ΣΙΝΕ

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Πανελλήνιες 2013 Φυσική-Λογοτεχνία Κατεύθυνσης: ποιες οι πρώτες εκτιμήσεις

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Θεωρητικής Κατεύθυνσης και της Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και των δύο κύκλων συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλήνιες 2013.

Οι καθηγητές της ΟΕΦΕ κρίνουν ότι τα θέματα της Φυσικής Κατεύθυνσης ήταν «βατά και κατανοητά», ωστόσο χρειάζονταν την απαιτούμενη προσοχή, πολλές πράξεις και καλή σκέψη, με το τρίτο και το τέταρτο θέμα να ανεβάζουν τον βαθμό δυσκολίας.

Σε ό,τι αφορά τη Νεοελληνική Λογοτεχνία Κατεύθυνσης τα θέματα απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους διαγωνιζόμενους, καθώς οι ερωτήσεις χαρακτηρίζονται απαιτητικές, δυσκολότερες από τις περσινές και έχρηζαν ιδιαίτερης προσοχής.

«Έκπληξη» ωστόσο προκάλεσε το ποίημα του Διονύσιου Σολωμού, «Ο Κρητικός», στο οποίο οι μαθητές κλήθηκαν να εξεταστούν.

Σύμφωνα με τους καθηγητές το συγκεκριμένο ποίημα του Σολωμού -με διαφορετικό απόσπασμα- είχε δοθεί και πάλι προς εξέταση την τελευταία πενταετία.

Τα θέματα στο μάθημα της Φυσικής Κατεύθυνσης σήμερα, δόθηκαν με μια ώρα καθυστέρηση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας στο 2% των εξεταστικών κέντρων, κυρίως σε νησιά του Β. Αιγαίου, η εκτύπωση των θεμάτων της Φυσικής- ειδικά σε ένα σχήμα- δεν ήταν καθαρή.

Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, επειδή δεν ήθελε να υπάρξει κάποιο πρόβλημα, έστειλε εκ νέου τις ερωτήσεις, με αποτέλεσμα να σημειωθεί καθυστέρηση στην έναρξη της εξέτασης του μαθήματος.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: