ΣΙΝΕ

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Η γενοκτονία των Ποντίων, μέρος της διδακτέας ύλης στην Αυστραλία!

Οι μαθητές της Α’ Λυκείου στην Αυστραλία θα έχουν τη δυνατότητα να διδάσκονται για τις γενοκτονίες που διεπράχθησαν κατά χριστιανικών πληθυσμών από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, μεταξύ τους και...
Ελλήνων, τις πρώτες δεκαετίες του περασμένου αιώνα. Μετά από απόφαση του υπουργείου Παιδείας της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Η δυνατότητα αυτή θα απορρέει από την υποχρεωτική διδασκαλία από το 2014 για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Σύλλογος Ελληνοαυστραλών Εκπαιδευτικών πρόκειται να συνεργαστεί με την Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας, την Αρμενική Εθνική Επιτροπή, την Παγκόσμια Συμμαχία Ασσυρίων, καθώς και το Εβραϊκό Συμβούλιο Αντιπροσώπων Ν.Ν.Ουαλίας και το Εβραϊκό Μουσείο Σίδνεϊ για την προώθηση αυτής της πρωτοβουλίας.
Οι ANZACs (Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί στρατιώτες) ήταν μάρτυρες των Γενοκτονιών των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι ANZACs έσωσαν επιζώντες των γενοκτονιών στη Μέση Ανατολή το 1917 και 1918. Όταν επέστρεψαν στην Αυστραλία, κάποιοι ANZACs έγιναν μέλη των προσπαθειών παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας» υποστήριξε ο Δρ. Διαμάντης, πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαυστραλών Εκπαιδευτικών.
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: