ΣΙΝΕ

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Συνέντευξη με τη διεθνή βολεϊμπολίστρια Εύα Χαντάβα!!!

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Γρεβενών είναι πια στην Α2, πως αισθάνεσαι;
Η ομάδα έδειξε ανωτερότητα σε όλους τους τομείς και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον δύσκολο αντίπαλο που αντιμετώπισε σήμερα. Είμαι πολύ χαρούμενη, συγχαρητήρια στα κορίτσια του Γ.Σ.Γρεβενών.

Πες μας λίγα λόγια για τον εαυτό σου. Πού γεννήθηκες; Πού πήγες Σχολείο;
Γεννήθηκα το 1990 στα Γρεβενά και πήγα σχολείο στο 4ο Δημοτικό, στο 2ο Γυμνάσιο και στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Πέρασα στην Παιδαγωγική Ακαδημία αλλά οι αθλητικές μου υποχρεώσεις δε μου επέτρεψαν να συνεχίσω τις σπουδές μου.

Πότε ξεκίνησες το βόλεϊ στο Γυμναστικό Σύλλογο Γρεβενών;
Ξεκίνησα σε ηλικία 7 ετών και έπαιξα μέχρι τα 15 μου στο Γ.Σ.Γρεβενών, όταν και πήρα μεταγραφή για τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης όπου έπαιξα από το 2005 μέχρι το 2009. Παράλληλα έπαιξα και στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης με το οποίο κατακτήσαμε 3 φορές το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και πήραμε την 8η θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Τι επιτυχίες είχες με τον Ηρακλή;
Με τον Ηρακλή έπαιξα στον τελικό κυπέλλου βόλεϊ Γυναικών στη Σύρο το 2009, όπου κατακτήσαμε τη 2η θέση.

Ποιοι ήταν ο επόμενοι σταθμοί στην καριέρα σου;
Έπαιξα στον Ολυμπιακό από το 2009 έως το 2011. Το 2011 κατακτήσαμε το Κύπελλο Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία του Συλλόγου. Στον τελικό αναδείχθηκα MVP και καλύτερη αθλήτρια του τουρνουά.

Μετά τον Ολυμπιακό συνέχισα στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Terre Verdiane Fontanellato, ομάδα της Α2 για τη σεζόν 2011-2012. Τερματίσαμε στην 8η θέση σε σύνολο 12 ομάδων.

Τέλος τη φετινή σεζόν 2012-2013 έπαιξα στην Karsyaka στη Σμύρνη, στην Τουρκία, ομάδα της Α2. Στόχος ήταν η Α1. Δεν τα καταφέραμε για ένα σετ. Τον περασμένο Ιανουάριο όμως είχαμε μια μεγάλη επιτυχία. Για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας περάσαμε στο F4 του κυπέλλου και παίξαμε με τις καλύτερες ομάδες της Τουρκίας που πήγαν και στο Champions League.

Πως ήταν η φετινή χρονιά στην Τουρκία; Τι έκανες καθημερινά;
Το πρόγραμμά μου είχε 2 καθημερινές 3ωρες προπονήσεις, μια το πρωί και μια το απόγευμα.

Τι έκανες στον ελεύθερό σου χρόνο; Είχες παρέες από την ομάδα ή και από άλλους χώρους;
Πέρασα πολύ καλά. Γενικά είμαι κοινωνικό άτομο, οπότε είχα παρέες και από την ομάδα, τις συμπαίχτριές μου, αλλά και από άλλους χώρους. Το σημαντικό είναι ότι με δέχτηκαν σα «δική» τους και όχι σα μια ξένη. Δεν ένιωσα ποτέ έτσι. Με τις συμπαίχτριές μου μια φορά την εβδομάδα, μετά το παιχνίδι βγαίναμε για καφέ, ποτό, clubbing ή πηγαίναμε για φαγητό και cinema σε ένα εμπορικό κέντρο της Σμύρνης.

Πότε κλήθηκες στην Εθνική Ομάδα;
Σε ηλικία 16 ετών όταν έπαιζα στον Ηρακλή το 2006, ξεκίνησα στις Κορασίδες, το 2007 στις Νεανίδες και το 2008 στην Εθνική Ομάδα Γυναικών.

Τι θα πρότεινες ώστε να ανέλθει το γυναικείο βόλεϊ στην Ελλάδα;
Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Χρειάζεται σωστός προγραμματισμός και οργάνωση. Οι παράγοντες πρέπει να κοιτάξουν το καλό του κάθε αθλητή ξεχωριστά γιατί μέσα από αυτό θα έρθουν και οι Συλλογικές επιτυχίες.

Πιστεύεις ότι είναι ελκυστικό για το κοινό το γυναικείο βόλεϊ, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης;
Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχει πέσει το επίπεδο και δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Πιστεύω όμως ότι το γυναικείο βόλεϊ στην Ελλάδα συνεχίζει να είναι ελκυστικό.

Είσαι μόνο 22 χρονών, έχεις όλο το μέλλον μπροστά σου. Μέχρι πότε θες να ασχοληθείς με το βόλεϊ επαγγελματικά;

Θα ήθελα τουλάχιστον μια δεκαετία ακόμα.

Κάποια στιγμή, μετά από χρόνια, θα «κρεμάσεις» τη φανέλα. Με τι θες να ασχοληθείς μετά;
Θέλω να μείνω κοντά στο βόλεϊ. Ίσως ακολουθήσω προπονητική καριέρα. Πάντως δε θέλω να απομακρυνθώ από αυτό το χώρο.

Και μια τελευταία ερώτηση.
Ποια είναι η σχέση σου σήμερα με τα Γρεβενά; Κάθε πότε έρχεσαι;

Τα Γρεβενά τα έχω στην καρδιά μου, από εδώ κατάγομαι, εδώ είναι η οικογένειά μου. Εκτός όμως από την οικογένειά μου εδώ έχω τις παλιές μου συμπαίχτριες στο Γ.Σ.Γρεβενών, φίλους και παλιούς συμμαθητές-συμμαθήτριες. Έρχομαι όταν μου το επιτρέπουν οι αγωνιστικές μου υποχρεώσεις, δηλαδή συνήθως κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα και Καλοκαίρι.

Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη. Ευχόμαστε πάνω απ’ όλα υγεία, αθλητικές επιτυχίες και να συνεχίζεις να κάνεις περήφανα τα Γρεβενά, σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

e-grevena.com
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: