ΣΙΝΕ

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Europa League: Τσέλσι - Μπενφίκα 2-1 (videos)

Σ' έναν δραματικό τελικό, ο οποίος κρίθηκε στις καθυστερήσεις, η Τσέλσι επικράτησε με 2-1 της Μπενφίκα και κατέκτησε το Europa League. Ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς χάρισε το...
βαρύτιμο τρόπαιο στην ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ με το "χρυσό" γκολ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι "μπλε" είχαν προηγηθεί με τον Φερνάντο Τόρες, όμως οι "αετοί" έφεραν προσωρινά το ματς στα ίσια με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Όσκαρ Καρντόζο.

Της αρέσουν τα…θρίλερ και φροντίζει σε κάθε ευκαιρία να το αποδεικνύει. Πέρσι κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι και φέτος έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα που σηκώνει το τρόπαιο του Europa Leauge σ' έναν τελικό για...δυνατές καρδιές.Παρά το γεγονός ότι η Μπενφίκα ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του μεγάλου τελικού στην "Amsterdam Arena", οι "μπλε" ήταν αυτοί που κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Στο 59' ο άνθρωπος των μεγάλων αγώνων, ο Φερνάντο Τόρες, έφυγε στην αντεπίθεση, άντεξε στο ασφυκτικό μαρκάρισμα του Λουιζάο, πέρασε τον Αρτούρ και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0.

Το γκολ έδωσε "φτερά" στα πόδια των ποδοσφαιριστών του Μπενίτεθ, οι οποίοι έδειχναν να ελέγχουν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα.Όμως, οκτώ λεπτά αργότερα ο Αθπιλικουέτα έκανε χέρι μέσα στον περιοχή και ο διαιτητής Κάιπερς έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Όσκαρ Καρντόζο ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Τσεχ για το 1-1.

Δύο λεπτά πριν από τη συμπλήρωση των 90' η Τσέλσι έφτασε πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ όμως η μπάλα μετά από τη βολίδα του Λάμπαρντ χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αρτούρ.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως ο τελικός θα πήγαινε στην παράταση, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ίσχυσε ο νόμος των "μπλε". Ο Χουάν Μάτα εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς με άπιαστη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και τους Λονδρέζους στον 7ο ουρανό.

Το τελευταίο σφύριγμα του Ολλανδού ρέφερι βρήκε τους ποδοσφαιριστές της Τσέλσι να πανηγυρίζουν για το νέο σπουδαίο τους επίτευγμα καθώς η αγγλική ομάδα μπήκε σ' ένα κλειστό κλαμπ ομάδων, οι οποίες έχουν κατακτήσει όλα τα ευρωπαϊκά τρόπαια. Τέταρτος ευρωπαϊκός τίτλος για τους "μπλε" μετά το champions league και τα δύο Κύπελλα Κυπελλούχων.

"Δράμα" για τους ποδοσφαιριστές της Μπενφίκα, οι οποίοι είδαν και δεύτερο τίτλο να κάνει φτερά και πάλι στις καθυστερήσεις. Δεν σπάει με τίποτα η "κατάρα" των Πορτογάλων καθώς αυτός ήταν ο έβδομος χαμένος ευρωπαϊκός τελικός για την ομάδα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία)

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ζόρζε Ζεσούς): Αρτούρ, Μελγαρέχο (66’ Όλα Τζον), Γκαράι (78’ λ.τ. Ζαρντέλ), Λουιζάο, Αλμέιδα, Μάτιτς, Ροντρίγκο (65’ Λίμα), Πέρες, Σάλβιο, Γκαϊτάν, Καρντόζο.


ΤΣΕΛΣΙ (Ράφα Μπενίτεθ): Τσεχ, Κόουλ, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Λάμπαρντ, Όσκαρ, Μάτα, Ραμίρες, Τόρες.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: