ΣΙΝΕ

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Νέο διατροφικό σκάνδαλο στην Ευρώπη!!!

Άλλο ένα σκάνδαλο στην ευρωπαϊκή αγορά, που αυτή τη φορά αφορά στα αλιεύματα. 
Το ένα τρίτο των θαλασσινών προϊόντων στα καταστήματα τροφίμων και τα... εστιατόρια δεν ανταποκρίνεται στις πληροφορίες, που αναφέρονται στη συσκευασία!
Τα ακριβά ψάρια αντικαθίστανται από φθηνότερα, χαμηλότερης ποιότητας. Για παράδειγμα ο γάδος ή ο μπακαλιάρος εγκλεφίνος υποκαθίσταται από κίτρινο βακαλάο ή παγκάσιους, μόνο που η τιμή παραμένει ίδια.
Η ζήτηση για ψάρια αυξήθηκε εκθετικά μετά το σκάνδαλο γύρω από το κρέας, όταν ουσιαστικά σε ολόκληρη την Ευρώπη στα προϊόντα βοείου κρέατος εντοπίστηκε κρέας αλόγου. Οι πωλήσεις θαλασσινών τον τελευταίο μήνα αυξήθηκαν κατά 20 %. Δεν θα μπορούσαν να μην αξιοποιήσουν το γεγονός οι κακοπροαίρετοι παραγωγοί τροφίμων. Σχεδόν όλα τα θαλασσινά προϊόντα αγοράζονται σε ασιατικές χώρες για λόγους οικονομίας, εξηγεί η διευθύντρια της Εθνικής Ένωσης Γενετικής Ασφάλειας Γελένα Σαρόικινα:

Οι πωλητές προσπαθούν να αγοράσουν φθηνότερα προϊόντα. Και τα αγοράζουν σε λιγότερο πολιτισμένες χώρες από την άποψη της επιχειρηματικής κουλτούρας. Πολλά ψάρια προέρχονται από την Ασία. Και εκεί οι επιχειρηματικές αυτές δραστηριότητες είναι πιο αυθαίρετες. Και για να πουληθεί το προϊόν, αυτό γίνεται με άλλη ετικέτα, ώστε να είναι μεγαλύτερη η τιμή του.

Τα κατεψυγμένα θαλασσινά που εισάγονται μέσω του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης και από εκεί στη συνέχεια διανέμονται στα σούπερ μάρκετ. Σε αυτά τα μαζικά διανεμόμενα φορτία συχνά συμπεριλαμβάνονται προϊόντα όχι της καλύτερης ποιότητας. Για να αποφευχθεί αυτή η αντικατάσταση του προϊόντος, είναι προτιμότερο να παραγγελθεί ξεχωριστή παράδοση.

newsbomb.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: