ΣΙΝΕ

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Νέων η Εθνική Ελλάδας! Βαθμολογία. (vid)

Στην παρθενική της παρουσία σε Μουντιάλ Νέων, η Εθνική έδειξε τα δόντια της! 
Τα «πιτσιρίκια» του Τσάνα πανηγύρισαν πανάξια την πρόκρισή τους στους κορυφαίους «16» της διοργάνωσης, μετά το...
1-1 κόντρα στην Παραγουάη.

Κι όχι μόνο πέρασε στην επόμενη φάση, αλλά το έκανε κι ως πρώτη, αφού η κλήρωση της «χαμογέλασε» στην απόλυτη ισοβαθμία με τους Λατίνους! Νωρίτερα, η ελληνική ομάδα είχε χάσει την ευκαιρία να «καθαρίσει» στο γήπεδο την πρωτιά καθώς αν κι έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα για 70 λεπτά -και προηγήθηκε με τον Διαμαντάκο, δεν μπόρεσε να πάρει τους τρεις βαθμούς (έχοντας αρκετές ευκαιρίες και δοκάρι με τον Σταφυλίδη).

Στην τρίτη θέση το Μεξικό, που ελπίζει για πρόκριση, μετά το ευρύ 4-1 κόντρα στο Μάλι.

Τον αντίπαλο της Ελλάδας θα τον μάθουμε οριστικά το Σάββατο, όταν ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του τουρνουά, όπου θα παίξουμε με τον τρίτο του δεύτερου, του πέμπτου ή του έκτου ομίλου!

Η τελική βαθμολογία του ομίλου:

1. Ελλάδα 5
2. Παραγουάη 5
3. Μεξικό 3
4. Μάλι 2

Το ματς
Όσο κλισέ κι αν ακούγεται (ή έστω διαβάζεται), οι δύο ομάδες έψαχναν τα πατήματά τους στα πρώτα λεπτά. Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στην Εθνική μας, αφού ο Μπουχαλάκης έπιασε βολίδα από τον «Θεό» κι ανάγκασε σε εντυπωσιακή απόκρουση τον Μορέλ. Πάντως, τον άσο του Ολυμπιακού, μάλλον τον… κυνηγάει μια κακοδαιμονία. Αφού στο 13’ και μετά από κόντρες, βγήκε τετ-α-τετ, αλλά δεν σούταρε σωστά κι έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Τα νέα –όσον αφορά την πρόκριση- ήταν πολύ καλά, αφού ήδη το Μεξικό «καθάριζε» με 2-0 το Μάλι.

Η υπεροχή της Ελλάδας στον αγωνιστικό χώρο ήταν εμφανής. Και μάλιστα, μετά την αποβολή του Γκόμες με δεύτερη κίτρινη κάρτα (23’), αυτή έγινε πιο έντονη και πιο πιεστική. Αλλά κάτι η αστοχία από κοντά του Κουρμπέλη, κάτι οι εκτινάξεις του γκολκίπερ των Λατίνων στα φοβερά σουτ του Μπουχαλάκη, κρατούσαν το 0-0. Όμως και η τύχη δεν ήταν με το μέρος. Γιατί αν ήταν, το φοβερό σουτ του Σταφυλίδη στο 45’ δεν θα σταμάταγε στο δοκάρι των Λατίνων!

Έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, ήταν λογικό το παιχνίδι να γείρει προς την περιοχή της Παραγουάης. Εν αντιθέσει με το πρώτο μέρος, στο δεύτερο δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για γκολ, έχοντας απλά μια φλύαρη κατοχή. Μία φάση όμως ήταν αρκετή! Ο Σταφυλίδης έκανε μια από τις συνηθισμένες καλές του εκτελέσεις, ο Μορέλ έκανε μια μίνι έξοδο… Μεσολογγίου και ο Διαμαντάκος με ωραία κεφαλιά, αφού τον «νίκησε», έκανε το 1-0 στο 68’, σκορ που έδινε την πρώτη θέση στην Εθνική μας!

Και εκεί που λες πώς «έχω το προβάδισμα», «παίζω με παίκτη παραπάνω», έρχεται μια αδράνεια και αλλάζει όλα τα δεδομένα. Οι αμυντικοί μας «κόλλησαν» μετά από μακρινή εκτέλεση πλαγίου, ο Μοντενέγκρο βρήκε τον χρόνο να ποστάρει ωραία και με εξίσου ωραίο ψαλιδάκι «εκτέλεσε» τον Καπίνο για το 1-1 στο 72’. Αν και υπήρχαν ακόμα 20 λεπτά «καθαρού» αγώνα, αν και οι παίκτες του Τσάνα προσπάθησαν, κάτι το «θολωμένο» μυαλό του σκόρερ μας στο «τελείωμα» των φάσεων, κάτι οι λάθος επιλογές, δεν… επέτρεψαν στους διεθνείς μας να πετύχουν δεύτερο γκολ, με το 1-1 να είναι το τελικό σκορ και η πρωτιά να κρίνεται... κορώνα-γράμματα!

Ελλάδα: Καπίνο, Σταφυλίδης, Κωνσταντινίδης, Τριανταφυλλόπουλος (35' Μπουγαΐδης), Κουρμπέλης, Μπάλλας, Φουρλάνος, Μπουχαλάκης (73’ Πέλκας), Κολοβός, Λυκογιάννης (60’ Γιαννιώτας), Διαμαντάκος

Στον πάγκο: Μαρινάκης, Διούδης, Γιαννακόπουλος, Μπακασέτας, Ράνος, Κούρος, Γούτας

Παραγουάη: Μορέλ, Μαρέκο, Παρέδες, Γκόμες, Ραμίρες, Σανάμπρια (58’ Χιμένεθ), Γκονζάλες (46’ Μοντενέγκρο), Ντα Μότα, Μπαλμπουενά, Ρόχας

Στον πάγκο: Λουσένα, Κορέα, Ντομίνγκες, Μπογάδο, Αλμιρόν, Βιγιαμαγιόρ, Βέρα.
blog.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: