ΣΙΝΕ

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Απίστευτο γράμμα ενός πατέρα στη μικρή του κόρη... "Σχετικά με το μέλλοντα σύζυγό της"

Κουκλίτσα μου,...
Πρόσφατα με τη μητέρα σου ψάχναμε στο Google και πριν πατήσουμε αναζήτηση εμφανίστηκε μια λίστα με τα ερωτήματα που τίθενται πιο συχνά στον κόσμο.
Πρώτη ήταν η ερώτηση... «Πώς να κρατήσετε το ενδιαφέρον του συντρόφου σας».

Αυτό με εξέπληξε. Διάβασα μερικά από τα αναρίθμητα άρθρα που έχουν γραφεί για το θέμα. Εξηγούσαν πώς να είναι κάποιος σέξυ και σεξουαλικά ενεργός, ποια ώρα πρέπει να του προσφέρει μια μπίρα αντί για σάντουιτς καθώς και τον τρόπο να του δίνει την αίσθηση ότι αυτός είναι πιο έξυπνος από εκείνη.

Στο σημείο αυτό εκνευρίστηκα.
Θησαυρέ μου, το βασικότερο πράγμα είναι να πιστεύεις πραγματικά βαθιά μέσα σου ότι είσαι άξια ενδιαφέροντος. Και αν μπορείς να συγκρατήσεις ότι και ο κόσμος είναι άξιος ενδιαφέροντος τότε θα έχεις κατανοήσει τα πάντα στη ζωή. Αλλά αυτά θα σου τα γράψω σε μια άλλη επιστολή.
Αν μπορείς επίσης να είσαι πεπεισμένη για την αξία σου, θα είσαι ελκυστική με την πιο σημαντική έννοια του όρου: θα είσαι ελκυστική για ένα αγόρι που θα μπορεί με τη σειρά του να ενδιαφερθεί για τους άλλους και θα ήθελε να περάσει την υπόλοιπη ζωή του στρέφοντας το ενδιαφέρον του πάνω σου.

Θησαυρέ μου, θέλω να σου μιλήσω για ένα αγόρι που δεν θα χρειάζεται να συντηρείς τεχνητά το ενδιαφέρον του γιατί θα ξέρει ότι είσαι ενδιαφέρουσα.
Δεν θα έχει σημασία αν βάζει τους αγκώνες στο τραπέζι -από τη στιγμή που θα μπορεί να παρατηρεί τον τρόπο με τον οποίο ζαρώνεις τη μύτη σου όταν χαμογελάς. Και δεν θα μπορεί να πάρει τα μάτια του από πάνω σου.

Δεν θα έχει σημασία που δεν θα ξέρει να παίζει γκολφ μαζί μου -από τη στιγμή που θα παίζει με τα παιδιά που θα του κάνεις και θα χαίρεται με το πόσο σου μοιάζουν.
Δεν θα έχει σημασία να πετάει τα λεφτά του -από τη στιγμή που θα προσέχει την καρδιά σου.
Δεν θα έχει σημασία να είναι δυνατός -από τη στιγμή που θα σου δίνει χώρο για να μπορείς να συντηρείς εσύ τη δύναμη της ψυχής σου.

Δεν θα έχει σημασία ποιο κόμμα ψηφίζει -από τη στιγμή που ξυπνάει κάθε πρωί γιατί θα σε έχει εκλέξει σε μια θέση εκτίμησης στην καρδιά του.
Δεν θα έχει σημασία το χρώμα του δέρματός του -από τη στιγμή που ζωγραφίζει τον πίνακα της κοινής σας ζωής με υπομονή, αυτοθυσία, ευαισθησία και τρυφερότητα.
Δεν θα έχει σημασία αν μεγάλωσε με την άλφα ή δείνα θρησκεία -από τη στιγμή που πιστεύει ότι κάθε στιγμή της ζωής είναι ιερή.

Γιατί, εν κατακλείδι, θησαυρέ μου, το μόνο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις για «να συντηρήσεις το ενδιαφέρον του» είναι να είσαι ο εαυτός σου.
Ενας άνθρωπος που θα σε βρίσκει πάντα ενδιαφέρουσα.

Ο πατέρας σου

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: