ΣΙΝΕ

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ο κύβος ερίφθη: Έρχεται ο ανασχηματισμός!!!

Η δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πλέον έκδηλη για αρκετούς υπουργούς της Κυβέρνησης. Οι καθυστερήσεις και η έλλειψη συντονισμού που παρατηρείται σε...
αρκετά υπουργεία έχουν στην κυριολεξία εκνευρίσει τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Αν μάλιστα οι συνθήκες ήταν διαφορετικές θα είχε ήδη παραδώσει το “μαγικό χαρτάκι” με τον ανασχηματισμό στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, προκειμένου να την ανακοινώσει.

Όσο όμως η τρόικα βρίσκεται ακόμη στη χώρα μας δεν πρόκειται να συμβεί αυτό. Αυτοί που μπορούν να γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις λένε πώς “ο Σαμαράς έχει φτάσει στην κυριολεξία στα όριά του. Κάνει υπομονή, αλλά την επόμενη κιόλας μέρα που ο Τόμσεν και η παρέα του θα αποχωρήσουν αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση”… Σύμφωνα λοιπόν με τις ίδιες έγκυρες πηγές, ο Πρωθυπουργός θα έχει τις αμέσως επόμενες ημέρες επικοινωνία με τους δύο κυβερνητικούς του εταίρους, προκειμένου να τους ζητήσει τα ονόματα των υπουργών και υφυπουργών που οι ίδιοι επιθυμούν να τοποθετήσουν, αλλά θα κρατήσει το προνόμιο των τελικών αποφάσεων ακόμη και για τους προτεινόμενους “εκλεκτούς” των κ. Βενιζέλου και Κουβέλη. Ο ίδιος εξάλλου έχει ήδη βαθμολογήσει τους “δικούς του”, ενώ περιμένει να συμφωνήσει με τους εταίρους του για τους “δικούς τους”. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, έχει σχεδόν κατασταλάξει για το τι θέλει να κάνει…

Μεγάλος γρίφος όμως και μέχρι στιγμής άλυτος είναι τι έχει στο μυαλό του να πράξει σε σχέση με τις αξιώσεις Βενιζέλου και τα αιτήματα Κουβέλη… Ειδικά όσον αφορά στο αν θα τους προτείνει να αναλάβουν από μία θέση αντιπροέδρου στο νέο κυβερνητικό σχηματισμό.

Στο μεταξύ, αναφορικά με την απόδοση του παρόντος σχήματος, αν μιλήσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους, την κυβέρνηση του τη βρίσκει εξαιρετικά αργή χωρίς να έχει έφεση στο γκολ… Αρκετοί από τους υπουργούς του, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν χάσει κατά κράτος τη μάχη ακόμα και μέσα στα ίδια τους τα υπουργεία!

Φανταστείτε τι έχει διαπιστώσει να γίνεται στις υπόλοιπες υπηρεσίες που εποπτεύουν οι υπουργοί του! Αυτά λοιπόν τα γνωρίζει πολύ καλά ο Α. Σαμαράς. Όπως γνωρίζει ότι έχει απομακρυνθεί αρκετά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα που είχε ο ίδιος ανακοινώσει ως κεντρικό στόχο στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τη μουρμούρα που υπάρχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, την έλλειψη συνολικής επικοινωνιακής στρατηγικής και τα φαινόμενα υπεροψίας που έχει παρατηρήσει σε κάποια κυβερνητικά στελέχη, με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε σε μεγάλες αλλαγές και εκπλήξεις! Αξίζει εν τούτοις να σημειωθεί ο εξής προβληματισμός: Την επόμενη μέρα που θα αποχωρήσει η τρόικα θα υπάρχουν πολλά και ανοιχτά ζητήματα. Πολλοί -οι πιο απαισιόδοξοι- μιλούν για έντονες κοινωνικές αναταραχές. Το κλίμα λοιπόν θα πρέπει να εκτονωθεί. Η παρούσα τρικομματική συνεργασία επομένως θα πρέπει να αγοράσει χρόνο. Το καλύτερο πολιτικό και επικοινωνιακό τρικ αυτή τη στιγμή είναι ένας ριζικός ανασχηματισμός, που θα δείχνει ότι ο πρωθυπουργός θέλει να το παλέψει μέχρι τέλους και αν μη τι άλλο ο ίδιος το προσπαθεί όσο καλύτερα και περισσότερο μπορεί.

Για αυτό πρόκειται να προχωρήσει σε ριζικό ανασχηματισμό δίνοντας υπουργικούς θώκους σε πρόσωπα έκπληξη! Πρόσωπα τέτοια που από μόνα τους θα δείχνουν ότι η πολιτική της κυβέρνησης αλλάζει και αναδεικνύει το κοινωνικό της προφίλ. Το μόνο που απομένει είναι να αποφασιστεί ο χρόνος. Οι παροικούντες στο Μαξίμου λένε ότι θα έχουν όλα συμβεί πριν το Πάσχα – πολύ πιθανό και πριν καν έρθει η μεγάλη Εβδομάδα των Παθών… Όπως όλα δείχνουν, κάποιοι από τους τωρινούς υπουργούς θα φτάσουν να κάνουν Ανάσταση και θα ευχαριστηθούν τον οβελία, σε αντίθεση με πάμπολλους άλλους… Μέχρι φυσικά τη στιγμή που και οι νέοι υπουργοί θα καταλάβουν ότι μπροστά τους έχουν έναν άλλον (πολιτικό) γολγοθά!!!!!

Εν κατακλείδι, όσα σενάρια και να γράψουμε, όσα και αν διαβάσετε ή ακούσετε, γενικώς, ο ανασχηματισμός είναι προνόμιο και πρόβλημα του εκάστοτε Πρωθυπουργού.

Το ουσιαστικότερο όμως πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο σημερινός Πρωθυπουργός περικλείεται σε μία και μόνη φράση του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή για τον ανασχηματισμό: ”«Ευχαριστείς τους λίγους που κάνεις υπουργούς. Δυσαρεστείς όμως πολύ περισσότερους, εκείνους που διώχνεις αλλά κυρίως αυτούς που περιμένουν ότι θα γίνουν υπουργοί…».

fimes.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: