ΣΙΝΕ

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Διαβάστε πως ταΐζουν τους απεργούς πείνας στο Γκουαντάναμο

Το αραβόφωνο δίκτυο "Al Jazeera" αποκαλύπτει τα βασανιστήρια που υφίστανται στο κολαστήριο του Γκουαντανάμο οι κρατούμενοι που αρνούνται να σιτιστούν.
Το δίκτυο δημοσιεύει στην ηλεκτρονική του σελίδα το επίμαχο έγγραφο που... νομιμοποιεί αυτή την απάνθρωπη τακτική της υποχρεωτικής σίτισης με τροφή σε υγρή μορφή, η οποία εφαρμόζεται σε ορισμένους εκ των τροφίμων που έχουν χάσει πολύ βάρος.

Σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο περιγράφει αναλυτικά τη διαδικασία που πρέπει να τηρούν οι δεσμοφύλακες, οι κρατούμενοι δένονται με λουριά χειροπόδαρα σε μια καρέκλα δύο φορές την ημέρα και υποβάλλονται σε υποχρεωτική σίτιση με συμπληρώματα διατροφής μέσω ενός πλαστικού σωλήνα (61 εκατοστών) που μπαίνει από τη μύτη, περνάει από το λαιμό και φτάνει στο στομάχι.
Στη συνέχεια, παραμένουν δεμένοι και παρακολουθούνται για να μην κάνουν εμετό μέχρι να χωνέψουν. Οι κρατούμενοι αυτοί συνεχίζουν την απεργία πείνας από τον Αύγουστο του 2005 που ξεκίνησε μια μαζική απεργία πείνας με τη συμμετοχή 131 κρατουμένων.

Οι απάνθρωπες αυτές πρακτικές που εφαρμόζει η διεύθυνση του Γκουαντάναμο βλέπουν το φως της δημοσιότητας λίγες ημέρες μετά την εκ νέου δέσμευση του Αμερικανού προέδρου , Μπαράκ Ομπάμα, ότι θα κλείσει το στρατόπεδο κράτησης στην αμερικανική βάση στην Κούβα, με το αιτιολογικό ότι είναι επιβλαβές για τα αμερικανικά συμφέροντα να υφίστανται κρατούμενοι σε νομικό κενό.
Οι απεργοί πείνας διαμαρτύρονται για το ότι κρατούνται ως ύποπτοι για τρομοκρατία, χωρίς να έχουν προσαχθεί σε δίκη. Για τις βάρβαρες μεθόδους υποχρεωτικής σίτισης, ο Ομπάμα δεν είπε λέξη...

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: