ΣΙΝΕ

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Προσοχή: Επικίνδυνα κραγιόν προκαλούν καρκίνο και Αλτσχάιμερ!!!

Ανατροπή στην καθημερινότητα πολλών γυναικών αναμένεται να φέρει έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας, καθώς επιστήμονες ανακάλυψαν πως... πληθώρα κραγιόν και λιπ-γκλος συνδέονται με τον καρκίνο του στομάχου και των πνευμόνων.

Ειδικότερα, η μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Berkeley, που ανέλυσε τα συστατικά των 32 πιο διαδεδομένων κραγιόν και λιπ-γκλος, ανέδειξε ότι μερικά από τα καλλυντικά για τα χείλη, και κυρίως οι χρωστικές ουσίες που αυτά περιέχουν, βρίθουν τοξικών ουσιών, όπως χρώμιο και κάδμιο, και μάλιστα σε ποσότητα άκρως επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία. Οι τοξικές αυτές ουσίες συνδέονται με τη δημιουργία καρκίνου σε πνεύμονες και στομάχι. Έτσι, οι περισσότερες γυναίκες, θέτουν το εαυτό τους σε μεγάλο κίνδυνο, κάθε φορά που χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα.

Οι ερευνητές, επίσης, προειδοποίησαν πως σε μερικά από τα λιπ-γκλος, εμφανίζονται ανησυχητικές ποσότητες αλουμινίου και μαγγανίου. Οι μελέτες έχουν δείξει, πως το αλουμίνιο συνδέεται με τη νόσο του Αλτσχάιμερ, ενώ αντίστοιχα, υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με το μαγγάνιο και τις απότομες μεταβολές στη διάθεση, τα προβλήματα μνήμης αλλά και ανωμαλίες των νεύρων.

Στη συγκεκριμένη έρευνα, δεν αποκαλύφθηκαν τα ονόματα των εταιρειών των προϊόντων που εξετάστηκαν, παρά μόνο πως «τα προϊόντα επιλέχθηκαν μέσα από τη ψηφοφορία έφηβων βρετανίδων, οι οποίες επέλεξαν ποια είναι τα αγαπημένα τους καλλυντικά».
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: