ΣΙΝΕ

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Πανελλήνιες 2013: Απαντήσεις σε Μαθηματικά, Φυσική και Βιολογία

Τα φετινά θέματα Μαθηματικών Γενικής Παιδείας ήταν σαφώς δυσκολότερα από ότι είχαν αντιμετωπίσει οι υποψήφιοι τα προηγούμενα χρόνια.
Σε ορισμένα υποερωτήματα απαιτούσε σκέψη και... χειρισμό επιπέδου Μαθηματικών Κατεύθυνσης με αποτέλεσμα ένας υποψήφιος της Θεωρητικής κατεύθυνσης να μην μπορεί καν να τα προσεγγίσει. Οι δυσκολίες ξεκινούσαν από το 2ο θέμα με αποκορύφωμα το 4ο θέμα που ήταν συνδυαστικό και ιδιαίτερα απαιτητικό

Στο δεύτερο και το τέταρτο θέμα, απαιτείται καλή εμπέδωση των εννοιών και συνδιασμός αυτών. Το τρίτο είναι κλασικό θέμα στατιστικής χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Σε γενικές γραμμές, τα θέματα είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας και απαιτούν καλή προετοιμασία

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Δείτε τις απαντήσεις στα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 

και άλλες λύσεις ΕΔΩ

δείτε λύσεις από το φροντιοτήριο ΜΕΘΟΔΙΚΟ

Εκτιμούμε ότι το 45% των υποψηφίων έγραψε στο μάθημα της Μαθηματικών Γ.Π. από 0 έως 9,9, το 33% από 10 έως 14,9 και το 22% απ ό 15 έως 20. (ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕ∆ΡΟ ΤΟΥ IdEF Ε. ΑΜΑΡΓΙΑΝΑΚΗ)

Η Ιστορία Γενικής Παιδείας θεωρείται αρκετά δύσκολο μάθημα, έτσι δεν αποτελεί συχνή επιλογή των μαθητών. Και τα φετινά θέματα ήταν αρκετά δύσκολα χωρίς όμως να απαιτούν καμιά κριτική ή συνθετική ικανότητα. Φυσικά εννοείται ότι οι πολλοί καλά διαβασμένοι μαθητές και αυτοί που έχουν εμπεδώσει το μάθημα, θα μπορέσουν να ανταποκριθούν.
Εκτιμούμε ότι το 55% των υποψηφίων έγραψε στο μάθημα της Ιστ ορίας Γ.Π. από 0 έως 9,9, το 22% από 10 έως 14,9 και το 23% από 15 έως 20. Επειδή, όπως κάθε χρόνο, οι υποψήφιοι που διαγωνίζονται στην ιστ ορία είναι λίγοι τα ποσοστά επηρεάζονται αποφασιστικά από το επίπεδο του δείγματος και ως εκ τούτου ενέχουν μια αβεβαιότητα.( ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕ∆ΡΟ ΤΟΥ IdEF Ε. ΑΜΑΡΓΙΑΝΑΚΗ)"

Τα θέματα της Ιστορίας Γενικής Παιδείας είναι αρκετά απαιτητικά και απευθυνονται σε καλά προετοιμασμένους μαθητές με συγκροτημένη συνθετική σκέψη.
Πιο συγκεκριμένα εκτός από το θέμα Α2 που είναι σχετικά βατό, τα υπόλοιπα θέματα παρουσιάζουν αρκετές δυσκολίες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του φροντιστηρίου Ορόσημο.
Οι πηγές2 παρουσιάζουν αρκετές δυσκολίες με πιο δύσκολη την Δ1

Τα θέματα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας είναι μεγάλα σε έκταση. Ωστόσο, το επίπεδο δυσκολίας δεν είναι υψηλό και τα θέματα προσφέρονται για υψηλή βαθμολογία, ιδιαίτερα σε καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Ενδέχεται να παρουσιαστεί μικρή δυσκολία στο φυλογενετικό δέντρο στο θένα 4 και στο Δ4 που απαιτεί την ερμηνεία της επικράτησης ενός συγκεκριμένου μορφολογικού χαρακτηριστικού σύμφωνα με τη θεωρια του Δαρβίνου

Τα θέματα στη φυσική γενικής κατεύθυνσης ήταν πολλά και με πάρα πολλές πράξεις.Όσον αφορά στη Φυσική, καθηγητές θεωρούν ότι μόνο το τέταρτο ερώτημα είχε απαιτήσεις, τα υπόλοιπα ήταν μέτριας δυσκολίας.

Είναι βέβαια θέματα κλιμακούμενης δυσκολίας και απαιτούν εκτός από καλή γνώση της φυσικής και γνώσεις γεωμετρίας, σύμφωνα με εκτιμήσεις του φροντιστηρίου ΟΡΟΣΗΜΟ.
Πολλά και με εντυπωσιακές εκφωνήσεις ήταν τα φετινά μαθηματικά, σύμφωνα με τα πρώτα σχόλια της ΟΕΦΕ. Τα θέματα χαρακτηρίστηκαν απαιτητικά και φαίνεται οτι απευθύνονται σε καλά προετοιμασμένους υποψηφίους καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς.

ΒΙΟΛΟΓΙΑ

Δείτε τις απαντήσεις στη Βιολογια

και άλλες προτινόμενες λύσεις ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΕΔΩ

δείτε λύσεις από το φροντιοτήριο ΜΕΘΟΔΙΚΟ

Δείτε τις απαντήσεις στην Φυσική

Δειτε τις απαντησεις στην Ιστορια

ΚΑΙ ΆΛΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΔΩ

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis 
 Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

θα πρεπει κανονικα να μπει συντελεστης δυσκολιας στα μαθηματα γπ. δεν είναι δυνατον ενα παιδι που διαλεξε βιολογια να ευνοειται τοσο απο καποιο που εδωσε μαθηματικα γπ.