ΣΙΝΕ

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Νέα υπόθεση "ζαρντινιέρας" στην Κρήτη;

Ένα χρόνο μετά την καταγγελία του 18χρονου από τις Ατσιπάδες ότι ξυλοκοπήθηκε βάναυσα μέσα στο αστυνομικό Μέγαρο από άνδρες της Ο.Ε.Α και την... πολυήμερη νοσηλεία του σε νοσοκομείο της Αθήνας, η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργήθηκε από ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ "αθωώνει" τους αστυνομικούς της συγκεκριμένης ειδικής υπηρεσίας, καθώς δεν τους καταλογίζει καμία ευθύνη.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το πόρισμα της ΕΔΕ το οποίο παραδόθηκε πριν από λίγες ημέρες στην εισαγγελία είναι απαλλακτικό για τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς, καθώς ο συντάκτης του πορίσματος- σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πήγες ενημέρωσης- έκρινε μετά από καταθέσεις όλων των εμπλεκομένων αλλά και τρίτων πρόσωπων, ότι ο 18χρονος δεν χτυπήθηκε από αστυνομικούς σε γραφείο της αστυνομίας, όπως καταγγέλθηκε .
Σημειώνεται πάντως ότι πριν από περίπου ενάμιση μήνα ασκήθηκε από τον εισαγγελέα δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βασανισμό με σκοπό την ομολογία ή την κατάθεση σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών της συγκεκριμένης αστυνομικής υπηρεσίας για την ίδια υπόθεση.

Η εφημερίδα «Πατρίς» επικοινώνησε με τον αξιωματικό ο οποίος διενήργησε την ΕΔΕ, ο ίδιος όμως δε θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.
Το περιστατικό του τραυματισμού του νεαρού από τις Ατσιπάδες που είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση έγινε γνωστό μετά από καταγγελίες των συγγενών του, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι ο 18χρονος ξυλοκοπήθηκε βάναυσα μέσα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου (είχε προσαχθεί για εξακρίβωση στοιχείων) από δύο -σύμφωνα με την καταγγελία- αστυνομικούς οι οποίοι φορούσαν κουκούλα.
Από τον ξυλοδαρμό ο νεαρός αγρότης αντιμετώπισε πρόβλημα στο πάγκρεας, υπολειτουργούσε ο ένας πνεύμονάς του, είχε σπασμένα πλευρά, ενώ επίσης είχε και δύο μεγάλα αιματώματα στο συκώτι, ενώ είχε χτυπηθεί και το υπονεφρύδιό του.Στη μήνυση που είχαν καταθέσει οι συγγενείς του τραυματία μέσω του δικηγόρου τους Αντώνη Επιτροπάκη, στρέφονταν κατά πάντως υπευθύνου, ζητώντας να διερευνηθεί το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίου και οποιοδήποτε άλλο αδίκημα διαπράχθηκε.

Την δική τους εκδοχή είχαν δώσει τότε οι συγγενείς του 18χρονου για το πως τραυματίστηκε ο νεαρός λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Ο 18χρονος μαζί με μια παρέα τεσσάρων ατόμων έφυγαν το βράδυ του Σάββατου προς ξημερώματα Κυριακής από μπαρ του Ηρακλείου. Αστυνομικοί τους σταμάτησαν και τους πήγαν για εξακρίβωση στοιχείων στο αστυνομικό μέγαρο. Εκεί τους ρώτησαν εάν έχουν ποτέ ξεφύγει από μπλόκο της αστυνομίας. Τα παιδιά δεν έχουν δίπλωμα και ο ανιψιός μου τους είπε ότι «μια φορά σας ξέφυγα». Στους τέσσερις της παρέας έριξαν σφαλιάρες και κλωτσιές, τον Κώστα όμως τον οδήγησαν σε ένα δωμάτιο. Τότε μπήκαν δύο κουκουλοφόροι, εκ των οποίων ο ένας είχε σκουλαρίκι στη μύτη. Τον σακάτεψαν στο ξύλο. Οι φίλοι του τον άκουγαν που βογκούσε από τα χτυπήματα που δεχόταν. Ο Κώστας φώναζε και τους παρακαλούσε να σταματήσουν. Εκείνοι όμως δε σταματούσαν. Μετά από αυτό, βγήκαν έξω κι αφού δεν είχαν στοιχεία εναντίον του, μιας κι έχει και καθαρό ποινικό μητρώο, είπαν στην παρέα του να τον πάρει και να φύγουν. Οι αστυνομικοί που μπήκαν στο δωμάτιο του είπαν χαρακτηριστικά "θα σε κάνουμε να μην ξαναφύγεις από μπλόκο μας".

Την επόμενη ημέρα το πρωί αφού είχε φύγει ο νεαρός από το αστυνομικό μέγαρο, έκανε εμετό, αλλά δεν το σπουδαιολόγησε, πιστεύοντας ότι έχει κρυολογήσει. Την επόμενη ημέρα ο 18χρονος πήγε στο ΠΑΓΝΗ, έκανε ακτινογραφία, όμως οι γιατροί δε διέγνωσαν κάτι ανησυχητικό. Ο 18χρονος όμως δεν αισθανόταν καλά στην υγεία του και επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Χάρακα. Από εκεί μεταφέρθηκε εσπευσμένα και πάλι στο ΠΑΓΝΗ. Οι γιατροί του νοσοκομείου έκριναν μετά από έναν νέο κύκλο εξετάσεων που έκανε, ότι θα πρέπει να διακομισθεί επειγόντως στην Αθήνα, και μάλιστα επιστρατεύθηκε στρατιωτικό αεροσκάφος για την αεροδιακομιδή του στο αεροδρόμιο Αθηνών κι από εκεί στο Τζάνειο νοσοκομείο».
Η ηγεσία πάντως της Αστυνομίας από την πρώτη στιγμή απέκλειε κατηγορηματικά την εκδοχή ο 18χρονος να χτυπήθηκε από αστυνομικούς μεσα στο αστυνομικό μεγαρο.

Εφ. "Πατρίς"

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: