ΣΙΝΕ

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Πρωταθλήτρια η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (video)

Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι έβαλε φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του στη φετινή πορεία της ομάδας και με δικό του χατ-τρικ, οι «κόκκινοι διάβολοι» κατέκτησαν το ...
20ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, με το 3-0 της Άστον Βίλα στην 34η αγωνιστική!

Ο Ολλανδός αστέρας, «εκτέλεσε» στο 2ο, το 13ο και το 32ο λεπτό του αγώνα στο «Ολντ Τράφορντ», κάνοντας τους «χωριάτες» να καταλάβουν πως… παρά τον όρκο νίκης που έδωσαν πριν την έναρξη του ματς, δεν είχαν καμία τύχη.

Το κοινό παραληρούσε από την έναρξη της αναμέτρησης φωνάζοντας «νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές», ενώ όσο πλησίαζε το φινάλε, τα «όλε – όλε» σε κάθε πάσα των παικτών του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έκανε τους τελευταίους να χαλαρώσουν και απλά να περιμένουν το τελευταίο σφύριγμα. Μόλις αυτό ήρθε, το πάρτι, δεν είχε τελειωμό…

Η φιέστα, έχει προγραμματιστεί για τις 12 Μαΐου, αμέσως μετά το παιχνίδι με τη Σουόνσι στο «Ολντ Τράφορντ».

Η Άστον Βίλα, πάντως, έμεινε στους 34 βαθμούς, στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού, όμως έχει ένα ματς περισσότερο από τη Γουίγκαν που ακολουθεί και την οποία αντιμετωπίζει στην τελευταία αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος.

Το ματς:
Τακτικές και οδηγίες δεν είχαν και τόσο σημαντικό ρόλο. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε στόχο τη νίκη για να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο και «καθάρισε» το ματς από το πρώτο ημίωρο. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι! Αρχικά, στο 82ο δευτερόλεπτο (!), από σέντρα του Ράφαελ και γύρισμα του Γκιγκς από το δεύτερο δοκάρι για το εύκολο πλασέ και το 1-0. Ο Ράφαελ έχασε τεράστια ευκαιρία στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι στο 10ο λεπτό και λίγο αργότερα, ο Μπεντεκέ έχασε τη μοναδική πολύ καλή στιγμή της Άστον Βίλα, με μονοκόμματο σουτ από πλεονεκτική θέση, που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Ντε Χέα.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ήξεραν ακριβώς τι έπρεπε να κάνουν και έχοντας αντιληφθεί ότι η τετράδα των μετόπισθεν της Βίλα είχε τεράστιο πρόβλημα, χτυπούσαν στις αντεπιθέσεις. Από μια τέτοια στο 13’ ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι πέτυχε ένα από τα καλύτερα γκολ της φετινής σεζόν από μακρινή μπαλιά του Ρούνεϊ και απευθείας σουτ με το αριστερό για το 2-0, ενώ ολοκλήρωσε το προσωπικό του χατ-τρικ λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου. Ο Γκιγκς, αν και είχε την ευκαιρία, δεν τελείωσε μόνος τη φάση, έδωσε τη μπάλα στον «RVP» που αφού πρώτα… ξάπλωσε τους Γκουζάν και Μπένετ για το 3-0 του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το σκηνικό άλλαξε πλήρως. Η Άστον Βίλα απέκτησε με μεγάλη ευκολία τον έλεγχο του αγώνα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έκανε ό,τι μπορούσε απλά για να διατηρήσει το προβάδισμά της και να πανηγυρίσει το 20ο πρωτάθλημα στο σφύριγμα της λήξης. Οι «χωριάτες», απείλησαν την εστία του Ντε Χέα στο 50’ με κεφαλιά του Βέιμαν που απομάκρυνε πάνω στη γραμμή ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Μπεντεκέ κατάφερε να γυρίσει το κορμί του και να σουτάρει με το δεξί, για να πέσει ο Ισπανός πορτιέρο της Γιουνάιτεντ στην αριστερή του γωνία και να απομακρύνει.

Το παιχνίδι είχε πάρει χαρακτήρα… τυπικής διαδικασίας. Δεν ήταν μόνο οι παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που περίμεναν τη λήξη της αναμέτρησης, αλλά και αυτοί του Πολ Λάμπερτ που κάποια στιγμή απογοητεύτηκαν και δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα περισσότερο. Οι «κόκκινοι διάβολοι», θα μπορούσαν να έχουν διευρύνει το προβάδισμά τους στη μοναδική πολύ καλή στιγμή που δημιούργησαν στο δεύτερο μέρος, με τον Σίντζι Καγκάβα στο 77ο λεπτό να σουτάρει πολύ ψηλά, ολομόναχος από το ύψος του πέναλτι. Τα «όλε – όλε» σε κάθε πάσα των παικτών της Γιουνάιτεντ ήταν το μοναδικό στοιχείο που έδωσε ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, στο τέλος του οποίους, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στέφθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας για 20η φορά στην ιστορία της.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Ράφαελ, Τζόουνς, Έβανς, Εβρά, Βαλένσια, Γκιγκς, Κάρικ, Καγκάβα, Ρούνεϊ (72’ Γουέλμπεκ), Φαν Πέρσι.

Άστον Βίλα: Γκουζάν, Λόουτον, Φλααρ, Μπέικερ, Μπένετ (80’ Κλαρκ), Ντελφ, Γουέστγουντ, Ενζόγκμπια, Αγκμπονλαχόρ, Βέιμαν, Μπεντεκέ.

Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής
Σάββατο 20/4
Φούλαμ-Άρσεναλ 0-1
(43’ Μερτεζάκερ)
Νόριτς-Ρέντινγκ 2-1
(50’ Ρ. Μπένετ, 51’ Ε. Μπένετ - 72’ ΜακΚλίρι)
ΚΠΡ-Στόουκ 0-2
(42’ Κράουτς, 77’ πεν. Γουόλτερς)
Σάντερλαντ-Έβερτον 1-0
(45’ Σεσενιό)
Σουόνσι-Σαουθάμπτον 0-0
Γουέστ Μπρομ-Νιούκαστλ 1-1
(64’ Τζόουνς - 8’ Γκουφράν)
Γουέστ Χαμ-Γουίγκαν 2-0
(21’ Τζάρβις, 80’ Νόλαν)

Κυριακή 21/4
Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι 3-1
(74' Ντέμπσεϊ, 79' Ντεφό, 82' Μπέιλ - 5' Νασρί)
Λίβερπουλ-Τσέλσι (18:00)

Δευτέρα 22/4
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άστον Βίλα 3-0
(2', 13', 33' Φαν Πέρσι)

Η επόμενη αγωνιστική (35η)

Σάββατο 27/4 (17:00)
Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Χαμ (14:45)
Έβερτον-Φούλαμ
Σαουθάμπτον-Γουέστ Μπρομ
Στόουκ-Νόριτς
Γουίγκαν-Τότεναμ
Νιούκαστλ-Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή 28/4
Ρέντινγκ-ΚΠΡ (15:30)
Τσέλσι-Σουόνσι (17:00)
Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Δευτέρα 29/4
Άστον Βίλα-Σάντερλαντ (22:00) 
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: