ΣΙΝΕ

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Γυναίκες...Δείτε τους κρυφούς κινδύνους του κραγιόν!!! Δείτε τι περιέχουν!!!

Πρόσφατη έρευνα του διεθνούς φήμης Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια επιβεβαιώνει προηγούμενες έρευνες οτι...πολλά κραγιόν και λιπ-γκλός περιέχουν...
τοξικά και επικίνδυνα μέταλλα.
Τα τοξικά και επικίνδυνα μέταλλα που βρέθηκαν είναι: αρσενικό, αλουμίνιο, μαγγάνιο, υδράργυρος, σέλήνιο, βηρύλλιο, χρώμιο, νικέλιο, κάδμιο και μόλυβδος.
Tα μέταλλα αυτά υπάρχουν σε πολλά κραγιόν και λιπγκλός ακόμη  και γνωστών εταιρειών και δυστυχώς δεν αναφέρoνται στην ετικέττα.
Η συνηθισμένη παραπλανητική εξήγηση ότι κάποια από τα μέταλλα αυτά περιέχονται  σε ποσότητες κάτω των επιτρεπομένων ορίων, δεν ισχύει για τρείς λόγους:
1ον Διότι έστω και οι μικρές ποσότητες επιβαρύνουν τον οργανισμό
2ον Διότι ναι μεν, κάποια από αυτά είναι κάτω των ορίων, όχι όμως και το σύνολό τους  
3ον Διότι διαφορετικές γυναίκες χρησιμοποιούν  με διαφορετική συχνότητα το κραγιόν, άλλες δυο φορές άλλες τρείς κλπ.
Η δε σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Yγείας οι  γυναίκες να αφαιρούν το κραγιόν πρίν φάνε κάτι ή πιούν κάτι σπανίως ακολουθείται. Ετσι οι γυναίκες καταπίνουν σημαντικές ποσότητες των τοξικών αυτών μετάλλων μαζί με το κραγιον. Eχει υπολογισθεί ότι κατά μέσο όρο μια γυναίκα καταπίνει περίπου τρία κιλά κραγιόν το χρόνο!
Είναι γνωστόν ότι ο μόλυβδος προκαλεί νευρολογικές διαταραχές βλάβες στον εγκέφαλο και είναι ύποπτος για καρκινογενέσεις. Ο μόλυβδος προστίθεται αν και είναι παράνομο για να συγκρατείται το κραγιόν στα χείλη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
 
Υπάρχει ένα απλό τέστ για να διαπιστώσεται εάν το κραγιόν σας περιέχει μόλυβδο:
Βάζετε λίγο κραγιόν στην παλάμη σας και το τρίβεται με ενα χρυσό δακτυλίδι, αν το κραγιόν μαυρίσει τότε περιέχει μόλυβδο.
 
Το κάδμιο είναι ύποπτο για δερματικές αλλεργείες και καρκινογενέσεις, το ιδιο με το χρώμιο και το νικέλιο.Το αλουμίνιο είναι νευροτοξικό ύποπτο καρκινογενέσεων οπως και το μαγγάνιο. Ο υδράργυρος συσωρεύεται στον οργανισμό δηλαδή αποβαλλεται πολύ αργά προκαλεί βλάβες στον εγκέφαλο και είναι ύποπτος καρκινογενέσεων.
 
Εάν σε αυτά προσθέσουμε και το παραμπέν που προστίθεται ως συντηρητικό που εχει θεωρηθεί ύποπτο για καρκίνο του μαστού ή το τρικλοζαν ενα αμφιλεγόμενο συντηρητικό τότε οι γυναίκες θα πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικές.
 
Συστήνεται στίς γυναίκες:
Α.   Να μην αγοράζουν απο πλανόδιους
Β.   Να προσέχουν την ημερομηνια λήξης
Γ.   Να το φυλάνε στο ψυγείο
Δ.   Να χρησιμοποιούν την ελάχιστη δυνατή ποσότητα
Ε.   Να το αφαιρούν πρίν πιούν ή φάνε κάτι
ΣΤ. Να προτιμούν αυτά με φυτικά συστατικά.
 
Νίκος Κατσαρός
Επιστ.Συνεργ.ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ
Π.Πρόεδρος Ενωσης Ελλήνων Χημικών
Π.Πρόεδρος ΕΦΕΤ



ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: