ΣΙΝΕ

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΛΕΝΕ ΘΡΥΛΟ! Διέσυρε την ΤΣΣΚΑ η αρμάδα του Μπαρτζώκα

Ο Ολυμπιακός είναι στον τελικό της Ευρωλίγκας!
Μαγικός ο Ολυμπιακός θριάμβευσε επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 69-52 και προκρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό της Ευρωλίγκα.
Ονειρεμένο ήταν το πρώτο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό. Δεν ήταν τόσο η...

επίθεση (παρά τους 40 πόντους, εντυπωσιακό νούμερο για τέτοιας σημασίας αγώνα και τέτοιου επιπέδου αντίπαλο), όσο η άμυνα που καθήλωσε τους Ρώσους.

Αν και στο ξεκίνημα ο Ουίμς με τον Κριάπα αποτέλεσαν πονοκέφαλο για τους "ερυθρόλευκους" (πέτυχαν τους πρώτους 15 πόντους της ΤΣΣΚΑ), η τραγική εμφάνιση του Τεόντοσιτς (πρωτίστως) και συνολικά των "άσων" της "αρκούδας", σε συνδυασμό με το πείσμα και τη μαχητικότητα των Ελλήνων παικτών, έδωσαν στον Ολυμπιακό το δικαίωμα να προηγηθεί.
Στην αρχή δειλά, με τον Σπανούλη να έχει εγκλωβιστεί στην αντίπαλη άμυνα, τον Πάουελ να είναι εκτός παιχνιδιού και τον Παπανικολάου να φορτώνεται με δύο γρήγορα φάουλ, αλλά στη συνέχεια με θάρρος και… θράσος.

Την αρχή έκανε ο Σλούκας, με τρίποντο στην τελευταία φάση της πρώτης περιόδου (17-24). Αν και απάντησε με τον ίδιο τρόπο ο Κριάπα, ο Άντιτς -επίσης με τρίποντο- ανέβασε τη διαφορά στο +9 (20-29), για να φτάσει ο Ολυμπιακός σε διψήφιο αριθμό το άνοιγμα της ψαλίδας (23-33) και να τη διατηρήσει με άνεση σε αυτά τα επίπεδα. Στο 14.07'' το σκορ ήταν 23-35 κι όταν έφτασε στο 28-40 η στατιστική έδειχνε 3/10 βολές για τους Ρώσους.
Το πρώτο ημίχρονο πρόσφερε σπουδαία προίκα για τους "ερυθρόλευκους", αλλά κανείς δεν περίμενε ότι η ΤΣΣΚΑ θα πετάξει από τόσο νωρίς λευκή πετσέτα. Το αντίθετο… Όλοι περιμέναμε την αντίδραση, αλλά από τη γραμμή της φιλανθρωπίας κανείς δεν έφτασε στον τελικό.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στο +17 (28-45) και κάπου εκεί ο φόβος της νίκης τον… μπλοκάρισε προσωρινά. Οι Ρώσοι, όμως, τέλειωσαν την τρίτη (και καλύτερη από πλευράς εικόνας) περίοδο με μόλις 8 πόντους, όλους από βολές! Και μάλιστα, μετά το 3/10, είχαν 8/8, πριν ο Κριάπα πετάξει δύο στα σκουπίδια.
Σε αυτό το διάστημα ο εξαιρετικά ώριμος και εύστοχος Άντιτς με τέσσερις πόντους στο τέλος, έστειλε τη διαφορά στο +17 (36-53). Το ματς είχε ουσιαστικά τελειώσει, αφού η ΤΣΣΚΑ δεν κατάφερε με τους πόντους που πέτυχε στην τελευταία περίοδο δεν έφτασε στους… 53!

Ο Μεσίνα δοκίμασε από το 34' να πιέσει σε όλο το γήπεδο, αλλά η ΤΣΣΚΑ δεν είχε βενζίνη στο ντεπόζιτο. Ο Ολυμπιακός κέρδισε με… άνεση και πλέον περιμένει τον αντίπαλό του στον τελικό, έχοντας ανοιχτό τον δρόμο για το 2/2.

Τα δεκάλεπτα: 17-24, 28-40, 36-53, 52-69.

ΤΣΣΚΑ (Μεσίνα): Τεόντοσιτς 5 (1), Μίκοβ 3 (1), Τζάκσον 7 (1), Κρσίστς 2, Ουίμς 13 (2), Ερτζεγκ 2, Βοροντσέβιτς 2, Καούν 7, Κριάπα 11 (2), Παπαλουκάς.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 13, Λόου 6, Άντιτς 13 (2), Σπανούλης 8, Περπέρογλου 8 (1), Σερμαντίνι 5, Σλούκας 5 (1), Πάουελ, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 5 (1), Κατσίβελης.





basketblog.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: