ΣΙΝΕ

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Champions League: Τα σημερινά παιχνίδια!!!

Η μία έχει χαρακτηριστεί ανερχόμενη ευρωπαϊκή δύναμη, χάρη στα πετροδόλαρα από το Κατάρ. Η άλλη είναι η υπερδύναμη της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια και θέλει να το επιβεβαιώσει. Το βέβαιο είναι πως... στα ημιτελικά του Champions League δεν υπάρχει χώρος για την Παρί Σεν Ζερμέν και την Μπαρτσελόνα, παρά μόνο για μία εξ αυτών.

Οι Παριζιάνοι διατηρούν διαφορά επτά βαθμών από τον πλησιέστερο διώκτη τους στη Ligue 1 μετά το 1-0 επί της Μονπελιέ την Παρασκευή και οδεύουν στον πρώτο εγχώριο τίτλο τους μετά από 18 χρόνια. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς θέλει να δώσει απαντήσεις σε όσους χαρακτήρισαν αποτυχημένο το πέρασμά του από τη Βαρκελώνη και θα έχει την ευκαιρία να τις δώσει από τη στιγμή που η ποινή για την αποβολή του στο πρώτο ματς των «16» με τη Βαλένθια μειώθηκε στη μία αγωνιστική και την έχει ήδη εκτίσει.

Η Μπαρτσελόνα, με τη σειρά της, μετά τη θριαμβευτική ανατροπή κόντρα στη Μίλαν στον προηγούμενο γύρο, θέλει να «καθαρίσει» την πρόκριση από τον πρώτο αγώνα. Το Σάββατο ήρθε ισόπαλη 2-2 με τη Θέλτα στο Βίγκο, αλλά το 1-1 της Ρεάλ στη Σαραγόσα διατήρησε τη διαφορά των Καταλανών στο +13. Ο Τίτο Βιλανόβα επέστρεψε μετά από δύο μήνες μάχης με τον καρκίνο στη Νέα Υόρκη, ακολούθησε την αποστολή στο Παρίσι και θα βρίσκεται στον πάγκο. Οι «μπλαουγκράνα» έχουν αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, καθώς θα λείψουν ο τιμωρημένος Πέδρο, οι Πουγιόλ και Αντριάνο τραυματίες, ωστόσο στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Τσάβι και Άλμπα που αποθεραπεύτηκαν, όπως και ο έτοιμος πλέον Αμπιντάλ.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα προημιτελικά και τη σεζόν 1994/95, με την Παρί Σεν Ζερμέν να αποσπά 1-1 στη Βαρκελώνη και να προκρίνεται με 2-1 στη ρεβάνς. Τρία χρόνια μετά, οι Καταλανοί πήραν ρεβάνς νικώντας με 1-0 τους Παριζιάνους στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων στο Ρότερνταμ. Τον περασμένο Αύγουστο σε φιλικό που έγινε στο Παρίσι ήρθαν ισόπαλες 2-2 με την «Μπάρτσα» να νικά 4-1 στα πέναλτι. Η Παρί ως γηπεδούχος απέναντι σε ισπανικές ομάδες έχει 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα, ενώ η Μπαρτσελόνα επί γαλλικού εδάφους μετρούν 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο Γερμανός Βόλφγκανγκ Σταρκ. 
Ο επαναληπτικός θα γίνει την επόμενη Τετάρτη (10/4) στο «Καμπ Νου».

Πιθανές συνθέσεις:
Παρί Σεν Ζερμέν: Σιρίγκου, Ζαλέ, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ, Μάξουελ, Μόουρα, Βεράτι, Ματουιντί, Παστόρε, Ιμπραΐμοβιτς, Λαβέτσι.

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Φάμπρεγκας, Μέσι, Βίγια.

(Παρί σε Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 21:45 Novasports 1) 
Δείτε το live στο blog μας.

Η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ είναι φαβορί απέναντι σε Παρί και Γαλατάσαραϊ. Μάλαγα και Ντόρτμουντ είναι ένα πιο ισορροπημένο αλλά όχι ιδιαίτερα εμπορικό ζευγάρι. Αν, λοιπόν, μία μονομαχία των προημιτελικών του Champions League τα έχει όλα, δηλαδή σπουδαίες ομάδες, με βαριά φανέλα και τεράστια ιστορία, δίχως την πολυτέλεια για προγνωστικά, είναι αυτό της Μπάγερν με τη Γιουβέντους.

Οι Βαυαροί αφού παραλίγο να υποστούν σοκ από την Άρσεναλ, θέλουν να συνεχίσουν την προέλασή τους με στόχο το τρεμπλ. Μετά το επιβλητικό 9-2 επί του Αμβούργου διατηρήθηκαν στο +20 από τη Ντόρτμουντ στην Bundesliga και τους χωρίζουν… μαθηματικά από το 23ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους και πρώτο από το 2010. Ο Γιουπ Χάινκες δεν υπολογίζει στη βοήθεια του τιμωρημένου Μαρτίνεθ και του τραυματία Μπαντστούμπερ.

Οι πρωταθλητές Ιταλίας μετά τη νίκη με 2-1 επί της Ίντερ στο Μιλάνο διατηρούν διαφορά εννιά βαθμών οκτώ αγωνιστικές πριν το φινάλε. Με την κατάκτηση ΚΑΙ του φετινού τίτλου προ των πυλών, στόχος είναι η επιστροφή τους στην κορυφή της Ευρώπης. Εκεί όπου έχουν να ηττηθούν 18 ολόκληρα ματς. Ο Αντόνιο Κόντε δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, μιας και ο Τζοβίνκο με τον Βούτσινιτς συμπεριλήφθηκαν στην 22μελή αποστολή.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες έξι φορές συνολικά, όλες στους ομίλους. Τη σεζόν 2004/05, η Γιουβέντους είχε νικήσει 1-0 στο Μόναχο και το Τορίνο, την επόμενη περίοδο οι δύο ομάδες είχαν από μία νίκη στην έδρα τους με 2-1, ενώ το 2009/10 μετά το 0-0 στη Γερμανία οι Βαυαροί θριάμβευσαν 4-1 στην Ιταλία. Η Μπάγερν μετρά 7 νίκες, 5 ισοπαλίες και 5 ήττες ως γηπεδούχος απέναντι σε ιταλικές ομάδες. Η «Γιούβε» έχει προκριθεί και στις πέντε προημιτελικές συναντήσεις της με γερμανικές ομάδες, ενώ σε 14 νοκ άουτ αναμετρήσεις έχει αποκλειστεί μόλις δύο φορές. Στη Γερμανία οι «μπιανκονέρι» έχουν 8 νίκες, 5 ισοπαλίες και 7 ήττες, αλλά το 1997 είχαν χάσει στο Μόναχο στον τελικό του Champions League από τη Ντόρτμουντ.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Βρετανός Μαρκ Κλάτενμπεργκ. 
Ο επαναληπτικός θα γίνει την επόμενη Τετάρτη (10/4) στο Τορίνο.

Πιθανές συνθέσεις:
Μπάγερν:
Νόιερ, Λαμ, Βαν Μπούιτεν, Ντάντε, Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος, Μίλερ, Λουίς Γκουστάβο (Ρόμπεν), Ριμπερί, Μάντζουκιτς.

Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Μπονούτσι, Πίρλο, Βιδάλ, Πογκμπά, Μαρκίζιο, Ασαμόα, Κουαλιαρέλα, Μάτρι.

(Μπάγερν - Γιουβέντους 21:45 Novasports 2) 
Δείτε το live στο blog μας.
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: