ΣΙΝΕ

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Τα αποστραγγιστικά έργα στους Φιλιππαίους επισκέφθηκε ο δήμαρχος Γρεβενών

Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης επισκέφθηκε την Τοπική Κοινότητα Φιλιππαίων όπου και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών του έργου:..
 «Κατασκευή αποστραγγιστικών έργων για την αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων εντός του οικισμού Φιλιππαίων της Κοινότητας Φιλιππαίων του Νομού Γρεβενών», από τον εκπρόσωπο της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας «ΚΟΜΒΟΣ 4» Ο.Ε. κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο.
Τον κ. Δήμαρχο συνόδευαν η Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Έργων ΕΣΠΑ κα Αικατερίνη Πέτρου και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φιλιππαίων κ. Χρήστος Νταγκούμας.
Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ 2007 - 2013» Άξονας προτεραιότητας 8: «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην ΠΔΜ» Κωδικός θεματικής προτεραιότητας 53: «Πρόληψη κινδύνων (Συμπεριλαμβάνοντας την επεξεργασία και εφαρμογή σχεδίων και μέτρων για την πρόληψη και διαχείριση φυσικών και τεχνολογικών κινδύνων)», με αρχικό προϋπολογισμό 1.800.000,00€.
Το έργο, με προϋπολογισμό σύμβασης εκτέλεσης το ποσό του 1.091.349,06€, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και έχει προθεσμία περαίωσης 15 μήνες.
Ο Δήμαρχος αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε από τον ανάδοχο του έργου δήλωσε ικανοποιημένος για την εξέλιξη των εργασιών και τόνισε: «Έχει ξεκινήσει η κατασκευή των συρματοκυβωτίων και βρισκόμαστε στο στάδιο ανακεφαλαιωτικού με τον οποίο προτείνεται καλύτερη έδραση των συρματοκιβωτίων και κατασκευή αντίβαρου. Οι προτεινόμενες ενέργειες τετραπλασιάζουν τους συντελεστές ολίσθησης, ανατροπής και ευστάθειας ενισχύοντας περισσότερο την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα του έργου, είμαι βέβαιος ότι το έργο θα ολοκληρωθεί στην προθεσμία περαίωσής του». 

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Γρεβενών, ενημερώθηκε από τα Στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γρεβενών για τους χώρους στους οποίους θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες του έργου: «Ανάπλαση - Αναβάθμιση οικισμού Φιλιππαίων», οι οποίες ξεκινάνε άμεσα.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 355.000,00€, η χρηματοδότηση του γίνεται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013» και ανάδοχος, με έκπτωση 34%, είναι η εταιρεία «Κ/ξια Μητράκας Ν. Κων/νος – Μητράκα Ν. Μάρθα». Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 240.021,74€ με Φ.Π.Α. και έχει προθεσμία εκτέλεσης 18 μήνες.

Το έργο αφορά επεμβάσεις σε επιλεγμένα σημεία του χωριού (βρύσες, δρόμοι και πεζόδρομοι), οι οποίες έχουν ως σκοπό την αναβάθμιση της εικόνας του οικισμού. Στόχος είναι τόσο η αισθητική όσο και η λειτουργική αναβάθμιση των σημείων αυτών αλλά και του οικισμού στο σύνολό του.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: