ΣΙΝΕ

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Εκαναν ευθανασία στην άτυχη αρκούδα που τραυματίστηκε στην Εγνατία οδό

Δεν κατάφερε να γλιτώσει η αρκούδα που έπεσε θύμα παράσυρσης από αυτοκίνητο τη Μ. Τρίτη στο ύψος του κόμβου του Ταξιάρχη Γρεβενών στον κύριο άξονα της Εγνατίας Οδού
Η κατάστασή της ήταν μη αναστρέψιμη κι έτσι...
κρίθηκε αναγκαίο να γίνει ευθανασία.

Η ενήλικη αρσενική αρκούδα βάρους 180 κιλών είχε παραληφθεί βαριά τραυματισμένη από τις Ομάδες Άμεσης Επέμβασης των περιβαλλοντικών οργανώσεων «Καλλιστώ» και «Αρκτούρος» και είχε μεταφερθεί στον Κτηνιατρικό Σταθμό Περίθαλψης Άγριας Ζωής στον Αετό της Φλώρινας όπου παρακολουθείτο από κτηνιάτρους.

Ομως, ήταν απαραίτητο να γίνουν διαγνωστικές εξετάσεις καθώς τα τραύματα που είχε υποστεί στα πίσω άκρα ήταν ιδιαίτερα σοβαρά κι έτσι μεταφέρθηκε στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σύντομα διαπιστώθηκε ότι το ζώο δεν είχε καμία πιθανότητα αποκατάστασης, καθώς τα πολλαπλά κατάγματα δεν θα γίνονταν καλά ούτε με χειρουργική επέμβαση, πράγμα που θα καθιστούμε αδύνατη την επανένταξη του αγριμιού στη φύση. Σε αυτή την άποψη των κτηνιάτρων συμφώνησαν και ειδικοί από το εξωτερικό στους οποίους απευθύνθηκαν οι δύο περιβαλλοντικές οργανώσεις κι έτσι αποφασίστηκε να μπει τέλος στο μαρτύριο της άτυχης αρκούδας.


ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: