζετε γριά ενώ αν έχετε λευκό δέρμα ένα έντονο μαύρο, ένα δαμασκηνί ή ακόμη και ένα ξανθό με βάση το λευκό μπορεί να σαν κάνουν να δείχνετε σαν φάντασμα.

- Όταν βάψετε τα μαλλιά σας, μην χρησιμοποιήσετε κατευθείαν σαμπουάν για να ξεβγάλετε τη βαφή. Ξεβγάλτε πρώτα τα μαλλιά σας με άφθονο νερό μέχρι να σταματήσουν να βγάζουν πολύ χρώμα και ύστερα λουστείτε κανονικά.

-Μην χρησιμοποιείτε όποιο σαμπουάν να είναι. Αγοράστε ειδικά για βαμμένα μαλλιά και το αντίστοιχο κοντίσιονερ αν θέλετε να μην ξεθωριάζει το χρώμα.

-Μπορεί να χρειαστεί να κάνετε συνδυασμό χρωμάτων και οξυζενέ. Κάτι που χρειάζετε συχνά παραπάνω γνώσεις.

-Αν δεν έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε κοντινές και εύκολες αποχρώσεις, κάντε την πρώτη αλλαγή στο κομμωτήριο και σημειώστε τους αριθμούς βαφής για να περνάτε τη ρίζα και τις άκρες μόνη σας χωρις να κάνετε πειράματα.

queen
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: