ΣΙΝΕ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Πανελλήνιες 2013: Χαμός με τον αριθμό εισακτέων!!!

Από το πρωί Δευτέρας είχε γίνει γνωστό ότι οι ανακοινώσεις για τον αριθμό των εισακτέων των Πανελληνιών 2013 επρόκειτο να γίνουν περί τις 5 μ.μ.

Όμως το παρασκήνιο που προηγήθηκε τη Δευτέρα, ως προς την ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων στα... πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, οδήγησαν το υπουργείο να αναβάλει την ανακοίνωση για την Τρίτη.

Ο υφυπουργός Θεόδωρος Παπαθεοδώρου διαφώνησε ευθέως με το μέγεθος της μείωσης των εισακτέων στα ΤΕΙ, την οποία πρότεινε το επιτελείο του υπουργού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, δίνοντας στην ανακοίνωση του αριθμού πολιτικές προεκτάσεις. Και αυτό διότι η ρήξη καταγράφεται σε μια περίοδο που εξυφαίνονται σενάρια ανασχηματισμού στην κυβέρνηση, τα οποία κάνουν λόγο για σφαγή υφυπουργών.

Την ίδια στιγμή ερωτήματα προκύπτουν ως προς την αρτιότητα των υπολογισμών αλλά και τον στρατηγικό σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας για το αριθμό των εισακτέων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», ο συνολικός αριθμός των εισακτέων θα είναι περίπου 75.000.

Νωρίτερα, ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως θα δοθεί δυνατότητα μετεγγραφών και στους φοιτητές που εισήχθησαν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ το 2011.

«Επαναφέραμε τον θεσμό των μετεγγραφών ακριβώς γιατί βρισκόμαστε σε μία περίοδο, όπου οι ελληνικές οικογένειες αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλες δυσκολίες», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.

Είπε ακόμη ότι μέσα στον Απρίλιο έληξε η διαδικασία και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των φοιτητών που εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ το 2012 και οι αιτήσεις ήταν 4.604 αιτήσεις, πολύ κάτω από το 10% του συνόλου των εισακτέων πέρυσι.

«Ακριβώς, λοιπόν, επειδή δεν έχουμε υπερβεί το 10%, μπορούμε να επεκτείνουμε το μέτρο και για τους εισακτέους του 2011», συνέχισε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

«Επειδή δεν θέλαμε να κάνουμε τις μετεγγραφές εν μέσω του εαρινού εξαμήνου, αυτοί που θα μετεγγραφούν θα πάνε στο νέο ίδρυμα τον Σεπτέμβριο, με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις πανελλήνιες 2013, ο υπουργός Παιδείας προανήγγειλε ότι οι υποψήφιοι στο μέλλον θα εξετάζονται σε τέσσερα αντί σε έξι μαθήματα για να μην δοκιμάζονται οι αντοχές τους.

fimes.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: