ΣΙΝΕ

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Αντίο Firefox!!! "Servo", ο νέος browser από Mozilla και Samsung

Mozilla και Samsung δουλεύουν μαζί για την νέα γενιά Servo browser. Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει την σημασία της προσπάθειας και εστιάζει στο μέλλον. Είναι καιρός να αφήσουμε τον
Firefox όπως τον... γνωρίζουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Servo: η νεα γενια rending engine για smartphone και tablets
Servo είναι το κωδικό όνομα του νέου web broswer engine που ο Mozilla αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια και πρόσφατα η Samsung αποφάσισε να βοηθήσει. Στην έκδοση Servo 0.6 που είναι διαθέσιμη για download, η νέα “μηχανή” τρέχει σε Linux και φυσικά Android.
Σκοπός της δημιουργίας του Servo renderign engine είναι ένας. Η αναβάθμιση του browser όπως τον γνωρίζουμε σήμερα. Το σύγχρονο hardware, με επεξεργαστές με πολλούς πυρήνες και δυνατές GPU αποτελούν πλέον δεδομένο στον κόσμο των smartphone, tablets αλλά και PC. Η ασφάλεια των συστημάτων έχει βελτιωθεί και το ίδιο και οι γλώσσες προγραμματισμού. Για αυτό ο Servo υλοποιείται με την νέα γλώσσα Rust.

ΔΙΑΒΑΣΕ: Το Google παρατάει το WebKit και βασίζει το μέλλον του Chrome στο Blink
Ο νέος Firefox όπως τον γνωρίζουμε αποτελεί ήδη παρελθόν. Το μόνο που μένει είναι η ανακοίνωση της μετάβασης στο Servo και τις αλλαγές που θα επιφέρει στο rendering engine αλλά και σε ολόκληρο τον browser. Πλέον η ασφάλεια υψηλού επιπέδου θεωρείται δεδομένη, σημερινά προβλήματα ανήκουν στο παρελθόν και ο κώδικας της γλώσσας Rust είναι βελτιστοποιημένος για το σύγχρονο hardware.

Το μόνο που απομένει να δούμε είναι αν ο Mozilla διαθέσει πειραματικές εκδόσεις του Firefox με Servo renderign engine και πότε η Samsung θα χρησιμοποιήσει “τον νέο browser” στο Tizen και γιατί όχι, στην νέα γενιά Galaxy S4 smartphone.

pestaola.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: