ΣΙΝΕ

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Τα έσπασαν για το αντιρατσιστικό οι πολιτικοί αρχηγοί - Νέα σύσκεψη (videos)

Χωρίς πολιτική συμφωνία για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο η χθεσινή σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων, καθώς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ επιμένουν στην άμεση κατάθεση και...
ψήφιση του. Δεν προτίθεται η κυβέρνηση να καταθέσει αυτό το νομοσχέδιο διεμήνυσαν αμέσως μετά τη σύσκεψη κυβερνητικές πηγές. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε ότι η επιθυμία του κόμματος του είναι να έρθει με πρωτοβουλία της κυβέρνησης το νομοσχέδιο στη βουλή και ενδεχομένως να υπάρξουν βελτιώσεις πριν ψηφιστεί. Διαφορετικά -όπως είπε- το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει άμεσα τη δική του πρόταση νόμου, ευελπιστώντας η ΝΔ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να την ψηφίσει.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, τόνισε ότι είναι δημοκρατική υποχρέωση να κατατεθεί το νομοσχέδιο χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την όποια καθυστέρηση. Εξέφρασε επίσης τη διαφωνία του με την έκθεση της νομοπαρασκευαστική επιτροπής κατηγορώντας την ότι ελέγχεται για απαράδεκτη σκοπιμότητα.

Επίσης ανέφερε ότι συζητήθηκε το θέμα της ανεργίας των νέων και τονίστηκε η ανάγκη να προωθηθεί το ζήτημα της κοινωφελούς εργασίας, ενώ σημείωσε ότι ετέθη το θέμα συντονισμού της κυβέρνησης και η ανάγκη να υπάρξει ένα αναπτυξιακό σοκ στη χώρα.

Πάντως, η μη επίτευξη συμφωνίας οδηγεί σε νέα σύσκεψη πιθανότατα εντός της εβδομάδας.
Νέα σφοδρή αντιπαράθεση ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ , ο οποίος αναφέρει ότι ενθουσιώδεις θαυμαστές της σπαρτιατικής 'Κρυπτείας', όπως ο γγ της κυβέρνησης κ. Μπαλτάκος, έχουν εποικίσει το Μαξίμου και οικοδομούν συστηματικά το «εθνικό τόξο» από κοινού με τη Χρυσή Αυγή». «Δυστυχώς», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «παρά τη φλυαρία περί 'άκρων', η ηγεσία της ΝΔ έχει επιδοθεί στην οικοδόμηση του δικού της άκρου, συγκλίνοντας επικίνδυνα με τους νοσταλγούς του Μεταξά».

Απαντώντας η ΝΔ αναφέρει οτι «το κόμμα που ‘χάιδευε' τους κουκουλοφόρους, που υποστήριξε σε όλες τις δίκες τους τρομοκράτες, που υποστηρίζει ακόμα τη βία στα κατειλημμένα δημόσια κτίρια, βρήκε ως πρόσχημα το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, για να στραφεί κατά της ΝΔ.
«Μπορούμε και εκτός νόμου» δηλώνει προκλητικά την ίδια ώρα ο γγ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. «Η ραγδαία άνοδος της Χρυσής Αυγής οδηγεί σε διάλυση την συγκυβέρνηση της υποταγής», αναφέρει σε δελτίο τύπου η οργάνωση.


Εν τω μεταξύ, διέψευσε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση ότι απέστειλε επιστολή στην Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να αντιδράσει, προκειμένου να μην περάσουν στο νομοσχέδιο όσα έχει αποφασίσει, ως Γενοκτονίες η Ελληνική Βουλή, δηλαδή της Μικράς Ασίας και των Ποντίων. Πάντως, δεν διέψευσε το περιεχόμενο του κειμένου που της αποδίδεται, ενώ πηγές της ΔΗΜΑΡ μιλούσαν για «προσωπικές θέσεις της κυρίας Ρεπούση».






blog.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: