ΣΙΝΕ

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Νέο διατροφικό σκάνδαλο: Μετά το κρέας αλόγου σειρά έχει ο σολωμός με διοξίνη [video]

Νέο διατροφικό σκάνδαλο πλήττει την Ευρώπη!!!
Εκατοντάδες τόνοι Σουηδικού σολωμού από τη Βαλτική με υψηλά επίπεδα διοξίνης εξάγονται παράνομα σε...

καταναλωτές κυρίως στη Γαλλία τη Δανία αλλά και τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Οδηγία της Κομισιόν απαγορεύει την εξαγωγή τους λόγω υψηλών επιπέδων διοξίνης ενώ επιτρέπεται η πώληση σολωμού από τη Βαλτική μόνο στην εγχώρια αγορά της Σουηδίας αλλά και της Φινλανδίας και της Λετονιας με ειδική ένδειξη .
Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ντοκιμαντέρ στη Σουηδική τηλεόραση, επειδή η αγορά είναι πολύ μικρή, σουηδικές εταιρίες συνεχίζουν τις εξαγωγές και σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με τον ψαρά Περ Αλγκρεν :« Αποτελεί τη μοναδική εναλλακτική λύση.Αυτός ο σολωμός είναι αδύνατον να πωληθεί στη Σουηδία.Ο κόσμος δεν τρώει πολύ σολωμό στη Σουηδία.

Πρέπει να είναι κόκκινος και να δείχνει φρέσκος.Οπότε αυτή είναι η μόνη μας επιλογή. Η Γαλλία και η Δανία είναι πρόθυμες να τον αγοράσουν».
Γαλλική εταιρεία ομολογεί πως είχε εισάγει περισσότερους από 100 τόνους σουηδικού σολωμού τα έτη 2011 και 2012 λέγοντας πως κανείς δεν τους είχε πει πως αυτό ήταν παράνομο .

Σε αντίθεση με το κρέας αλόγου ο σολωμός με τα υψηλά επίπεδα διοξίνης έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτών προκαλώντας καρκίνο και προβλήματα αναπαραγωγής.

tragiko.net

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Τι έγινε ρε παιδιά; Ο ΝΙΚΑΣ έκανε επέκταση και στους σολωμούς; Αφού βάζει χαλαρά άλογο αντί για μοσχάρι, η διοξίνη σε σολωμό δεν θα τον πολυχάλαγε...