ΣΙΝΕ

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας και Τουρισμού με θέμα «Παροχή κινήτρων για διοργάνωση σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό»

Κατόπιν πρωτοβουλίας του βουλευτή Π.Ε. Γρεβενών κ. Τιμολέοντα Κοψαχείλη, η οποία συνυπογράφηκε και από άλλους βουλευτές της Ν.Δ. κατατέθηκε ερώτηση στις 16 Απριλίου 2013 προς τους Υπουργούς Παιδείας και Τουρισμού με θέμα:... «Παροχή κινήτρων για διοργάνωση σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό». Μεταξύ άλλων δινόταν ιδιαίτερη έμφαση στην επιλογή όλο και περισσότερων σχολικών μονάδων να πραγματοποιήσουν την επταήμερη εκδρομή τους στο εξωτερικό. Σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία το γεγονός αυτό συνεπάγεται απώλεια σημαντικότατων εσόδων που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις τοπικές οικονομίες. Ερωτήθηκαν οι αρμόδιοι Υπουργοί ποιες περαιτέρω ενέργειες θα μπορούσαν να δρομολογηθούν προκειμένου να δημιουργηθούν ελκυστικά πακέτα προσφορών, τα οποία θα αποτελούν κίνητρο επιλογής των εγχώριων προορισμών. Πριν την κατάθεση της ερώτησης είχε προηγηθεί και επιστολή του βουλευτή προς τον Υπουργό Παιδείας με το ίδιο θέμα. 
Σε απάντησή του το Υπουργείο Παιδείας τον ενημέρωσε ότι έχουν ήδη εκδοθεί εγκύκλιοι που στοχεύουν στην προβολή της Ελλάδας. Λειτουργεί ψηφιακή διαδραστική πλατφόρμα με τον τίτλο «ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» μέσω της οποίας οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς μπορούν να ενημερώνονται για προτάσεις σχετικές με προορισμούς εκπαιδευτικών επισκέψεων και εκδρομών στη χώρα μας. Επιπλέον αναφορικά με τους μαθητές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έγινε εξίσωση της διάρκειας της εκδρομής (επτά ημέρες) τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Αυτή η εξίσωση πλέον δεν αποτελεί αντικίνητρο επιλογής εγχώριων προορισμών.

Γραφείο Τύπου 
Τιμολέοντα Κοψαχείλη 
Βουλευτή Π.Ε. Γρεβενών

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: