ΣΙΝΕ

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Βίντεο ντοκουμέντο: Εδώ κρυβόταν ο βομβιστής της Βοστώνης - Έτσι τον ακινητοποίησαν (pics&vid)

Ο 19χρονος Tσετσένος βομβιστής, Τζοχάρ Τσαρνάεφ είχε βρει καταφύγιο μέσα σε μια...
βάρκα που βρισκόταν αραγμένη στην πίσω αυλή ενός σπιτιού στο Γουότερτάουν. Έμεινε εκεί, τραυματισμένος από τη συμπλοκή όπου σκοτώθηκε ο αδερφός του, Τάμαρλαν, μέχρι που τον βρήκε ο ιδιοκτήτης της βάρκας.

Για πρώτη φορά δίνονται στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τις θερμικές κάμερες που έσπευσαν στο σημείο. Είναι εικόνες από το ελικόπτερο του FBI, που επί της ουσίας «εγκλώβισε» τον νεαρό, ύποπτο για την τρομοκρατική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστόνης. 


Στις φωτογραφίες αλλά και το video του NBC News, φαίνεται ο 19χρονος να κινείται μέσα στη βάρκα. Ένα ρομπότ βγάζει το κάλυμμα από τη βάρκα και στη συνέχεια, αφού πρώτα υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με τον Τσαρνάεφ, η αστυνομία πέτα μέσα χειροβομβίδες κρότου λάμψης.
Στο video φαίνονται καθαρά οι εκρήξεις. Είναι οι τελευταίες στιγμές πριν ο νεαρός Τσετσένος αναγκαστεί να παραδοθεί και να συλληφθεί.

Ο νεαρός νοσηλεύεται σε σοβαρή αλλά κρίσιμη κατάσταση. Έχει σοβαρό τραύμα στο λαιμό και δε μπορεί να μιλήσει. Είναι διασωληνωμένος και σε καταστολή.

Η αστυνομία περιμένει πολλά από την κατάθεσή του. Κυρίως να αποκαλύψει τα κίνητρα που ώθησαν εκείνον και τον αδερφό του Ταμαρλαν, να αιματοκυλίσουν τη Βοστόνη.
Μόλις η υγεία του 19χρονου βελτιωθεί, θα του διαβαστούν τα δικαιώματά του και θα ξεκινήσει η διαδικασία για να του απαγγελθούν κατηγορίες, που το πιθανότερο είναι πως θα επισύρουν θανατική ποινή. 

Οι συνήγοροί του αναμένεται να στηρίξουν την υπερασπιστική τους γραμμή στο μι

Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές, όπως ο Λίντσεϊ Γρέιχαμ από τη Νότια Καρολίνα και ο Τζον Μακέιν από την Αριζόνα, προέτρεψαν τον Μπαράκ Ομπάμα να διατάξει τη δίκη του Τζοχάρ Τσερνάεφ βάσει του δικαίου του πολέμου ως «εχθρός πολεμιστή», ακριβώς όπως αντιμετωπίσθηκαν και οι κρατούμενοι στη φυλακή της Βάσης του Γουαντάναμο στην Κούβα.
Αυτό θα αφαιρούσε από τον κατηγορούμενο οποιαδήποτε νομική προστασία και θα επέτρεπε την εκδίκαση της υπόθεσης από στρατοδικείο κι όχι από πολιτικό δικαστήριο.
Πιθανό ελαφρυντικό για τον Τσερνάεφ κατά της καταδίκης του σε θάνατο ενδέχεται να αποτελέσει το «εάν διαδραμάτισε έναν σημαντικό, ή έναν δευτερεύοντα ρόλο» στην επίθεση. Αν άλλος ήταν ο αρχηγός, ο αδερφός του Ταμαρλαν για παράδειγμα, μπορεί να ελαφρύνει τις κατηγορίες.

Οι κατήγοροι ενδεχομένως να είναι πιο επιεικείς εάν ο Τσερνάεφ διαθέτει κάποιες πολύτιμες πληροφορίες και είναι πρόθυμος να τις αποκαλύψει στην κυβέρνηση, δήλωσε ο Ντόναλντ Στερν, πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας στη Βοστόνη.




Άλλοι ειδικοί τονίζουν πως οι συνήγοροι του Τσερνάεφ ενδέχεται να ζητήσουν από το δικαστήριο να μεταφέρει την εκδίκαση την υπόθεσης εκτός της πόλης, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον ψυχολογικό αντίκτυπο που είχαν οι επιθέσεις στην περιοχή.
blog.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: