ΣΙΝΕ

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Χάιλ Χίτλερ μέσα στην Ελληνική Βουλή. Πρωτοφανές επεισόδιο!!! (video)

Με εκφράσεις όπως είστε ξευτιλισμένοι και είστε ηλίθιοι, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αντέδρασαν με χυδαίο τρόπο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής την Παρασκευή.
Kατά την αποχώρηση των βουλευτών ακούστηκε τρεις φορές η ναζιστική κραυγή «Heil Hitler».

Προηγήθηκε μία έντονη στιχομυθία μεταξύ του προεδρεύοντος της Ολομέλειας Γιάννη Δραγασάκη και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου σχετικά με προηγούμενη ερώτηση που αφορούσε στον νέο αντιρατσιστικό νόμο. Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος έλαβε τον λόγο, χαρακτήρισε «σούπα» το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και σε μία αποστροφή του λόγου του αναφέρθηκε ειρωνικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλώντας τον Mr. Alexis.

Ο προεδρεύων Γιάννης Δραγασάκης, βουλευτής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αντέδρασε χαρακτηρίζοντας ως υβριστικούς τους χαρακτηρισμούς που εκστόμισε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Από εκείνη τη στιγμή και μετά απωλέσθη ο έλεγχος, δεδομένης της στάσης του προεδρείου, το οποίο επανέφερε με παρεμβάσεις του στην τάξη τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έκανε χρήση χυδαίων φράσεων, όπως «είστε ξευτιλισμένοι», «χειροκροτήστε γίδια» και άλλες αναλόγου περιεχομένου.

Προφανώς, δεν είναι - δυστυχώς - η πρώτη φορά που ακούστηκαν τέτοιες χυδαιότητες στη Βουλή, ούτε ήταν η πρώτη φορά που υπήρξε ένταση μεταξύ παρεμβαίνοντος και προεδρείου. Ήταν, ωστόσο, η πρώτη φορά που έγινε χρήση κατ’ αρχάς του άρθρου 79 και εν συνεχεία του άρθρου 80 του Κανονισμού, διά των οποίων ο κ. Δραγασάκης απέβαλε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής έχοντας προηγουμένως ζητήσει (πρωτόγνωρο όντως) την έλευση στην Ολομέλεια του φρουράρχου του Κοινοβουλίου.

Κατόπιν εντολής, κατά πληροφορίες, η ομάδα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής απεχώρησε. Κατά την αποχώρηση ακούστηκε δύο φορές ο χαιρετισμός «Χάιλ Χίτλερ». Στο σημείο αυτό οι γνώμες διίστανται. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πρώτο «Χάιλ Χίτλερ» το χρεώνεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κραυγάζει «είστε ξεφτιλισμένοι» και ο Γιώργος Πάντζας ακούγεται να λέει «Θα βγάλετε και πιστόλια να πυροβολήσετε; Χάιλ Χίτλερ». Όλα αυτά εν μέσω πανδαιμόνιου. Το δεύτερο και το τρίτο «Χάιλ Χίτελρ» παραμένουν… ορφανά, αν και ακούστηκε πως τουλάχιστον το ένα εξ αυτών το εκστόμισε με σαρκαστική διάθεση ο βουλευτής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κοντονής, ο οποίος ωστόσο το διαψεύδει κατηγορηματικά.

Κατά τα πρακτικά της Βουλής, ο συγκεκριμένος διάλογος έχει ως εξής:
Μπορείτε να σταματήσετε;


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Εμείς θα φύγουμε
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ): Έτσι μπράβο! Κύριε Παππά, είναι μία καλή πρωτοβουλία. Φύγετε για να μη σας διώξω με έναν άλλο τρόπο, αφού δεν σέβεστε τον Κανονισμό.
(Θόρυβος-διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή και από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Είστε ξεφτίλες! Καλή συγκυβέρνηση!
Αυτό αποδεικνύει πόσο ξεφτίλες είστε!


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ: Βγάλε και το πιστόλι να μας πυροβολήσεις: Χάιλ Χίτλερ!
Είναι ηλίου φαεινότερον πως ο κ. Δραγασάκης «διέβη τον Ρουβίκωνα» επικαλούμενος τον Κανονισμό της Βουλής, ωστόσο αν και έχει κάθε δικαίωμα να το πράξει, εντούτοις προκαλεί εύγλωττα ερωτήματα η τακτική που ακολούθησε. Φάνηκε πως η ευαισθητοποίησή του έναντι των λεγομένων του βουλευτή της Χρυσής Αυγής υπαγορεύτηκε περισσότερο διότι εθίγη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας παρά από το περιεχόμενο της παρέμβασης του Παναγιώτη Ηλιόπουλου. «Φάνηκε το κενό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη» ήταν το σχόλιο που ακούστηκε συχνά στα πηγαδάκια που στήθηκαν αργότερα εκτός Ολομέλειας, όπου συζητήθηκε το θέμα.

Απωλέσθη η ψυχραιμία
Την αποβολή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου από την αίθουσα της Ολομέλειας διέταξε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Δραγασάκης ενεργοποιώντας τις διατάξεις για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.
Κρίθηκε ότι ο κ. Ηλιόπουλος χρησιμοποίησε υβριστικές εκφράσεις για τη λειτουργία του θεσμού του κοινοβουλευτικού ελέγχου και το πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο είπε ότι κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και ονειρεύεται να γίνει πρωθυπουργός.

Στις προειδοποιήσεις του κ. Δραγασάκη για την αποβολή του, ο κ. Ηλιόπουλος επέμεινε χαρακτηρίζοντας «ξευτιλισμένους» τους βουλευτές που διαμαρτύρονταν από τα έδρανά τους.
«Φύγετε, για να μη σας διώξουμε εμείς» είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και, όταν ο βουλευτής επέμεινε, του ανέγνωσε τις διατάξεις του Κανονισμού για την αποβολή του καλώντας στην αίθουσα τον φρούραρχο.
«Παρακαλώ τον φρούραρχο να έρθει στην έδρα» είπε ο Ιωάννης Δραγασάκης. «Χειροκροτήστε γίδια» φώναζαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στους βουλευτές που χειροκρότησαν την απόφαση του κ. Δραγασάκη να αποβάλει τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο.
«Φέρτε όποιον θέλετε. Άντε, ξευτίλες, που μιλάτε! Ξευτιλισμένοι!» συνέχισε να βρίζει ο χρυσαυγίτης βουλευτής.
«Σας αφαιρώ τον λόγο» ανταπάντησε ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος βλέποντας τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο να μη σταματάει σηκώθηκε να φύγει.
«Νούμερα! Εμείς θα παλέψουμε για το εθνικό τόξο! Καθίστε κάτω, πρόεδρε!» συνέχισε να λέει ο Ηλιόπουλος.
«Σας αφαιρώ τον λόγο» επέμεινε ο πρόεδρος. «Αφαιρέστε ό,τι θέλετε» σχολίασε ο χρυσαυγίτης βουλευτής.
Ο βουλευτής αποχώρησε μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής.

ΠΑΣΟΚ
«Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά είδαμε το αποκρουστικό πρόσωπο του ναζισμού στην ελληνική Βουλή» δήλωσε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης για όσα εκτυλίχθηκαν νωρίτερα στην Ολομέλεια με πρωταγωνιστή τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλο.

«Ορθά αποβλήθηκαν, αλλά αυτό δεν φτάνει» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μανιάτης είπε ακόμη πως ελπίζει ότι «όλοι κατάλαβαν την ανάγκη συνεργασίας των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου με πρώτο βήμα την ψήφιση του νομοσχεδίου κατά της βίας και του ρατσισμού, με βάση την πρόταση του ΠΑΣΟΚ».

ΔΗΜΑΡ
«Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, αλλά και οι άλλοι παρόντες βουλευτές της προσπάθησαν να μετατρέψουν την Ολομέλεια της Βουλής σε αρένα, με χαρακτηρισμούς και ύβρεις. Η προσπάθεια απέτυχε. Η Βουλή έχει συγκεκριμένους κανόνες, τους οποίους όλα τα μέλη της οφείλουν να σέβονται. Για πολλοστή φορά η Χρυσή Αυγή έδειξε το αληθινό της πρόσωπο. Στα διαλείμματά της από τις δολοφονικές επιθέσεις κατά ανυπεράσπιστων μεταναστών, από παράνομες δράσεις, επιδιώκει να εκφυλίσει και τους θεσμούς. Η οργανωμένη Πολιτεία και οι προοδευτικοί πολίτες της χώρας οφείλουν να αμυνθούν. Αυτήν τη δημοκρατική επιταγή υπηρετεί και το "αντιρατσιστικό νομοσχέδιο" του υπουργείου Δικαιοσύνης» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

Η απάντηση της Χρυσής Αυγής

Με ανακοίνωσή της, η Χρυσή Αυγή αναφορικά με το περιστατικό που σημειώθηκε στη Βουλή σήμερα το πρωί τονίζει: «Καταγγέλλουμε τη νέα, βρώμικη συκοφαντική επίθεση όλων των συστημικών μέσων ενημέρωσης κατά της Χρυσής Αυγής. Η επίμαχη, προβοκατόρικη φράση “Χάιλ Χίτλερ” ειπώθηκε από τον βουλευτή Ζακύνθου του Σύριζα Κοντονή Σταύρο. Απαιτούμε από τα παπαγαλάκια του συστήματος, που συσχέτισαν την Χρυσή Αυγή με την συγκεκριμένη φράση να ανακαλέσουν άμεσα, ειδάλλως θα υποστούν τις νόμιμες συνέπειες για διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντική δυσφήμηση».

H απάντηση του Σταύρου Κοντονή
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9,89» απάντησε στη Χρυσή Αυγή: «Πρόκειται περί αθλιότητας πρώτου μεγέθους ότι το είπα εγώ. Το “Χάιλ Χίτλερ” ακούστηκε από την πλευρά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής».



ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: