ΣΙΝΕ

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ; ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΜΕΤΡΑ 4,2 ΔΙΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ!

Κεντρικός στόχος των μέτρων, όπως επισημαίνεται στην έκθεση, θα είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος τουλάχιστον 3% του ΑΕΠ.
Υστέρηση εσόδων, καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις και στην... απελευθέρωση αγορών καταγράφει η Επιτροπή!!!

Μακρά λίστα μέτρων και διαρθρωτικών παρεμβάσεων, δημοσιονομικό κενό 4,2 δισ. ευρώ για τη διετία 2015-2016, αλλά και χρηματοδοτικό κενό ύψους 2,8 δισ. ευρώ, όπως και αβεβαιότητες που απειλούν την ελληνική οικονομία, περιέχει η έκθεση της Κομισιόν, που συνοδεύει το αναθεωρημένο μνημόνιο. Παράλληλα, στέλεχος της Κομισιόν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας παρέμβασης στο ελληνικό δημόσιο χρέος το 2014, ενώ θεωρεί πως ο χρόνος εξόδου της Ελλάδας στις αγορές «θα αργήσει», αλλά το 2014 ίσως επιχειρηθεί μια «αναγνωριστική» έξοδος.

Aποφάσεις το Σεπτέμβριο
Η Κομισιόν επικρίνει την υστέρηση των φορολογικών εσόδων, των εισπράξεων από τις αποκρατικοποιήσεις και ψέγει την κυβέρνηση για την απουσία μέτρων ανάσχεσης της ανεργίας, όπως και για τη διατήρηση υψηλών τιμών στην αγορά, αλλά θεωρεί πως σε «γενικές γραμμές» το πρόγραμμα εφαρμόζεται ικανοποιητικά, κάτι που επιτρέπει την εκταμίευση των δόσεων από το μηχανισμό στήριξης.

Αναλυτικότερα, το πλήρες κείμενο της έκθεσης της Κομισιόν, όπως και η περίληψή της που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα, περιέχει σαφή αναφορά για νέα μέτρα ύψους 4,2 δισ. ευρώ, στη διετία 2015 - 2016, τα οποία θα συναποφασιστούν τον προσεχή Σεπτέμβριο σε συνεργασία με την τρόικα.
Ωστόσο, η Κομισιόν σκιαγραφεί και μέτρα που θα μπορούσε να λάβει η κυβέρνηση, όπως είναι η μείωση των δημοσίων επενδύσεων, η νέα μείωση ή κατάργηση των φοροαπαλλαγών, η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και νέες στοχευμένες μειώσεις ορισμένων δαπανών του προϋπολογισμού.

Επίσης, το νέο μνημόνιο προβλέπει ότι από τον Ιούνιο θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα αυτόματης αναπροσαρμογής των τιμών των ακινήτων. Πρόκειται για το μηχανισμό που θα στηρίζεται στις τιμές των ακινήτων που συγκεντρώνει η Τράπεζα της Ελλάδος, ΕΛΛ+8,04% όπως αυτές προκύπτουν από τις αγοραπωλησίες μέσω των τραπεζών. Οι τιμές αγοράς θα αποτελούν τη βάση σύγκρισης προς τις οποίες θα προσαρμόζονται οι αντικειμενικές τιμές.
Ακόμη ορίζεται πως μέχρι το τέλος Ιουνίου θα πρέπει να έχει θεσπιστεί και ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων, που θα αποδίδει έσοδα ύψους 2,7 δισ. ευρώ, από το 2014 (αντικαθιστά το ΕΕΤΑ και ΦΑΠ), να έχει τεθεί σε εφαρμογή η εξόφληση φόρων σε δόσεις και να έχει θεσπιστεί νέος Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης στοιχείων (ΚΦΑΣ).

Κεντρικός στόχος των μέτρων και των παρεμβάσεων θα είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος τουλάχιστον 3% του ΑΕΠ το 2015. Η Κομισιόν σημειώνει ότι οι στόχοι του προγράμματος για πρωτογενές πλεόνασμα πρόκειται να εκπληρωθούν τόσο το 2013 όσο και το 2014.
gkourou.com
tzaminews

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: