ΣΙΝΕ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Το ΣτΕ αποφασίζει για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές!!!

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) θα αποφανθεί αν είναι αρκετή η Ελληνική ιθαγενεια για τη συμμετοχή στις εξετάσεις εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές.
Αφορμή για την κρίση της Ολομέλειας του ΣτΕ αποτελεί... προσφυγή κατά των αποφάσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με τις οποίες δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν όσοι έχουν την ελληνική ιθαγένεια χωρίς όμως να είναι Έλληνες στο γένος.

Την Πέμπτη συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού η σχετική προσφυγή η οποία υπογράφεται από έξι απόστρατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και έναν πολίτη.
Οι προσφεύγοντες βάλλουν κατά των εν λόγω αποφάσεων του υπουργού Εθνικής Άμυνας, υποστηρίζοντας ότι με τις αποφάσεις αυτές επιτράπηκε η εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές υποψηφίων οι οποίοι είχαν μεν την ελληνική ιθαγένεια, αλλά δεν ήταν Έλληνες στο γένος, κατά παράβαση των διατάξεων του Συντάγματος.

Ισχυρίζονται, επίσης, ότι με τις υπουργικές αποφάσεις παραβιάζεται και ο οργανισμός της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, ο οποίος ορίζει ότι δικαίωμα συμμετοχής στους επίμαχους διαγωνισμούς έχουν οι Έλληνες το γένος.
Όπως επισημαίνουν στην προσφυγή τους οι έξι απόστρατοι και ο πολίτης «την ελληνική ιθαγένεια αιτούνται πολίτες χωρών, με τις οποίες η πατρίδα μας μέχρι το πρόσφατο παρελθόν ευρίσκετο σε εμπόλεμη κατάσταση και κάποιες εξ αυτών (Αλβανία, Σκόπια, Τουρκία) εξακολουθούν να διατηρούν και να διατυπώνουν εδαφικές διεκδικήσεις εναντίον μας».

Συνεπώς, τονίζουν οι προσφεύγοντες, δεν είναι βέβαιο, ότι «ο αποκτήσας την ελληνική υπηκοότητα, έχει αποκτήσει και την αναγκαία Ελληνική εθνική συνείδηση δια την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, την υπεράσπιση της Ελληνικής πατρίδος, αφού είχαν αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα σε ηλικία καθ ην είχαν διαμορφωμένη εθνική συνείδηση από τη χώρα από την οποία προέρχονται».
Πολύ περισσότερο δε, δεν είναι βέβαιο ότι εάν υπάρξει ανάγκη υπεράσπισης της χώρας μας σε περίπτωση εμπλοκής της σε «ένοπλη σύγκρουση με ξένη χώρα, αυτοί οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί δεν θα προσχωρήσουν εις τον στρατό της χώρας εξ ης κατάγονται».

Από την πλευρά του εισηγητής της υπόθεσης, σύμβουλος Επικρατείας Μιχ. Πικραμένος, έθεσε θέμα έλλειψης εννομου συμφέροντος των προσφευγόντων.

Χαρακτηριστικά ο κ. Πικραμένος, ανέφερε ότι τίθεται θέμα αν έχουν τη δυνατότητα κατάθεσης της αίτησης ακύρωσης οι προσφεύγοντες υπό την ιδιότητά τους ως Έλληνες που έχουν όχι μόνο την Ελληνική ιθαγένεια αλλά είναι Έλληνες στο γένος.
Όπως είπε ο εισηγήτης δεν αρκεί η επίκληση αυτή για να στοιχειοθετηθεί και το έννομο συμφέρον τους.

Σημειώνεται, οτι η Ολομέλεια επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της.
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: