ΣΙΝΕ

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Δείτε ποιος είναι ο Καστοριανός ''ήρωας'' στην νέα εκπομπή του Σάκη Ρουβά (Φώτο)

Άνθρωποι της διπλανής πόρτας που καθημερινά δίνουν μάχη με τη ζωή, που κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες στάθηκαν πραγματικά παλικάρια, ξεπέρασαν τον εαυτό τους.
Δέκα ιστορίες ηρωισμού, αλληλεγγύης και εξαιρετικής κοινωνικής προσφοράς με πρωταγωνιστές απ’ όλη την Ελλάδα. Αυτοί είναι οι δέκα ήρωες του ΑΝΤ1, αυτοί είναι οι δέκα ήρωες του Σάκη.
Της Τίνας Μεσσαροπούλου-Νews Σαββατοκύριακο
Ο δημοφιλής τραγουδιστής ξεκίνησε το προηγούμενο Σάββατο τα γυρίσματα των πέντε συνολικά ντοκιμαντέρ που θα παρακολουθήσουμε από τα μέσα Μαΐου, με πιθανότερη ημερομηνία πρεμιέρας από τις 13 έως τις 17 Μαΐου. Το πρώτο γύρισμα έγινε στην Αθήνα όπου ο Σάκης γνώρισε έναν ξεχωριστό άνθρωπο, τον Περικλή, ο οποίος με κίνδυνο της ζωής του έσωσε μια γυναίκα σε πολύ αντίξοες συνθήκες. Η αυτοθυσία και η δύναμη ψυχής του ενέπνευσαν την επιτροπή που επέλεξε την ιστορία του ανάμεσα σε περισσότερες από δύο χιλιάδες. Ο Σάκης συνάντησε τον Περικλή στο κέντρο της Αθήνας και εκείνος μοιράστηκε μαζί του τη μοναδική του εμπειρία. Ο Σάκης έζησε μαζί με την οικογένεια της γυναίκας που έσωσε ο Περικλής τα σπάνια συναισθήματα, την ευγνωμοσύνη και την αγάπη που τους δένει, γνώρισε την κόρη του σε μια παιδική χαρά και έκαναν κούνια μαζί. Στη συνέχεια, ο παρουσιαστής της εκπομπής ταξίδεψε μέχρι τη Θεσσαλονίκη και γνώρισε τον Ηλία, τον γιο του «ήρωα». Ακολουθούν τα Τρίκαλα και η Κρήτη την Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ τα πολύωρα γυρίσματα θα συνεχιστούν και την πρώτη εβδομάδα μετά το Πάσχα.
AΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ (30 ετών)

Στις 22 Φεβρουαρίου του 2003 λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα εκτρέπεται της πορείας του και πέφτει από γέφυρα στον ποταμό Αλιάκμονα. Τραγικός απολογισμός: 16 νεκροί και 7 τραυματίες. Ανάμεσα στους επιβαίνοντες βρίσκεται ο 20χρονος τότε στρατιώτης Τάσος Κόλλιας, ο οποίος, παρότι τραυματισμένος, βγαίνει από τα σπασμένα παράθυρα του λεωφορείου και σώζει στη συνέχεια έναν συνεπιβάτη του, τον Αλβανό Φρέντου Τσαβάι. Στη συνέχεια βοηθά κι άλλους τραυματίες να απεγκλωβιστούν. Για αρκετά χρόνια διατηρούσε επαφές με κάποιους επιζήσαντες αλλά με την πάροδο του χρόνου τα ίχνη τους χάθηκαν, ενώ ο Αλβανός που ο Τάσος έβγαλε με τα χέρια του από τα συντρίμμια του λεωφορείου λίγα χρόνια αργότερα έφυγε για την πατρίδα του.
Ο ίδιος ο Τάσος Κόλλιας για αρκετό καιρό μετά το δυστύχημα αδυνατούσε να μπει σε λεωφορείο, αλλά με τη βοήθεια της κατάλληλης ψυχολογικής υποστήριξης ξεπέρασε τη φοβία του. Του ζήτησαν, μάλιστα, να ηγηθεί της ομάδας ψυχολογικής υποστήριξης που θα δημιουργείτο για τους άλλους επιζήσαντες, αλλά, τελικά οι υπόλοιποι δεν θέλησαν να ακολουθήσουν. Σήμερα ο 30χρονος ζει στην Καστοριά, είναι άνεργος εδώ και 4 χρόνια, περιμένει το πρώτο του παιδάκι και δουλεύει περιστασιακά στην κινητή καντίνα που διατηρεί η μητέρα του.
svouranews

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: