ΣΙΝΕ

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Προκρίθηκαν στους ημιτελικούς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Με ηγέτη τον αρχηγό του, Βασίλη Σπανούλη, ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο του Απόλλωνα, καθώς επικράτησε και την Πάτρα με... 83-73, έκανε το 2-0 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, εκεί που θα αντιμετωπίσει το Ρέθυμνο. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης δυσκολεύτηκαν και πάλι απέναντι στην ομάδα του Νίκου Βετούλα, αλλά στο τέλος έκαναν αυτό που έπρεπε και πήραν τη νίκη.

Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν αποφασισμένοι στο γήπεδο να πάρουν από την αρχή το πάνω χέρι και να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Και όντως ξεκίνησαν καλά με τον Γιώργο Πρίντεζη να ξεκινάει όντας απόλυτα εύστοχος στο πρώτο δεκάλεπτο και έχοντας 9 πόντους στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να βρουν τους διαδρόμους στην επίθεση με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να βρεθεί μπροστά στο τέλος της πρώτης περιόδου με 21-13. Η αντίδραση της ομάδας της Πάτρας ήταν άμεση, καθώς με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου, ο Απόλλων κατάφερε να μειώσει σταδιακά τη διαφορά. Η άμυνα του συγκροτήματος του Νίκου Βετούλα δυνάμωσε και κατάφερε εκτός από το να σταματήσει τους Πρωταθλητές Ευρώπης, να βρει ρυθμό και στην επίθεση.

Το παιχνίδι έγινε δυνατό, οι… μάχες ήταν μεγάλες και ο Απόλλων κατάφερε να πάρει ακόμα και το προβάδισμα στο τέλος του ημιχρόνου με 37-36. Μάλιστα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο σύλλογος της Πάτρας κατάφερε να πάρει και μια μικρή διαφορά πέντε πόντων (51-46), αλλά οι "ερυθρόλευκοι" αντέδρασαν και κατάφεραν να επανακτήσουν το προβάδισμα με ένα σερί 8-0. Στη συνέχεια το παιχνίδι έγινε ντέρμπι. Ο Απόλλων συνέχισε το εξαιρετικό του παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση βρίσκοντας λύσεις, ενώ ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να επιβάλλει τον ρυθμό του, με τον Κώστα Σλούκα να βρίσκει κάποιες λύσεις επιθετικά και το τρίτο δεκάλεπτο να κλείσει με 63-60 υπέρ της ομάδας του Πειραιά.

Ο νεαρός γκαρντ των φιλοξενουμένων, συνέχισε το εξαιρετικό του επιθετικό παιχνίδι και οι Πρωταθλητές Ευρώπης κατάφεραν να πάρουν μία μικρή διαφορά 7 πόντων (63-70) στην αρχή της τελευταίας περιόδου. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και κατάφεραν και πάλι να πλησιάσουν, αλλά ο Βασίλης Σπανούλης ανέβασε ρυθμούς και κατάφερε να δώσει και πάλι στην ομάδα του μία μικρή διαφορά. Ο Ολυμπιακός κατάφερε έτσι στο τέλος να πάρει τη νίκη με 83-73 και να κάνει το 2-0.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 37-36, 60-63, 73-83.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Βετούλας): ΜακΚόλουμ 15 (2), Αργυρόπουλος 7 (1), Καπερώνης, Γκραντ 16 (1), Λιανός 6 (2), Πέτροβιτς 18 (2), Πελεκούδας, Λυμπέρης, Κλάιμπερ 11 (2), Ζαφείρης, Μολφέτας, Τέρνερ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας):
Χάινς 9, Λο 9 (1), Άντιτς 5, Σπανούλης 22 (4), Περπέρογλου 3, Σλούκας 9 (1), Πάουελ 7, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 13 (1), Παπανικολάου 7, Κατσίβελης.

Ξεπερνώντας το κακό πρώτο δεκάλεπτο που πραγματοποίησε και έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τους Ραμέλ Κάρι (15 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και Σοφοκλή Σχορτσανίτη (21 πόντοι, 8 ριμπάουντ), ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη στην Καλλιθέα επί του τοπικού Ικάρου με 78-62 και μαζί το εισιτήριο για τα ημιτελικά της Basket League ΟΠΑΠ. Έτσι, οι Κυπελλούχοι Ελλάδος αναμένουν να μάθουν (αύριο) τον αντίπαλό τους (Πανιώνιος ή Άρης), ενώ οι "μπλε" ολοκλήρωσαν μία επιτυχημένη σεζόν που συνοδεύτηκε από την παρθενική τους συμμετοχή στα πλέι οφ. Ο Ίκαρος Καλλιθέας ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση καθώς, εν αντιθέσει με τον Παναθηναϊκό, είχε σωστές επιλογές στην επίθεση. Όταν, μάλιστα, εκμεταλλεύτηκε τα συνεχόμενα λάθη του τριφυλλιού, μπόρεσε να ξεφύγει στο σκορ. Έτσι, προηγήθηκε με νταμπλ σκορ (12-6) στο 6ο λεπτό, την ίδια ώρα που ο Αργύρης Πεδουλάκης έκανε συνεχώς αλλαγές (σ.σ.: μέχρις εκείνο το σημείο είχε χρησιμοποιήσει δέκα παίκτες) προσπαθώντας να αλλάξει το ρυθμό του αγώνα.

Ό,τι κι αν επιχείρησε ο προπονητής των "πρασίνων", όμως, οι γηπεδούχοι παρέμεναν σε θέση οδηγού. Κι αυτό γιατί, πέραν όλων των άλλων, ήταν εύστοχοι από την περιφέρεια, προεξάρχοντος του Βρκιτς, ο οποίος αποτελούσε την βασικότερη απειλή για τους φιλοξενούμενους. Το α' δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Ίκαρο να διατηρεί προβάδισμα της τάξεως των εννέα πόντων (23-14), το οποίο, όμως, απώλεσε με συνοπτικές διαδικασίες στη β' περίοδο. Εκεί, οι Κυπελλούχοι Ελλάδος βελτιώθηκαν σημαντικά στην άμυνα και σε συνδυασμό με τη σωστή τροφοδότηση του Σχορτσανίτη μπόρεσαν να ανακάμψουν. Έτσι, το -9 (23-14) του α' δεκάλεπτου έγινε γρήγορα -2 (25-23) στο 14ο λεπτό. Κι αυτή ήταν μόνο η αρχή…

Με ηγέτη τον Κάρι, ο οποίος ευστόχησε σε διαδοχικά τρίποντα, ο Παναθηναϊκός πήρε κεφάλι στο σκορ για πρώτη φορά στο παιχνίδι (27-29 στο 16'), ενώ το τέλος του πρώτου μέρους τον βρήκε να προηγείται με +9 (32-41) μετά από εύστοχο σουτ τριών πόντων του Ούκιτς. Η άμυνα ζώνης που έπαιξαν οι γηπεδούχοι στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ήταν ο κυριότερος λόγος για τον οποίο έπεσε ο ρυθμός του αγώνα. Παρόλ' αυτά, η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη δεν μπόρεσε να πλησιάσει στο σκορ αφού αδυνατούσε να βρει το δρόμο προς το "πράσινο" καλάθι, κυρίως λόγω της αστοχίας του από την περιφέρεια. Αντίθετα, το τριφύλλι εκμεταλλεύτηκε τον… ορεξάτο Σχορτσανίτη. Ο θηριώδης σέντερ του Παναθηναϊκού συνέχισε να κάνει πάρτι στις δύο ρακέτες και αποτελώντας τον "πολιορκητικό κριό" της ομάδας του διατήρησε την ομάδα του μπροστά στο σκορ (49-59 στο 30').

Η τελευταία περίοδος απέκτησε γρήγορα διαδικαστικό χαρακτήρα αφού οι γηπεδούχοι έδειχναν να ξεμένουν από δυνάμεις. Έτσι, οι "πράσινοι" μεγάλωσαν το προβάδισμά τους με σχετική άνεση, με το τελικό +16 (78-62) να έρχεται ως φυσικό επακόλουθο.

Τα δεκάλεπτα: 23-14, 32-41, 49-59, 62-78.

ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Καλαφατάκης):
Στρναντ, ΜακΝάιτ, Βρκιτς 15 (2), Φαγιέ 12 (2), Γκίμπσον 15 (3 τρίπ., 10 ασ.), Γιαννακίδης 9 (3), Αγαδάκος 1, Μήτσιαλος 2, Σίμτσακ, Αλάμπι 8.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης):
Σχορτσανίτης 21, Μπράμος, Κάρι 15 (5), Ματσιούλις 9 (2), Διαμαντάκος, Ούκιτς 5 (1), Λάσμε 6, Διαμαντίδης 5 (1), Γκιστ 15 (1), Γκουίν 2, Ξανθόπουλος.

http://www.basketblog.gr/index.php

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: