ΣΙΝΕ

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Angelina Jolie: η διπλή μαστεκτομή και ο καρκίνος μαστού. Δηλώσεις


Η Angelina Jolie αποκάλυψε σήμερα ότι υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή για να προλάβει τον κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο μαστού.
Σε άρθρο της με τίτλο... «Η ιατρική επιλογή μου» που δημοσιεύεται στην εφημερίδα New York Times, η Αμερικανίδα ηθοποιός Angelina Jolie γράφει πως υποβλήθηκε σ΄ αυτή την επέμβαση επειδή έχει ένα ελαττωματικό γονίδιο το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο στις ωοθήκες και τους μαστούς.
«Όταν έμαθα την κατάστασή μου, αποφάσισα να δράσω και να ελαχιστοποιήσω τους κινδύνους όσο το δυνατόν περισσότερο», γράφει. «Αποφάσισα να υποβληθώ προληπτικά σε διπλή μαστεκτομή» αποκάλυψε η Angelina Jolie.
«Άρχισα από τους μαστούς, καθώς ο κίνδυνος του καρκίνου του μαστού είναι πιο αυξημένος από τον κίνδυνο του καρκίνου των ωοθηκών, και η επέμβαση είναι πιο περίπλοκη».

«Οι πιθανότητες να αναπτύξω καρκίνο του μαστού έπεσαν από το 87% στο 5%», γράφει μεταξύ άλλων η χολιγουντιανή αστέρας και πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
Στις 27 Απριλίου, η Angelina Jolie τελείωσε τους τρεις μήνες της ιατρικής προετοιμασίας που προβλέπεται πριν από τις επεμβάσεις.
«Τώρα μπορώ να πω στα παιδιά μου ότι δεν χρειάζεται να φοβούνται μήπως με χάσουν εξαιτίας του καρκίνου του μαστού«,
εξηγεί στο άρθρο της.
Η 37χρονη Angelina Jolie, μητέρα έξι παιδιών και αρραβωνιαστικιά του κινηματογραφικού αστέρα Brad Pitt, γράφει ότι αισθάνεται πιο δυνατή μετά την επέμβαση, τονίζοντας ότι η μαστεκτομή δεν μειώνει τη θηλυκότητα μιας γυναίκας.
Ευχαρίστησε επίσης τον μέλλοντα σύζυγό της, ο οποίος στάθηκε στο πλευρό της καθ΄ όλη τη διάρκεια της επέμβασης. «Είμαι τυχερή που έχω για σύντροφο τον Brad Pitt, ο οποίος με αγαπάει και με στηρίζει», γράφει.
Η Angelina Jolie εξήγησε ότι αποφάσισε να μοιραστεί την προσωπική αυτή ιστορία για να προτρέψει τις γυναίκες να εξετάζονται συστηματικά, ιδιαίτερα όσες έχουν στην οικογένειά τους ιστορικό με καρκίνο του μαστού ή καρκίνο των ωοθηκών. Η μητέρα της Jolie πέθανε σε ηλικία 56 ετών από καρκίνο.
Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι το κόστος των γενετικών ελέγχων στις ΗΠΑ είναι πολύ υψηλό με αποτέλεσμα πολλές γυναίκες να αδυνατούν οικονομικά να κάνουν μία εξέταση που μπορεί να σώσει τη ζωή τους.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: