ΣΙΝΕ

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Θανατηφόρα εδέσματα: Ποια φαγητά μπορεί να αποδειχθούν μοιραία (pics)

Οι λάτρεις του γκουρμέ ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο μόνο και μόνο για να δοκιμάσουν τις πιο εξωτικές γεύσεις. Ωστόσο, φρένο σε αυτές τις γαστριμαργικές περιπέτειες βάζει η... Αμερικάνικη Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, η οποία παρουσίασε πρόσφατα τη λίστα με τα δυνητικά πιο θανατηφόρα φαγητά στον κόσμο.

Οπως αναφέρει το National Geographic σε σχετικό άρθρο, τα εδέσματα που αναδείχθηκαν ως τα πιο δυνητικά επικίνδυνα στον κόσμο είναι:

Ωμά στρείδια
Καλό είναι να βεβαιωθείτε ότι είναι φρέσκα πριν τα δοκιμάσετε αλλιώς αναπτύσσουν αρκετούς και επικίνδυνους παθογόνους μικροοργανισμούς. Οι κυριότεροι είναι: Ο Νοροιος (ο οποίος μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερίτιδα) και το Vibrio, ένα βακτήριο που σχετίζεται με τη χολέρα και μπορεί να προκαλέσει πυρετό, σηπτικό σοκ, δερματικές βλάβες, ακόμη και μοιραία σηψαιμία.


Ackee
Αποτελεί το εθνικό φρούτο της Τζαμάικα, ωστόσο ένα μόνο δάγκωμα μπορεί να αποβεί μοιραίο αν το φρούτο κοπεί πριν από την ωρίμανση.


Sannakji
Πιάτο ευρέως διαδεδομένο στην Κορέα αλλά και στα ασιατικά εστιατόρια των ΗΠΑ, αποτελείται κυρίως από ωμά πλοκάμια χταποδιών, τα οποία όμως μπορεί να αποβούν μοιραία αφού κολλάνε στο λαιμό και το εσωτερικό των οργάνων κατά την κατάποση.


Μανιτάρια

Τα νόστιμα μανιτάρια πορτσίνι της Τοσκάνης έχουν μερικούς επικίνδυνα δηλητηριώδεις πανομοιότυπους συγγενείς και συχνά ένα μπέρδεμα μεταξύ των ειδών, κατά το μάζεμα μανιταριών, μπορεί να αποβεί μοιραίο.


Φούγκου
Το φιλέτο του υπερτοξικού ψαριού που σερβίρεται στην Ιαπωνία είναι top στη λίστα με τα πιο φονικά εδέσματα παγκοσμίως. Η Τετροδοτοξίνη που περιέχει το συγκεκριμένο ψάρι, είναι μία ισχυρή νευροτοξίνη που επηρεάζει το νευρικό και μυϊκό σύστημα του ανθρώπου μετατρέποντας το fugu σε τελευταίο γεύμα. Ευτυχώς, οι σεφ εκπαιδεύονται για χρόνια για να μάθουν να το μαγειρεύουν σωστά.
blog.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: