ΣΙΝΕ

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Η McDonald’s Hellas κινδυνεύει με αποζημιώσεις εκατομμυρίων..

Νέα τροπή φαίνεται πως παίρνει η αντιδικία ανάμεσα στη McDonalds Hellas και σε πρώην δικαιοδόχο της στην Ελλάδα, μετά την απόφαση του...
Πλημμελειοδικείου Αθηνών στις 25 Απριλίου 2013.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε ενόχους τον πρώην γενικό διευθυντή και τον πρώην οικονομικό διευθυντής της αμερικάνικης εταιρείας McDonald’s Hellas για ψευδορκία, ψευδομαρτυρία και συκοφαντική δυσφήμιση και καταδίκασε, καθέναν από αυτούς σε ενάμιση έτος φυλάκιση χωρίς αναστολή και σε στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για ένα χρόνο.
Ο πρώην δικαιοδόχος Δημήτρης Κατερέλος μιλώντας στην «Ημερησία.gr» αναφέρει ότι η παραπάνω εξέλιξη ανατρέπει τα μέχρι σήμερα δεδομένα και ανοίγει το δρόμο για να διεκδικήσει από την εταιρεία αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ για βλαπτική συμπεριφορά εναντίον του αλλά και για διαφυγόντα κέρδη. Να σημειωθεί ότι ο κ. Κατερέλος λειτουργούσε από το 1999 μέχρι το 2005 δυο εστιατόρια της αμερικάνικης εταιρείας στη Ρόδο, με μεγάλη επιτυχία και σημαντικά κέρδη τόσο για αυτόν όσο και για την McDonalds.
Σύμφωνα με τον κ. Κατερέλο, η δικαστική διένεξη ανάμεσα στις δυο πλευρές ξεκίνησε στις αρχές του 2003 όταν η αμερικάνικη εταιρεία αθέτησε τη συμφωνία που είχαν κάνει να αναλάβει αυτός την ευθύνη για τη λειτουργία δυο νέων εστιατορίων στο νησί της Κω. Ο λόγος που η Mcdonalds υπαναχώρησε από την συμφωνία, όπως υποστηρίζει ο κ. Κατερέλος ήταν η απόφαση της αμερικάνικης εταιρείας να αναλάβει η ίδια την ευθύνη ανάπτυξης των καταστημάτων και να ανακτήσει τον έλεγχο όλων των κερδοφόρων καταστημάτων που λειτουργούσαν υπό καθεστώς franchisee (δικαιόχρησης), εξαναγκάζοντας τους δικαιοδόχους σε αποχώρηση από το δίκτυο.
Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, ο κ. Κατερέλος προσέφυγε αμέσως στα αστικά δικαστήρια και με αγωγές αξίωνε αποζημιώσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ για οικονομική ζημιά, αλλά και για την στέρηση πολύτιμων εσόδων από την μη λειτουργία των δυο εστιατορίων στην Κω. Ωστόσο, τα δικαστήρια δικαίωσαν την McDonalds «στηριζόμενα», όπως λέει ο κ. Κατερέλος, «στα όσα παραπλανητικά και ψευδή κατέθεσε ο τότε οικονομικός διευθυντής αλλά και στις λεόντειες συμβάσεις που σύναπτε με τους δικαιοδόχους». Στο μεταξύ, η αμερικάνικη εταιρεία κατάφερε να πάρει τον Νοέμβριο του 2005 τον πλήρη έλεγχο των δυο καταστημάτων του στη Ρόδο, καταγγέλλοντας τον για αδυναμία εξόφλησης των υποχρεώσεών του και μη τήρησης των συμφωνηθέντων.
Παρά την απώλεια των καταστημάτων και την δικαίωση της McDonalds Hellas, ο κ. Κατερέλος δεν σταμάτησε την προσπάθειά του. Πεπεισμένος πως έχει το δίκιο με το μέρος του κατάθεσε μήνυση στον οικονομικό διευθυντή για ψευδορκία, αλλά και στον πρώην γενικό διευθυντή της εταιρείας και περίμενε την εκδίκαση της. Η μήνυση εκδικάστηκε στις 24 Απριλίου του 2013, και η απόφαση που εξέδωσε μια ημέρα αργότερα το Πλημμελειοδικείο Αθηνών τον δικαίωσε καθώς καταδίκασε τα δυο πρώην στελέχη της McDonald’s Hellas για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση.
Σημειώνεται ότι ο κ. Κατερέλος δεν είναι ο μοναδικός πρώην δικαιοδόχος που έχει κινηθεί εναντίον της εταιρείας McDonalds Hellas. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Νοέμβριο εκδικάζεται και άλλη αγωγή πρώην δικαιοδόχου, ο οποίος ζητάει αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ ως την νόμιμη υπεραξία και τα διαφυγόντα κέρδη για τα καταστήματα που πήρε πίσω η εταιρεία με εκβιαστικό όπως καταγγέλλει τρόπο, πολύ πριν λήξει το συμβόλαιό του.
Η απάντηση της McDonalds Hellas
Από την πλευρά της, η McDonalds Hellas σχολιάζοντας τα παραπάνω ύστερα από αίτημα του «Ημερησία.gr» απάντησε τα εξής: «Η απόφαση του Πρωτοδικείου αναφέρεται σε μήνυση εναντίον δύο πρώην στελεχών της McDonald’s Hellas από πρώην franchisee της McDonald’s, για την οποία απόφαση έχει ασκηθεί έφεση. Η έφεση εκκρεμεί, επομένως δεν είναι σωστό να σχολιάσουμε περαιτέρω».

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: