ΣΙΝΕ

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

ΟΣΦΠ - ΠΑΟ 51-64 (video)

Ο Παναθηναϊκός στο τιμόνι, ο Ολυμπιακός με την πλάτη στον τοίχο!
Οι "πράσινοι" του Αργύρη Πεδουλάκη έβαλαν με το…
καλησπέρα "φωτιά" στους τελικούς, καθώς έκαναν το "μπρέικ" (51-64) και πλέον άλλαξαν το προβάδισμα έδρας, αφού τους φτάνουν (νωρίς είναι ακόμα, μην βιάζεστε) οι νίκες στο ΟΑΚΑ για να πάρουν τον τίτλο.

Με τους εκπληκτικούς "δίδυμους πύργους", εξαιρετική προσήλωση κι έναν Ούκιτς που είχαμε να δούμε από τον τελικό του ΟΑΚΑ, αλλά και βοήθειες από Μπράμος, Ματσιούλις, οι "πράσινοι" άλωσαν εύκολα την έδρα του αντιπάλου. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που θέλει να παίζει γρήγορα, που εμπιστεύεται πολύ τα περιφερειακά της σουτ κι ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα που ξεκινά τα πάντα από την άμυνά της. Πρωταρχικό ζητούμενο, λοιπόν, ήταν ποιος θα επέβαλλε τον ρυθμό του κι οι φιλοξενούμενοι υποχρέωσαν τους "ερυθρόλευκους" να πάνε και αργά, και με τρίποντα επιλογής της… άμυνας (άφηναν επιδεικτικά τον Κατσίβελη).

Οι "πράσινοι" έλεγξαν το τέμπο, χτυπώντας στην επίθεση τις αδυναμίες του Ολυμπιακού, παίζοντας μυαλωμένο μπάσκετ (αν και τα 11 λάθη δεν δικαιώνουν αριθμητικά την εικόνα). Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν 2/17 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο, δείγμα της εξαιρετικής περιφερειακής άμυνας, που έπαιζαν "κοντοί" και "ψηλοί", κατά το αμυντικό δόγμα Πεδουλάκη. Με τον Ούκιτς και τον Ματσιούλις να παίρνουν πρώτοι το… όπλο τους, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 4-10, ενώ ο Γκουίν τιμώρησε την επιλογή του Μπαρτζώκα να αφήσει το σουτ από το αντίπαλο "4άρι", δίνοντας βοήθειες (6-13). Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν σε νταμπλ σκορ (8-16), χωρίς να είναι… σούπερ στην επίθεση και η πρώτη περίοδος τέλειωσε με ένα τρίποντο του Σλούκα και τρεις πόντους του Σχορτσιανίτη (11-19).

Η κατάσταση έγινε χειρότερη για τον Ολυμπιακό, καθώς στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου ο Ούκιτς ανέβασε με τρίποντο τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (11-22). Ήταν η στιγμή να δείξει -όπως το έχει κάνει πολλάκις φέτος- η ομάδα του λιμανιού τα αντανακλαστικά της. Άφησε για 5 λεπτά χωρίς σκορ τον Παναθηναϊκό (πριν μεσολαβήσει στο 16' το τρίποντο του Μπράμος), αλλά στην επίθεση δεν υπήρξε ανάλογη αποδοτικότητα, αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν πάντα τον νου τους να μην δεχθούν εύκολους πόντους.

Ο Περπέρογλου ηρέμησε τους "ερυθρόλευκους", αλλά ο Άντιτς έκανε ό,τι χειρότερο για την ομάδα του. Χρεώθηκε από ένα φάουλ με τον Λάσμε, γύρισε να του ζητήσει τον λόγο, ο σέντερ από την Γκαμπόν δεν αντέδρασε και η δράση του Σκοπιανού τιμωρήθηκε με αντιαθλητικό φάουλ, που ήταν και το τέταρτο προσωπικό του. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ξανά πίσω με διψήφια διαφορά (16-26) και στην επόμενη φάση ο Λάσμε (εξαιρετικός στην άμυνα και σοβαρός στην επίθεση) κάρφωσε, παίρνοντας το μάξιμουμ (το δεύτερο φάουλ του Χάινς). Το 16-29 μειώθηκε με επιμέρους σκορ 5-0, από Περπέρογλου και Σπανούλη, για να λήξει το ημίχρονο με το σκορ στο 22-31. Ο Μπαρτζώκας γνώριζε ότι δεν μπορούσε να βγάλει 20 λεπτά με τον Πρίντεζη στο "4" και δοκίμασε στην τρίτη περίοδο ένα σχήμα με δύο "3άρια" (Παπανικολάου - Περπέρογλου).

Ο Πεδουλάκης δεν χαμήλωσε το σχήμα και για λίγα λεπτά Γκιστ και Λάσμε έκαναν… πάρτι. Το τρίτο φάουλ του Διαμαντίδη, η κούραση του Ούκιτς, έδωσαν το δικαίωμα να… μπει στη λογική του αγώνα ο Κάρι. Ο Αμερικανός πέτυχε τέσσερις πόντους, μοίρασε ασίστ, πήρε ριμπάουντ, έκανε αισθητή την παρουσία του κι ο Παναθηναϊκός κράτησε με άνεση τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας μέχρι και τους 15 πόντους (33-48). Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν μπλοκαρισμένοι στην επίθεση, "μάτωναν" για να βάλουν κάλαθι, απέναντι σε μια άμυνα που έμοιαζε να έχει μια λύση για κάθε πρόβλημα.

Κι αν πρόβλημα, το πέμπτο φάουλ του Άντιτς (πήρε ρίσκο ο Μπαρτζώκας, αλλά λογικό ρίσκο) στα 27.6'' πριν το τέλος της τρίτης περιόδου ήταν άλλος ένας πονοκέφαλος για τον πρωταθλητή Ευρώπης. Τελευταία ελπίδα ο… φόβος της νίκης, που ήταν λογικό να κυριεύσει τους φιλοξενούμενους στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, όταν η "ερυθρόλευκη" άμυνα έγινε πιο πιεστική, αλλά και οι επιθέσεις ήταν εκτός πλάνου. Ο Παναθηναϊκός έμεινε 4.30'' χωρίς καλάθι στο τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά ο Ολυμπιακός μείωσε ελάχιστα, καθώς το 36-49 της τρίτης περιόδου έγινε 40-49.

Ο πολύ καλός Ούκιτς έλυσε τον γρίφο, ο Μπράμος με 2/2 τρίποντα "υποχρέωσε" κάποιους από την εξέδρα να αποχωρήσουν (41-59). Ο μεγάλος όγκος των φίλων του Ολυμπιακού αντέδρασε σωστά (εξαιρούνται κάποια δυναμιτάκια, όχι σπουδαία πράγματα), χειροκροτώντας την ομάδα του, ενώ τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τους "πράσινους" να κάνουν διαχείριση χρόνου.

Τα δεκάλεπτα: 11-19, 22-31, 36-49, 51-64.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Σλούκας 5 (1), Σπανούλης 11 (1), Παπανικολάου 6 (1), Πρίντεζης 9 (1), Πάουελ 6, Κατσίβελης 2, Περπέρογλου 5, Άντιτς, Χάινς 5, Γκετσεβίτσιους 2, Σερμαντίνι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Διαμαντίδης 4, Ούκιτς 12 (1), Ματσιούλις 7 (2), Γκιστ 10, Λάσμε 8, Κάρι 6, Μπράμος 11 (3), Τσαρτσαρής, Σχορτσιανίτης 3, Γκουίν 3 (1).

basketblog.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: